masy budyniowej. Herbatniki dosłownie chwilkę maczać w mleku i układać na dnie blaszki. Rozsmarować masę budyniową i przykryć kolejną warstwą namoczonych ciastek. Posmarować masą krówkową. Masa mascarpone: 250g serka mascarpone, 150g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym . Serek mascarpone dokładnie zmiksować z masą krówkową. Masę równomiernie rozsmarować na masie krówkowej. Przykryć ostatnią warstwą namoczonych herbatników. Polewa: 100g
Z miłości do słodkościSernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda 60ml gorącej wody Serek mascarpone 500g Cukier 210g Ś The post Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekremowa pasta o wyraźnym smaku łososia wędzonego. Polecam:) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 100 g łososia wędzonego w plastrach 150 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny ¼ łyżeczki startej skórki z cytryny 1 łyżka koperku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Łososia i serek mascarpone zmiksować za pomocą blendera. Dodać
KuchniaWeDwoje.plfloat:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta jajeczna z mascarpone – Składniki: 6 jajek (u mnie klasa M) 2 czubate łyżki serka mascarpone (ok. 110g) 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny sól i pieprz do smaku szczypiorek lub koperek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta jajeczna z mascarpone – Wykonanie(...)Serek mascarpone wyjąć wcześniej z lodówki (będzie się go łatwiej mieszało) Jajka ugotować na twardo (około 8 minut od momentu zawrzenia wody). Obrać ze skorupek. Następnie zetrzeć obrane jajka na tarce o dużych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę. Mascarpone wymieszać z sokiem z cytryny i majonezem, dodać do jajek. Doprawić do smaku solą i pierzem, wymieszać całość. Koperek
Kulinarne PrzebojeGłównym składnikiem tego sernika jest jogurt. Serek mascarpone może zostać zastąpiony ubitą śmietanką 30%. Ciasto lekkie, jego słodycz zależy od ilości dodanego cukru lub miodu. Mój jest mało słodki, ale doskonale komponuje się z owocami i słodkimi biszkoptami. Proporcje na tortownicę o średnicy około 25cm. 800 gram jogurtu naturalnego 250 gram serka mascarpone 250 gram borówek 1 galaretka np. leśna
Czerwony GupikDelikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Niebiański sernik na bazie mascarpone połączony ze słodkimi czereśniami. Propozycja idealna na deser w upalne dni. Składniki 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy 4 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody ok. 1 szkl czereśni ok. 3/4 szkl płatków cynamonowych 1. Na dno tortownicy o wymiarach(...)wysypujemy płatki cynamonowe w całości lub pokruszone. 2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. 3. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Stopniowo dodajemy serek mascarpone, ciągle ubijając. 4. Do masy dodajemy wydrylowane, pokrojone w kawałki czereśnie. Kilka sztuk zostawiamy w całości do dekoracji. Na koniec wlewamy rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę. 5. Sernik wlewamy do tortownicy. Wierzch dekorujemy
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyCiasto z mąki orkiszowej razowej....a do tego masa z serka mascarpone i śmietany.. 60 g miękkiej margaryny 150 g cukru 2 jajka 220 g mąki orkiszowej razowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 1 szkl jogurtu naturalnego Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st. Mąkę(...)proszkiem i sodą.Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę, miksując kilka minut. Wlać do tortownicy o średnicy 23 cm. Piec około 50 minut. 25 dkg serka mascarpone 0,5 l śmietany 1 cukier waniliowy 1 śmietan -fix Wszystko razem zmiksować.Dodatkowo dżem Na ostudzone ciasto wyłożyć dżem, na to masę z serka i śmietany, dowolnie
Moje domowe kucharzenieKREM CZEKOLADOWY : ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu ) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 6 łyżek kakao 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 500 g serka mascarpone Przygowowanie kremu : Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć,przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, kakao oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy(...)serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do kremu dodajemy wiórki czekoladowe i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! ! Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyłyżeczki aromatu waniliowego 375 gram mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 355 gram mleka Składniki na krem: 600 ml lub litr kremówki 250- 500 gram serka mascarpone 5 czubatych łyżek cukru pudru Wykonanie ciasta: Warto przed rozpoczęciem pracy zważyć samą miskę, aby potem zważyć miskę z ciastem. Uzyskamy wagę samego ciasta (dzielimy przez(...)również dostępne w żelu. Obydwa rodzaje nadają się. Dodajemy tyle barwnika, aby uzyskać intensywne kolory. Pieczemy w temp. 190 st.C - 15-20 minut, do suchego patyczka. Krem: Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, w drugim naczyniu kremówkę. Następnie do kremówki dodajemy stopniowo masę z serka. Każdą warstwę ciasta przekładamy kremem. Kolory układamy w następującej kolejności: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy
tojestpyszne.blogspot.comgałki muszkatołowej Szczypta soli 150 ml oleju rzepakowego 3 jajka, roztrzepane 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych 6 startych na średnich oczkach marchewek ½ soku z cytryny ½ szklanki cukru pudru 500g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Jajka w temperaturze pokojowej ubijamy na puszystą pianę ze szczyptą soli. Dolewamy olej i miksujemy. Suche składniki mieszamy w oddzielnej misce(...)ciasta. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem formy o średnicy ok. 23 cm. Pieczemy bez termo obiegu przez ok. 50 minut w 180 stopniach. Kiedy ciasto przestygnie serek mascarpone ubijamy około minutę z cukrem pudrem (jedynie do połączenia się składników. Przekrajamy ciasto jak tort i przekładamy serkiem. W kubku mieszamy łyżeczką sok z cytryny oraz cukier puder
ChilliJemyktóre nam zostaną polecam zrobić pyszną bezę :) Spróbujcie :) Składniki: 9 żółtek (użyłam dużych prosto od kury) duże opakowanie ciastek biszkoptowych do tiramisu pół szklanki wody kakao 3 opakowania serka mascarpone (po 250g) 240g cukru 300ml espresso (w oryginale było 250ml, ale okazało się zbyt małą ilością) 60ml syropu amaretto (w oryginale alkohol) 70g cukru (w oryginale 90g) Przygotowanie(...)przez około 2 minuty). Syrop powoli małym ciurkiem wlewać do żółtek, cały czas ubijając jajka. W ten oto sposób masa jajeczna powinna podwoić swoją objętość i być bardzo puszystą. Serek mascarpone przekładamy do osobnego naczynia i mieszamy szpatułką, aby konsystencja była jednolita. Dodajemy delikatnie partiami do żółtek i mieszamy (serek należy jedynie połączyć z jajkami, aby się nie rozwodnił
ChilliJemywielkanocnego stołu. Sernik z musem pistacjowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 90 g ciastek digestive 40 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 100 g serka mascarpone 225 ml śmietany kremówki (38%) 125 g cukru 2 łyżeczki ekstaktu z wanilii 4 jajka mus pistacjowy: 100 g kremu pistacjowego 125 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki(...)Masło rozpuścić, przestudzić. Wlać do ciastek, dobrze wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść. Podpiec spód w 180 st. C. przez 15 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, kremówkę, cukier, ekstrakt i jajka zmiksować tylko do połączenia składników. Wylać na spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieca) Teraz przejdźmy do kremu nr I i kremu nr II Składniki: 1/3 tabliczki białej czekolady 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady 30 g masła 1/2 l kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 serek duży Monte dodatkowo: 200 g orzechów (MIX - migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca i włoskie) garść rodzynek namoczonych w Whisky płatki migdałów Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuścić białą(...)czekoladę, dodać masło i wymieszać na gładką masę. Ostudzić. W misce ubić na sztywno kremówkę, dodać przestudzoną masę czekoladową, cały czas miksując na średnich obrotach, po chwili dodać stopniowo serek mascarpone i miksować. 1/3 masy wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą częścią. Do kremu dodać serek Monte i zmiksować. Połowę masy wyłożyć na nasz torcik, posypać garścią posiekanych orzechów
TrufelkowoTagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami i serkiem mascarpone to szybki obiad, na który wybór pada najczęściej w tygodniu. Makaron z aromatycznym sosem i mięsem, podany z ostrzejszą i orzechową w smaku rukolą. Dodatkiem jest ostra papryczka, która świetnie kontrastuje z delikatnym mascarpone. Wystarczy podsmażyć mięso, zrobić sos i ugotować makaron. Makaron może być dowolny, a do dania można wrzucić jeszcze(...)piersi z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony w kostkę 1 większa cebula drobno posiekana w kostkę 2 ząbki czosnku drobno posiekane 5 suszonych pomidorów w oleju, posiekanych 250 g serka mascarpone 1 ostra papryczka posiekana drobno sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, zioła prowansalskie olej rzepakowy do podania tarty ser, rukola, natka PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam olej. Mięso myję, oczyszczam
Zasmakuj Kuchniagrestu 2 galaretki agrestowe 750 ml gorącej wody (3 szkl) Masa śmietankowa: 400 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 1/2 op. galaretki agrestowej (37,5 g) 1/2 szkl gorącej wody Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Ciasto kruche(...)połowę opakowania) rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Mascarpone krótko zmiksować mikserem. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać do niej cukier puder oraz zmiksowany wcześniej serek mascarpone, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do śmietankowej masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Blaszkę ze spodem i galaretką z agrestem wyjąć z lodówki. Masę śmietankową rozprowadzić
Nastoletnie Wypiekanie