serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:51/428)

Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 239

zamrażalnika do lodówki. Dzięki temu następnego dnia będą gotowe do użycia.) 100 g konfitury malinowej 50 ml wódki cukier puder do smaku Do kremu czekoladowego: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ok. 6 łyżek cukru pudru Do kremu śmietankowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone

Ratunku obiad
Tort mocno kokosowy 130

patyczka. Po tym czasie biszkopt (w tortownicy) upuścić z wysokości około 60 cm i wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.  Krem kokosowy: 200 ml śmietany kremówki 36 % 625 gram serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru  szklanka wiórek kokosowych  4 łyżki syropu kokosowego bądź jak w oryginale Malibu  Ponadto: 50 gram gorzkiej czekolady  Wykonanie kremu: Kremówkę ubić(...)sztywno, następnie dodać do niej serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Kolejno do masy dodajemy cukier puder i mieszamy na delikatnych obrotach miksera. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i syrop , mieszamy do połączenia się składników.  Masy wystarczy do dwukrotnego przełożenia biszkoptów.  Wykonanie tortu: Biszkopt przekroić na 3 części, pierwszą z nich ułożyć na paterze nasączyć przygotowanym wcześniej syropem kokosowym, następnie

Krakowskie smaki Ani
Tiramisu 159

rodzinie najbardziej przypadł do gustu, czyli stosunek 2:1 (białek o połowę mniej niż żółtek). Składniki: (na małą blaszkę 20x25 cm lub szklane naczynie) Na krem: 500 g serka mascarpone 6 żółtek 3 białka 6 łyżek cukru 150 g cukru szczypta soli Dodatkowo: 300 z podłużnych biszkoptów  Mocny napar z kawy kakao do posypania wierzchu Przygotowanie: Krem: Żółtka(...)połową ilością cukru na jasną, puszystą masę.  Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać po łyżce pozostałego cukru i ubijać, aż piana będzie sztywna i błyszcząca.  Serek mascarpone połączyć z masą żółtkową, najlepiej zrobić to za pomocą łyżki (mascarpone nie lubi ubijania, jeśli będziemy go zbyt mocno ubijać, bądź zbyt długo, masa może "popłyąć"). Następnie dodać białka

My sweet a life
Tort śmietankowo- czekoladowy z malinami 173

suchego patyczka. Gdy biszkopt będzie upieczony upuszczamy go na podłogę z wysokości około 60 cm, studzimy w w uchylonym piekarniku.  Krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 500 gram serka mascarpone 100 gram gorzkiej czekolady  około 300 gram malin  3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno (po przekręceniu miski ma z niej nie wypadać(...)koniec dodać przesiany cukier puder oraz serek mascarpone, wymieszać. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę i dodać do masy, wymieszać.  Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu a na to ściśle ułożyć maliny, nałożyć kolejną 1/4 porcję kremu i przykryć

Krakowskie smaki Ani
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 152

niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy (ciasteczka trochę rosną). Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Krem twarożkowy 125 g serka mascarpone 100 g serka kremowego 150 g gęstego jogurtu 5 łyżek ksylitolu (lub do smaku) 3 łyżeczki inuliny Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem, dodać serek i jogurt, nadal ucierając. Dodać

FitKot
Ciasto pomarańczowe z kremem mascarpone i wiśniową frużeliną 186

drobnego cukru 200 g mąki pszennej 3 jajka 1/2 szkl. soku pomarańczowego Hortex 1 czubata łyżeczka drożdży w proszku 3 łyżki dżemu pomarańczowego Krem mascarpone: 500 g serka mascarpone 1-2 łyżki soku z cytryny 1 op. cukru wanilinowego (16g) 2 łyżki cukru pudru Frużelina wiśniowa: 450 g mrożonych wiśni Hortex 5 łyżek cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku(...)wodzie mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Gdy masa wyraźnie zgęstnieje, zdejmujemy garnek z palnika. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Następnie odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Do misy miksera przekładamy schłodzony serek mascarpone, oba cukry oraz sok z cytryny. Krótko miksujemy, tylko do połączenia serka z cukrami (zbyt długie miksowanie może znacznie rozrzedzić mascarpone, które w lejącej konsystencji nie nadaje się do użycia

Smaki Na Talerzu
Tarta z mascarpone i truskawkami 1376

ciasto: - 260 g mąki pszennej - 140 g masła - 100 g cukru pudru - 1 żółtko - 1 jajko - szczypta soli Składniki na krem: - 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru - 250 g serka mascarpone Składniki na galaretkę truskawkową: - 500 g truskawek - 2 łyżki cukru - 1/2 szklanki wody - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżeczki żelatyny Najpierw zabieramy się za zrobienie ciasta. Żółtko(...)stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia tarty. Tarte odstawiamy do wystygnięcia i robimy krem. Żółtka z cukrem ubijamy na gładką jednolitą masę a potem dodajemy stopniowo serek mascarpone i razem miksujemy. Na wystudzoną tarte przekładamy krem a na krem tężejącą galaretkę. Tarte wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego Przepis na galaretkę

Kuchenne Wariacje
Ciasto czekoladowe z Nutellą 176

garnuszku, studzimy i dopiero wtedy łączymy je z resztą składników i ubitymi na pianę białkami. By nie było tak tradycyjnie, ciasto dekorujemy kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone z dodatkiem odrobiny Nutelli. Serdecznie polecam! Składniki: (na blaszkę 25x20 cm) Ciasto: 125 g masła 100 g kremu czekoladowego typu Nutella 15 g naturalnego kakao(...)cukru 100 g mleka zagęszczonego 3 jajka rozmiar L w temperaturze pokojowej 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 125 g serka mascarpone 100 g śmietanki kremówki 36% 2 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Przygotowanie: Ciasto: Masło, Nutellę, kakao, cukier oraz mleko zagęszczone umieścić w jednym garnuszku i podgrzewać do momentu, aż wszystkie składniki się

Nastoletnie Wypiekanie
Cake pops 146

Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta oraz inne przepisy na ciasta . Składniki: 450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób przygotowania: Na początku musimy pokruszyć ciasto na małe kawałki(...)Następnie dodajemy do tego również nutellę oraz serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy. Z gotowej masy musimy uformować małe kuleczki. Następnie układamy je na papierze do pieczenia i schładzamy je w zamrażalniku przez około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy kulki i nadziewamy na patyczki lub słomki. W takiej postaci ponownie odstawiamy je do zamrażalnika na czas przygotowywania polewy. Następnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kruche ciasteczka przekładane kremem 256

delikatny i wyrazisty smak. Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki 30% 3 łyżki drobnego cukru 250g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Opis przygotowania: Zaczynamy najpierw od przygotowania kruchych ciasteczek. Masło kroimy na kawałki. Do dużej miski wrzucamy cukier, mąkę i sól. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie(...)układamy na niej plastry ciasta. Musimy pamiętać o zachowaniu odstępów między ciastkami. Pieczemy przez ok. 25 minut, aż się ładnie zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Wrzucamy je do wysokiego naczynia i dodajemy do tego drobny cukier. Całość ubijamy, najpierw na najniższych obrotach miksera i stopniowo zwiększamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tort Tiramisu z malinami 250

porcji: 8 -12 kawałków Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 filiżanka kawy 2 łyżeczki cukru Masa: 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 500 g serka mascarpone 2 usztywniacze do śmietany 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 200 g malin (u mnie mrożone) 2-3 łyżki kakao 2 łyżki pudru z malin(...)Tiramisu z malinami Zrobić i posłodzić kawę. Odcedzić fusy i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i na najmniejszych obrotach miksera połączyć ze sobą. Na końcu dodać 1 kieliszek alkoholu. Biszkopty delikatnie zanurzyć w kawie i wyłożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Muszle taco z łososiem wędzonym 156

glazura o smaku białej trufli Pomarańczę dokładnie szorujemy i sparzamy wrzątkiem, ściermy na tarce skórkę ( bez albedo ). Liście sałaty płuczemy i osuszamy. Łososia kroimy na plasterki, potem w paski. Serek mascarpone przekładamy do miseczki. Dodajemy startą skórkę pomarańczową, musztardę Dijon, sól i pieprz do smaku, pokrojony szczypior i koper – mieszamy. Taco podgrzewamy w kuchence mikrofalowej (nie dłużej(...)piekarniku – kilka minut w 180C. Układamy „otwartą stroną” do dołu. W taco układamy po dwa listki sałaty rzymskiej (trzeba dobrać średnie). Na sałatę dodajemy trochę serka mascarpone. Na serku układamy paski łososia. Na łososia dajemy paski papryki i koperek. Całość delikatnie „dopełniamy” glazurą o smaku białej trufli. Muszle taco z łososiem wędzonym to nie tylko sylwestrowa, czy karnawałowa przystawka. Chrupiące

mojewypiekiinietylko
Bezowy deser z mascarpone i mrożonym musem z truskawek 170

dnak, jeżeli w zamrażarce zostały nam po zimie mrożone truskawki? Mam na to pyszną ra dę :) Skła dniki (4 porcje):   12 bezików 1/2 kg mrożonych truskawek 250g serka mascarpone 1/4 szklanki płatków mig dałowych garść orzechów ziemnych łyżeczka mio du łyżka cytryny 1/2 łyżeczki cukru pu dru (opcjonalnie)                 Przygotowanie:   Beziki(...)szklaneczek lub pucharków. Truskawki wykła damy do wysokiego naczynia, wlewamy sok z cytryny, mió d i miksujemy na je dnolity mus. Mus wykła damy na wcześniej przygotowane bezy. Serek mascarpone wykła damy do miseczki i razem z cukrem pu drem miksujemy na małych obrotach na gła dką masę. Całością przykrywamy truskawki. Posypujemy pucharki posiekanymi orzechami i mig dałami.   Najlepiej

ChilliJemy
Tort śmietanowy z jagodami 244

jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 150 g. płatków migdałowych 750 g. jagód lub borówek amerykańskich DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata lub rozcieńczony z wodą jagodowy kompot. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być(...)biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej,kremowej masy. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem

Domowe Torty
Prosty i szybki tort okazjonalny 91

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: przepis na biszkopt podawałam wcześniej, pod spodem link https://s9.pl/2019/11/07/idealny-biszkopt-na-tort/ 600-660 ml śmietany 30 %( ja użyłam dwóch o pojemności 330 ml) 500 gram serka mascarpone pół szklanki cukru pudru słoik ulubionego dżemu ( u mnie truskawkowy o pojemności 410 gram) owoce lub ulubione dodatki do dekoracji tortu ( ja użyłam żelków i owoców z syropu(...)szklanka dobrze zaparzonej herbaty owocowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: biszkopt pieczemy wg przepisu, zaparzamy herbatę i odstawiamy do ostygnięcia, do miski wlewamy dobrze schłodzoną śmietanę, dodajemy cukier puder i serek mascarpone, całość miksujemy kilka min na wysokich obrotach do sztywnego ubicia, biszkopt rozcinamy na 3 części, pierwszą układamy na paterze, nasączamy lekko przestudzoną herbatą, wykładamy i rozsmarowujemy 1/3 słoika dżemu

Blog kulinarny S9.PL