Składniki: na 3porcje 2 filety z piersi kurczaka 1 op serka mascarpone 2 szalotki czosnek sól pieprz słodka papryka oliwa z oliwek łyżka masła makaron farfalle Przygotowanie: kurczaka myjemy, kroimy w kosteczki, oprószamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy w międzyczasie wstawiamy wodę na makaron, solimy, dolewamy odrobinę oliwy do wrzątku wsypujemy makaron na patelni podgrzewamy oliwę(...)łyżką masła, szalotki obieramy, szatkujemy i podsmażamy do zeszklonej cebulki dokładamy kurczaka, podsmażamy, dokładamy serek mascarpone, mieszamy do sosu z kurczakiem przekładamy makaron, delikatnie mieszamy podajemy gorące oprószone parmezanem i świeżo mielonym pieprzem SMACZNEGO
Luźna Kuchniamasła 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej Dodatkowo: szklanka borówek i malin (łącznie) 75 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru truskawki do dekoracji (około 20 sztuk) Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni. Kiedy wszystkie składniki ciasta mają temperaturę pokojową , rozpuszczamy w małym rondelku masło(...)minut (forma o średnicy 23 cm. Możemy również upiec jako jeden placek i uważnie przekroić na pół po przestygnięciu (placek jest dość kruchy, więc upiec go na dwa razy). Serek mascarpone delikatnie ubijamy z cukrem pudrem. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą część wykładamy na placek, wykładamy maliny i borówki i przykrywamy kolejnym plackiem (ciasto przed wyłożeniem serka możemy delikatnie
ChilliJemyczekoladowymi lub polany sosem toffi! Pychota! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone Jeżeli krem chcecie wykorzystać do przełożenia i ozdobienia tortu, który ma być transportowany, lub ‘wytrzymać ‘ jakiś czas poza lodówką- warto do cukru pudru dodać śmietan-fix, który(...)utrzymuje właściwą konsystencję śmietany. Przygowowanie kremu : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do powstania gęstej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy
Domowe Tortywłaśnie teraz rozkoszuję się delikatnym, pysznym, kremowym popołudniem.Tego samego Wam życzę! :)SKŁADNIKI:Dla 4 - 6 osób.Mus brzoskwiniowy:6 dużych brzoskwiń1 cytryna1 łyżka cukru1 gałązka rozmarynuKrem mascarpone:250 g serka mascarpone500 ml śmietanki 36%2 łyżki cukru pudruDo dekoracji:50 g gorzkiej czekoladySPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Mus brzoskwiniowy:1. Brzoskwinie obieramy ze skórki, przekrawamy na połówki, wyciągamy pestki, kroimy(...)miksujemy je na mus za pomocą blendera. Odstawiamy do wystygnięcia.Krem mascarpone:1. W misce ubijamy na sztywno schłodzoną śmietanę z 1 łyżką cukru pudru.2. W drugiej miseczce miksujemy serek mascarpone z 1 łyżką cukru pudru.3. Za pomocą łyżki łączymy serek z ubitą śmietaną, delikatnie mieszamy.Do pucharków nakładamy odrobinę musu brzoskwiniowego, krem mascarpone, ponownie mus i krem mascarpone. Całość posypujemy
W kuchni Katiełyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Składniki na wykończenie: 200 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżki soku z cytryny 100 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Sposób przygotowania: Na początku zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Następnie wiórki kokosowe delikatnie musimy uprażyć na suchej patelni. Uwaga, żeby(...)smarujemy pozostałą masą kokosową. Następnie ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na samym końcu wykonujemy masę, która zakrywa nasz tort. Do miski dodajemy serek mascarpone, następnie sok z cytryny, skórkę z cytryny oraz cukier puder. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietankę z cukrem. Następnie łączymy ją z serkiem. Całość mieszamy ze sobą. Ciasto wyjmujemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekostki masła Przygotowanie: składniki wrzucamy do miksera i ucieramy do momentu powstania konsystencji mokrego piasku wykładamy na dno formy do tarty wstawiamy do lodówki Krem śmietankowy: 1 op serka mascarpone- 250g 1 mała puszka słodzonego mleka skondensowanego Przygotowanie: Składniki muszą być zimne! Najlepiej gdyby spędziły noc w lodowce i były wyjęte tuż przed przygotowaniem ciasta Serek mascarpone
Luźna KuchniaPomysł na taki deser podpatrzyłam tutaj. 2 op. ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 1,5 szkl śmietany 36% 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka wanilii sok z połowy cytryny 5 łyżeczek żelatyny kieliszek ajerkoniaku dowolne owoce Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Jeden płat ciasta upiec w całości, drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty i również upiec. Żelatynę rozpuścić(...)szkl wrzątku, przestudzić.Do serka mascarpone dodać sok z cytryny, wanilie, ajerkoniak, cukier puder i zmiksować. Śmietanę ubić, wymieszać z serkiem.Dodać żelatynę i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony cały płat ciasta, wyłożyć owoce -wciskając w ciasto[ ja owoce dodałam do masy i wymieszałam razem] wyrównać masę.Ułożyć upieczone kwadraciki ciasta.Odstawić do zastygnięcia
Moje domowe kucharzenieagrestowo - budyniowy: 1 litr soku z kompotu agrestowego 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto kruche : Składniki szybko zagnieść, uformować kulę i schłodzić w lodówce przez ok. godz. Formę o wymiarach(...)ciepłej masy agrestowej i za każdym razem mieszać tak długo, aż powstanie zwarta, jednolita masa. Gotową masę przelać od razu na kruchy spód. Schłodzić. Krem agrestowo-śmietanowy : Serek mascarpone zmiksować z dżemem do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzącej wody i wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić prawie na sztywno, dodać masę z serka i krótko
My sweet a liferównież, że jeszcze tylko dzisiaj do północy czekam na Wasze zgłoszenia konkursowe. Po tym czasie wybiorę czwórkę szczęśliwców ;) Składniki: (na 2 porcje) Krem z białej czekolady: 150 g serka mascarpone 150 g śmietany kremówki 30% 80 g białej czekolady Mus malinowy: 200 g malin 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 2 batony Cini Minis Przygotowanie(...)Krem z białej czekolady: Czekoladę posiekać, przełożyć do metalowej lub szklanej miski i rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec serek mascarpone oraz przestudzoną czekoladę, zmiksować do połączenia. Mus malinowy: Maliny zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny do powstania gęstego musu. Batoniki Cini Minis pokruszyć i umieścić na dnie dwóch szklanek
Nastoletnie Wypiekaniekażdego :) Puszysty, nie za słodki, najlepszy schłodzony. Minimum pracy, maksimum smaku...to lubię! Składniki: (na 4 porcje) 300 ml śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki miodu 3 łyżki serka mascarpone 200 g puree z dyni, np. domowej roboty skórka otarta z 1 pomarańczy 3 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka cynamonu garść orzechów włoskich Przygotowanie: Śmietankę ubić(...)sztywno, dodać miód, cynamon, serek mascarpone, puree z dyni, skórkę oraz sok z pomarańczy. Wszystko dobrze zmiksować. Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanek/pucharków. Wierzch posypać posiekanymi orzechami. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniebardzo szybki i ciekawy przepis. Takie małe, słodkie co nie co:) Czas wykonania: 30 min (+2 h oczekiwania) Ilość porcji: 30-35 sztuk Składniki: 250 g serka mascarpone 200 g herbatników 100 g białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 krople olejku migdałowego 40 g płatków migdałowych 70 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(...)Zmielić herbatniki. Wymieszać herbatniki z serkiem mascarpone, roztopioną czekoladą i cukrem waniliowym. Dodać pokruszone migdały i kilka kropelek aromatu – wszystko połączyć ze sobą tworząc jednolitą masę. Z powstałej masy uformować małe kuleczki (wielkości łyżeczki) i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Podawać schłodzone. Smacznego
KuchniaWeDwoje.plszklanki kakaopianka cytrynowa* 250 g serka homogenizowanego waniliowego* 125 g masła lub margaryny* 1/3 szklanki cukru pudru* 1 galaretka cytrynowa* 1 opakowanie śnieżki* 1/2 szklanki mlekamasa mascarpone* 250 g serka mascarpone* 250 g śmietany kremówki* 4 łyżki cukru pudru* 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo* 1 galaretka (dowolna)* wiórki kokosowe* dowolna dekoracjaSposób wykonania biszkoptOddzielić białka od żółtek. Białka ubić prawie(...)naczynia delikatnie wysmarowanego olejem o nieco mniejszej średnicy niż tortownica i odstawić do stężenia.pianka cytrynowaGalaretkę cytrynową rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Miękką margarynę zmiksować na puszystą masę z serkiem (temperatura pokojowa), następnie miksując dodawać po łyżce tężejącą galaretkę. Śnieżkę ubić z mlekiem i połączyć z masą.Jeden blat biszkoptu otoczyć obręczą, wylać połowę masy, wstawić na chwilę do zamrażarki
Mix smakuPosypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15-20 minut w temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy(...)Torcik odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aż blaty bezowe zmiękną. Kroimy ostrym niżem najlepiej z piłką. Kategoria: Deser , Torty Tagged: cukier puder , kremówka , likier Malibu , płatki migdałowe , rafaello , serek mascarpone , tort bezowy , tort rafaello , wiórki kokosowe
Mam apetyt na ...masa będzie rzadka). Następnie masę zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna utrzeć ją z miękkim masłem. Masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować
Krakowskie smaki Ani