czekoladowymi lub polany sosem toffi! Pychota! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia i ozdobienia tortu, który ma być transportowany, lub ‘wytrzymać ‘ jakiś czas poza lodówką- warto do cukru pudru dodać śmietan-fix, który(...)utrzymuje właściwą konsystencję śmietany. Przygowowanie kremu : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do powstania gęstej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy
Domowe Tortywłaśnie teraz rozkoszuję się delikatnym, pysznym, kremowym popołudniem.Tego samego Wam życzę! :)SKŁADNIKI:Dla 4 - 6 osób.Mus brzoskwiniowy:6 dużych brzoskwiń1 cytryna1 łyżka cukru1 gałązka rozmarynuKrem mascarpone:250 g serka mascarpone500 ml śmietanki 36%2 łyżki cukru pudruDo dekoracji:50 g gorzkiej czekoladySPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Mus brzoskwiniowy:1. Brzoskwinie obieramy ze skórki, przekrawamy na połówki, wyciągamy pestki, kroimy(...)miksujemy je na mus za pomocą blendera. Odstawiamy do wystygnięcia.Krem mascarpone:1. W misce ubijamy na sztywno schłodzoną śmietanę z 1 łyżką cukru pudru.2. W drugiej miseczce miksujemy serek mascarpone z 1 łyżką cukru pudru.3. Za pomocą łyżki łączymy serek z ubitą śmietaną, delikatnie mieszamy.Do pucharków nakładamy odrobinę musu brzoskwiniowego, krem mascarpone, ponownie mus i krem mascarpone. Całość posypujemy
W kuchni Katiełyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Składniki na wykończenie: 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki soku z cytryny 100 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Na początku zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Następnie wiórki kokosowe delikatnie musimy uprażyć na suchej patelni. Uwaga, żeby(...)smarujemy pozostałą masą kokosową. Następnie ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na samym końcu wykonujemy masę, która zakrywa nasz tort. Do miski dodajemy serek mascarpone, następnie sok z cytryny, skórkę z cytryny oraz cukier puder. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem. Następnie łączymy ją z serkiem. Całość mieszamy ze sobą. Ciasto wyjmujemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekostki masła Przygotowanie: składniki wrzucamy do miksera i ucieramy do momentu powstania konsystencji mokrego piasku wykładamy na dno formy do tarty wstawiamy do lodówki Krem śmietankowy: 1 op serka mascarpone- 250g 1 mała puszka słodzonego mleka skondensowanego Przygotowanie: Składniki muszą być zimne! Najlepiej gdyby spędziły noc w lodowce i były wyjęte tuż przed przygotowaniem ciasta Serek mascarpone
Luźna KuchniaPomysł na taki deser podpatrzyłam tutaj. 2 op. ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 1,5 szkl śmietany 36% 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka wanilii sok z połowy cytryny 5 łyżeczek żelatyny kieliszek ajerkoniaku dowolne owoce Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Jeden płat ciasta upiec w całości, drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty i również upiec. Żelatynę rozpuścić(...)szkl wrzątku, przestudzić.Do serka mascarpone dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder i zmiksować. Śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.Dodać żelatynę i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony cały płat ciasta, wyłożyć owoce -wciskając w ciasto[ ja owoce dodałam do masy i wymieszałam razem] wyrównać masę.Ułożyć upieczone kwadraciki ciasta.Odstawić do zastygnięcia
Moje domowe kucharzenieagrestowo - budyniowy: 1 litr soku z kompotu agrestowego 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto kruche : Składniki szybko zagnieść, uformować kulę i schłodzić w lodówce przez ok. godz. Formę o wymiarach(...)ciepłej masy agrestowej i za każdym razem mieszać tak długo, aż powstanie zwarta, jednolita masa. Gotową masę przelać od razu na kruchy spód. Schłodzić. Krem agrestowo-śmietanowy : Serek mascarpone zmiksować z dżemem do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzącej wody i wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić prawie na sztywno, dodać masę z serka i krótko
My sweet a lifebardzo szybki i ciekawy przepis. Takie małe, słodkie co nie co:) Czas wykonania: 30 min (+2 h oczekiwania) Ilość porcji: 30-35 sztuk Składniki: 250 g serka mascarpone 200 g herbatników 100 g białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 krople olejku migdałowego 40 g płatków migdałowych 70 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(...)Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą masę. Z powstałej masy uformować małe kuleczki (wielkości łyżeczki) i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Podawać schłodzone. Smacznego
KuchniaWeDwoje.plszklanki kakaopianka cytrynowa* 250 g serka homogenizowanego waniliowego* 125 g masła lub margaryny* 1/3 szklanki cukru pudru* 1 galaretka cytrynowa* 1 opakowanie śnieżki* 1/2 szklanki mlekamasa mascarpone* 250 g serka mascarpone* 250 g śmietany kremówki* 4 łyżki cukru pudru* 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo* 1 galaretka (dowolna)* wiórki kokosowe* dowolna dekoracjaSposób wykonania biszkoptOddzielić białka od żółtek. Białka ubić prawie(...)naczynia delikatnie wysmarowanego olejem o nieco mniejszej średnicy niż tortownica i odstawić do stężenia.pianka cytrynowaGalaretkę cytrynową rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Miękką margarynę zmiksować na puszystą masę z serkiem (temperatura pokojowa), następnie miksując dodawać po łyżce tężejącą galaretkę. Śnieżkę ubić z mlekiem i połączyć z masą.Jeden blat biszkoptu otoczyć obręczą, wylać połowę masy, wstawić na chwilę do zamrażarki
Mix smakuPosypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy(...)Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello , wiórki kokosowe
Mam apetyt na ...masa będzie rzadka). Następnie masę zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna utrzeć ją z miękkim masłem. Masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować
Krakowskie smaki Anidomów.” Nasza wersja jest z naleśnikami i smakuje mi bardziej niż standardowa, ale jak wiadomo, wszystko jest kwestią gustu ;). Warto jednak spróbować i przekonać się samemu… SKŁADNIKI : serek mascarpone – 250 g jajka – 4 sztuki cukier – 80 g kakao – 100 g esencja z kawy – 50 ml mleko – 200 ml mąka – 250 g olej słonecznikowy – 2 łyżki szczypta soli PRZYGOTOWANIE(...)miski dać serek mascarpone. Dołożyć żółtka z 3 jajek, dodać 70 gram cukru i zmiksować. Białka z 3 jajek dać do odzielnej miski i zmiksować na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę dodać do masy z mascarpone i delikatnie wymieszać szpatułką. Wstawić do lodówki. Zrobić naleśniki – do miski wbić jajko, szczyptę soli, 10 gram cukru i miksować przez chwilę. Następnie
kuchniabellissima.wordpress.comzamrażalnika do lodówki. Dzięki temu następnego dnia będą gotowe do użycia.) 100 g konfitury malinowej 50 ml wódki cukier puder do smaku Do kremu czekoladowego: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ok. 6 łyżek cukru pudru Do kremu śmietankowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone
Ratunku obiadpatyczka. Po tym czasie biszkopt (w tortownicy) upuścić z wysokości około 60 cm i wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem kokosowy: 200 ml śmietany kremówki 36 % 625 gram serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru szklanka wiórek kokosowych 4 łyżki syropu kokosowego bądź jak w oryginale Malibu Ponadto: 50 gram gorzkiej czekolady Wykonanie kremu: Kremówkę ubić(...)sztywno, następnie dodać do niej serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Kolejno do masy dodajemy cukier puder i mieszamy na delikatnych obrotach miksera. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i syrop , mieszamy do połączenia się składników. Masy wystarczy do dwukrotnego przełożenia biszkoptów. Wykonanie tortu: Biszkopt przekroić na 3 części, pierwszą z nich ułożyć na paterze nasączyć przygotowanym wcześniej syropem kokosowym, następnie
Krakowskie smaki Anirodzinie najbardziej przypadł do gustu, czyli stosunek 2:1 (białek o połowę mniej niż żółtek). Składniki: (na małą blaszkę 20x25 cm lub szklane naczynie) Na krem: 500 g serka mascarpone 6 żółtek 3 białka 6 łyżek cukru 150 g cukru szczypta soli Dodatkowo: 300 z podłużnych biszkoptów Mocny napar z kawy kakao do posypania wierzchu Przygotowanie: Krem: Żółtka(...)połową ilością cukru na jasną, puszystą masę. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać po łyżce pozostałego cukru i ubijać, aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Serek mascarpone połączyć z masą żółtkową, najlepiej zrobić to za pomocą łyżki (mascarpone nie lubi ubijania, jeśli będziemy go zbyt mocno ubijać, bądź zbyt długo, masa może "popłyąć"). Następnie dodać białka
My sweet a life