serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:56/428)

Tort tęcza 194

łyżeczek proszku do pieczenia 6 jajek 300 g mąki pszennej 6 łyżeczek mleka Składniki na masę: 500 ml słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone Składniki dodatkowe: Barwniki spożywcze w żelu (fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony) Kolorowe groszki Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania biszkoptów. Masło z cukrem oraz cukrem waniliowym utrzeć na puszystą(...)gorące ciasto przełożyć do góry dnem na blat wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopty pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie w tym czasie przygotowujemy krem. Do miski dodajemy zimną śmietanę oraz zimny serek mascarpone. Miksujemy całość na gładką i puszystą masę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Na paterze układać po kolei blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy oraz czerwony i przekładać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI 107

krucha. PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI BEZA 4 duże jajka 220 g cukru (najlepiej drobnego) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli KREM MASCARPONE opakowanie serka mascarpone 230 ml śmietanki 30% PONADTO ulubione owoce cukier puder Białka z solą ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru. Ubijać do całkowitego rozpuszczenia się grudek(...)nagrzanego do 180 st piekarnika. Po 5 minutach obniżyć temperaturę do 150 st i piec 1,5 godz. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Schłodzoną śmietankę zmiksować razem z serkiem mascarpone na krem i wyłożyć na wystudzoną bezę. Na wierzch poukładać ulubione owoce i posypać cukrem pudrem.   Artykuł JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI pochodzi z serwisu Każdy

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka a'la cannelloni ze szpinakiem i serkiem ricotta na sosie pomidorowym 150

Delikatny kurczak, szpinak i serek ricotta, a to wszystko na sosie pomidorowym. Nic dodać, nic ująć.  Porcja na 6 osób Składniki:  250 g serka ricotta 250 g serka mascarpone 500 g świeżego szpinaku 1 łyżka oliwy 200 g piersi kurczaka  1 jajko sól, pieprz i szczypta gałki muszkatołowej   12 -14 plastrów makaronu lasagne(...)małą kostkę i obsmażamy na oliwie, na złocisty kolor, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Szpinak sparzmy wrzątkiem, aż zmniejszy swoją objętość i odcedzamy. Następnie w misce ucieramy serek mascarpone z serkiem ricottą i jajkiem, dodajemy gałkę muszkatołową.  1/3 masy odkładamy aby posmarować górną warstwę makaronu. Następnie do pozostałej części dodajemy posiekany  szpinak i kurczaka ostudzonego. Wszystko

Niezły Młynek
Torcik ryżowy z brzoskwiniami 127

otarta z 1/2 cytryny 40 g cukru 100 g ryżu na risotto 2 łyżeczki żelatyny w proszku+4 łyżki zimnego mleka 100 ml śmietanki kremówki 36% 125 g serka mascarpone 50 g twarogu, zmielonego dwukrotnie 1 łyżka cukru waniliowego   Dodatkowo: 1 duża brzoskwinia 1 galaretka pomarańczowa 400 ml wody     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki umieścić(...)rozpuści. Letnią wlać do ciepłego ryżu, wymieszać. Masę ryżową odstawić do lodówki do schłodzenia.       Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier waniliowy, zmielony twaróg, serek mascarpone oraz schłodzoną masę ryżową, krótko zmiksować. Gdyby była potrzeba można dosłodzić.   Upieczony i ostudzony spód ciasta umieścić w tortownicy (jeśli Wasza tortownica nie jest zbyt szczelna- wyłóżcie

Nastoletnie Wypiekanie
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 450

konsystecję).Składniki:Spód:- 250g ciastek owsianych lub pełnoziarnistych Digestive polanych czekoladą- 175g masła orzechowego- 1-2 łyżki stopionego masłaMasa serowa:- 500g twarogu trzykrotnie mielonego lub ricotty (dałam ricottę)- 250g serka mascarpone- 250g serka Philadelphia lub Twój Smak- 3 łyżki mąki ziemniaczanej (lub pszennej)- 160g mleko skondensowanego niesłodzonego + 100g ksylitolu (lub 266g słodzonego mleka skondesowanego)- 5 jajek- 1/3 szklanki śmietany kremówki(...)orzechowym i roztopionym masłem. Wyłożyć na dno tortownicy. Mocno docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.Masa serowa: Do misy miksera włożyć twaróg lub ricottę razem z mascarpone, serkiem Philadelphia lub Twój Smak oraz mąką ziemniaczaną. Ucierać mieszadłem miksera przez ok.2-3 minuty na małych obrotach, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać mleko skondesowane (ja podgrzałam wcześniej moje mleko

Smaczne Zdrowe
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 166

łyżeczki ekstraktu waniliowego 280 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny+ 4 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 400 g truskawek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto waniliowe: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze(...)czym umieścić na kilka sekund w mikrofalówce, by żelatyna się rozpuściła. Dobrze wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder i serek mascarpone. Do letniej żelatyny dodać 1 łyżkę ubitej śmietany i energicznie wymieszać (zapobiegnie to zwarzeniu się kremu). Następnie całą żelatynę wlać do śmietany i krótko zmiksować na najwyższych obrotach miksera

Nastoletnie Wypiekanie
Tort Kinder + II urodziny bloga 364

mąki pszennej tortowej, przesianej 3 łyżki naturalnego kakao Poncz: kompot gruszkowy (lub dowolnie, może być alkohol, herbata z cytryną itp.) Krem czekoladowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 100 g mlecznej czekolady 1 kopiasta łyżka naturalnego kakao Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki kremówki 36% 80 g czekolady deserowej Do dekoracji: 2 jajka niespodzianki Kinder Bueno białe(...)Mleczną czekoladę posiekać, po czym wrzucić do metalowej miski. Rozpuścić w kąpieli wodnej (jak to się robi, możesz przeczytać w tej notce ), przestudzić. W misce zmiksować serek mascarpone stopniowo wlewając przestudzoną, ale nadal płynną czekoladę. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone z czekoladą oraz przesiane kakao. Zmiksować do uzyskania jednolitego czekoladowego kremu. Pierwszy blat biszkoptu

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik kokosowy z kremem z palonej białej czekolady 530

cukru pudru 400 g zmielonego twarogu sernikowego z wiaderka Krem z palonej białej czekolady: 2/3 tabliczki białej czekolady 3 łyżki mleka 200 g śmietany kremówki 30% 125 g serka mascarpone 1/2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnego mleka Dekoracja: 3 łyżki wiórków kokosowych pralinki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Spód: Kruche ciasteczka pokruszyć przy pomocy wałka lub w malakserze. Połączyć ze stopionym(...)rozpuści się w mleku. Powstanie mieszanka o karmelowym ciemnym kolorze. Odstawić ją na bok do wystudzenia.   Żelatynę zalać dwoma łyżkami zimnego mleka, po chwili podgrzać do jej rozpuszczenia. Serek mascarpone krótko zmiksować mikserem, a następnie nie przerywając miksowania wlewać strumyczkiem ostudzoną mieszankę z palonej białej czekolady.   Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do mascarpone z paloną

Nastoletnie Wypiekanie
Rolada czekoladowa z owocami leśnymi 85

pełna łyżeczka kakao 60 g. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka ( osobno żółtka, osobno białka ) Szczypta soli Składniki na masę: 100 g gorzkiej czekolady 250 g serka mascarpone 6 łyżek słodkiej śmietanki Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Pamiętajcie, aby wszystkie składniki których używamy były w temperaturze pokojowej. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. Następnie(...)czasie, musimy szybko przygotować masę czekoladową. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy połamaną na drobno czekoladę z dodatkiem słodkiej śmietanki. Następnie odstawiamy do przestudzenia. Przestudzoną czekoladę mieszamy z serkiem mascarpone. Następnie ostudzony biszkopt delikatnie rozwijamy na stole. Posmaruj równomiernie przygotowaną masą i ponownie zwiń. Po przygotowaniu, roladę najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem do rolady dodaję świeże

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Limonkowy tort z Krainy Lodu (Ombre Rose Cake) 210

spożywczego Poncz: woda+sok z limonki Krem truflowy z białą czekoladą i limonką: 250 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki Dodatkowo: 100 g borówek amerykańskich Krem maślany na bezie szwajcarskiej: (jeśli tort chcecie udekorować różyczkami, polecam zrobić krem z 1,5 porcji) 4 białka(...)białą czekoladą i limonką: Śmietankę podgrzać, dodać posiekaną białą czekoladę, cukier puder i sok z limonki, wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Mieszankę schłodzić w lodówce. Następnie ubić razem z serkiem mascarpone do otrzymania gęstego, puszystego kremu. Ostudzone biszkopty nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z limonki. Pierwszy blat umieścić na paterze. Wysmarować go kremem. Na kremie poukładać borówki amerykańskie. Przykryć II biszkoptem

Nastoletnie Wypiekanie
Duży tort śmietanowy z dodatkiem masy krówkowej i maltesers 353

DODATKOWO: puszka masy krówkowej 3 tabliczki czekolady ( 1 tab czarnej, 2 tab.mlecznej) 3 opakowania kuleczek maltesers SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 1l. śmietany kremówki dwie szklanki cukru pudru 1000 g serka mascarpone NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą, lub (wersja dla dorosłych ) wodą z alkoholem np.rumem Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT(...)środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia. Według tego samego przepisu, przygotowujemy drugi biszkopt. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż składniki połączą się, a masa nabierze konsystencji gęstego kremu.   PRZEKŁADANIE : Każdy z biszkoptów kroimy na dwie równe

Domowe Torty
Tort tęczowy 202

cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwniki spożywcze w proszku: czerwony, żółty, zielony i niebieski SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone śmietan-fix [op. 9 g.] opcjonalnie ( pozwala zachować właściwą konsystencję bitej śmietany. Dzięki niemu kremowe zdobienia nie ‘przyklapną’ nawet po upływie czasu lub pod wpływem wyższej temperatury(...)następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM ŚMIETANKOWY : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder wymieszany ze smietan fix’em oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek i mieszamy go z resztą składników za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat

Domowe Torty
Boskie ciasto czekoladowe z kremem bananowym oraz polewą czekoladowo-orzechową 556

oczyszczonej 1 szklankę brązowego cukru trzcinowego demerara 1/3 szklanki białego cukru 3 kopiaste łyżki dobrej jakości kakao 3 jajka 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 18% Do kremu: 250 g serka mascarpone 4 dojrzałe banany ok. 4-6 płaskich łyżek cukru pudru (ilość w zależności od upodobań) ok. 1 łyżki soku z cytryny opcjonalnie: 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej(...)bardzo. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie banany dokładnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny (moje mimo wszystko nieco zbrązowiały w kremie, nie mam pojęcia dlaczego). Serek mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy banany i jeszcze chwilę miksujemy. Krem jest dość luźny, jeśli chcemy, by był bardziej sztywny, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Polewa jest banalnie

Ratunku obiad
TORT DYNIOWY 159

oleju z pestek winogron lub 200 ml jednego z nich lub oleju ryżowego po łyżeczce proszku do pieczenia, sody i cynamonu szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM: 250 g serka mascarpone, czyli 1 opakowanie 250 ml śmietanki 30% 1 galaretka pomarańczowa + 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru 60 g opakowania śnieżki w proszku PRZYGOTOWANIE CIASTA-TORCIKU DYNIOWEGO: W misce mieszam mąkę(...)jest to konieczność. Przygotowanie kremu: galaretkę pomarańczową zalej szklanką wrzątku, dobrze wymieszaj do rozpuszczenia żelatyny, odstaw na bok do ostygnięcia. Następnie do ostudzonej galaretki wmieszaj serek mascarpone, zrób to trzepaczką kuchenną lub łyżką, tak by dobrze połączyć, bez grudek. Odstaw do lodówki na czas ubijania śmietanki 30%. W osobnym nieco wyższym i suchym naczyniu ubij na sztywną dobrze schłodzoną śmietankę

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania