serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:73/428)

Porzeczanki drożdżowe z mascarpone . 216

mnie najbardziej aromatyczne i uniwersalne. Oczywiście mowa o porzeczkach . Już troszkę ich przetworzyłam na pyszny dżem , a z pozostałej garstki powstałe te oto drożdżowe bułeczki. Ciasto z dodatkiem tłustego serka mascarpone jest miękkie i bardzo puszyste. Składniki : 3,5 szklanki mąki  0,5 szklanki cukru + 1 łyżka 50 g świeżych drożdży 150 ml mleka 2 op cukru waniliowego(...)serka mascarpone (pół małego opakowania) 3 jajka ok 50 dkg czarnych porzeczek 8 łyżek cukru Wykonanie : Mleko lekko podgrzać , dodac do niego pokruszone drożdże , łyżkę cukru i łyżkę mąki. Pozostawic do wyrośnięcia . Do miski wsypać pozostałą mąkę , wlać zaczyn drożdżowy i wymieszać. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , wlać do mąki , dołożyć serek i wyrabiać haczykami miksera

Malinowa Kawiarenka
Tiramisu 124

aksamitnym i pełnym słodyczy smaku z dodatkiem sera mascarpone i gorzkiego kakao,  tworzy wyrafinowaną kompozycję, która może być wspaniałym  deserem lub podwieczorkiem . składniki na 4 porcje 2 serki mascarpone po  250g 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1 paczka podłużnych biszkoptów 1 szklanka  kawy rozpuszczalnej ( ostudzonej ) 2 łyżki mocnego alkoholu 3 łyżki naturalnego kakao przepis Żółtka(...)ucieramy  z  cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy stopniowo serek mascarpone cały czas ubijając aż krem zgęstnieje. Kawę łączymy z alkoholem, wlewamy do miski. Biszkopty moczymy w kawie, tak żeby nasiąkły ale  się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, posypujemy kakao, następnie rozsmarowujemy połowę kremu, posypujemy kakao. I kolejno warstwa namoczonych biszkoptów, kakao, i druga połowa

Smakowite Dania
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 184

suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić.  Banany wraz z sokiem z cytryny ugnieść widelcem. Serek rozcierać mikserem do momentu rozluźnienia jego(...)ubitą śmietanką. *jeżeli krem wydaje nam się mało słodki - proponuję dodać 1 łyżkę cukru pudru. Ja miałam tak słodkie banany, że było to zbędne Krem truskawkowy: - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - mały słoik dżemu truskawkowego* ( ok. 300 ml )  * ja użyłam domowego, jeżeli nie macie - szukajcie takiego z jak największą zawartością owoców Śmietanę ubić. Serek rozcierać mikserem

kawawszklance
Tort z białą czekoladą i truskawkami 178

białym opakowaniu)) 1400 lub 1500 ml śmietany kremówki 30% 400 gr dżemu truskawkowego (najkwaśniejszego jaki znajdziecie) 250 ml kwaśnej nalewki u mnie z pigwy 500 gr serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżki cukru pudru'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 26-28 cm: 6 jajek 1 niecała szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 7 łyżek mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek(...)krótko, tylko do lekkiego napowietrzenia kremu, uwaga! krem łatwo się warzy, nie można miksować zbyt długo. Krem do przyozdobienia: 600 ml śmietany kremówki 30% (zimnej, z lodówki) 500 gr serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżki cukru pudru Do misy miksera wlać śmietankę, dodać serek, zmiksować krótko, na gładki krem, dodać cukier zmiksować. Wykonanie: Biszkopt przekroić na 3 blaty

moj przepis na
Letni deser z owocami 129

upalne popołudnie, do pysznej kawy z ekspresu lub po prostu żeby mieć dobry humor :) Bita śmietana, serek mascarpone, ulubione owoce i biszkopty. A jeśli jeszcze te owoce samodzielnie zostały zerwane.. Nic tylko marsz do sklepu, a potem do kuchni ;) I na deser będzie jak znalazł... Mnie z podanej porcji wychodzi 6 porcji;) Letni deser z owocami Składniki: opakowanie biszkoptów(...)serka mascarpone 300 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru owoce (borówki i granat) Przygotowanie: Mocno schłodzoną śmietankę i serek umieszczamy w naczyniu, wsypujemy cukier i ubijamy, aż powstanie krem.  W pucharkach układamy biszkopty (mogą być nasączone w kawie lub alkoholu - co kto lubi), dajemy część kremu i posypujemy owocami. Układamy przynajmniej 3 takie warstwy. I deser gotowy. Przed

Lawendowe Niebo
Szybki deser z mascarpone, jogurtem, nutellą, owocami i biszkoptami 157

biszkopty i mascarpone wymieszane z jogurtem naturalny, do którego dodałam 3 łyżki nutelli. Wyszło pysznie, więc polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 - 4 porcje: 250 g serka mascarpone 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki nutelli mini biszkopty lub zwykłe okrągłe pokruszone borówka amerykańska malina listki mięty do dekoracji 1. Do miseczki przekładamy serek mascarpone, dodajemy jogurt

kruche babeczki
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 236

przyprawy do piernika 3 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2,5 łyżki cukru pudru 260 g mlecznej czekolady Galaretka mango - pomarańcza: 1 duże mango 1 pomarańcza 1,5 opakowania galaretki pomarańczowej Biszkopt piernikowy: Do rondelka wkładamy kawałki masła(...)ścinamy górę piernika i kruszymy do miski. Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę z mascarpone. Galaretka mango-pomarańcza: Z pomarańczy wyciskamy sok. Mango obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki

VioletoweKucharzenie
Dacquoise tort bezowy 901

stopni C i piec około 90 minut. Wyłączyć piekarnik lekko uchylić i zostawiać do wystygnięcia Bezy powinny lekko popękać. Krem 400 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g masy kajmakowej 10 suszonych daktyli Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i masę kajmakową. Wszystko zmiksować. Daktyle drobno posiekać i dodać do kremu. Wymieszać wszystko. Dodatkowo kakao

O kuchni z uczuciem
Babka z kremem i truskawkami 117

mąki pszennej+1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone cukier według własnego smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany

O kuchni z uczuciem
Świąteczne Muffinki reniferki 186

wysokości. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut, do lekkiego zezłocenia i tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Krem: 600 ml śmietany kremówki (36%), schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 4 łyżki cukru pudru  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i wanilię umieścić w misie miksera. Ubić do powstania gęstego, sztywnego kremu

Kubki smaku
Zielone ciasto cytrynowe z kiwi 133

wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i wyrównujemy. Pieczemy 30-35 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Masa kremowa: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru 6 kiwi Serek mascarpone i śmietanę ubijamy na lekko sztywną masę, Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wystudzone ciasto

Marder&Marder Manufacture
Ciasteczka marchewkowe - carrot cakes 233

patyczka.Po upieczeniu wykładamy do ostudzenia. Do mufinów dodałam masę marcepanową.Składniki:200 ml śmietany do ubijania200 gr serka mascarpone2 łyżki cukru pudru.Wykonaie:Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna. Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka.Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :)Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Tarta z borówkami i kremem 138

borówkami i kremem Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g schłodzonego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Krem: puszka mleka słodzonego skondensowanego (200 g) (dobrze schłodzonego) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) Dodatkowo: borówki amerykańskie masło/margaryna do wysmarowania formy Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostkę masło, jajko i cukier puder. Zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Formujemy z niego(...)pierwsze przez 20 minut. Później ściągamy papier do pieczenia i obciążenie i pieczemy kolejne 15 minut na złoty kolor. Gotową pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane i serek mascarpone ubijamy (końcówkami do ubijania śmietany) do momentu, aż będzie gęsty i jednolity. Nie ubijajcie jedna zbyt długo bo serek może się zwarzyć. Krem przekładamy na tartę i rozprowadzamy równomiernie

PatiGotuje
Czekoladowe babeczki z wiosennym akcentem 109

posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 250 g serka mascarpone czerwony barwnik spożywczy DODATKOWO: posypka z akcentami wiosennymi np. kwiatki, motylki, pszczółki, itp.   Przepis :   BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki(...)dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę z dodanym barwnikiem spożywczym ( Jeżeli macie barwnik w proszku- wystarczy troszkę na czubku łyżeczki). Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone ( ewentualnie jeszcze troche barwnika, jeżeli uważamy, że kolor jest zbyt mało wyrazisty). Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy

Domowe Torty
Jagodowe muffinki z kremem 232

muszę więc go dobrze wykorzystać:) Były już najlepsze na świecie jagodzianki oraz przepyszna Tarta z jagodami. Dziś przyszła kolej na puszyste, miękkie muffinki z jagodami i kremem jagodowym z mascarpone. Chłopcy od razu sięgnęli po dwie muffinki:) Co tu dużo mówić, musicie je koniecznie zrobić! Składniki:200g mąki pszennej,175g cukru pudru, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 150ml gazowanej(...)jagody, krótko wymieszać. Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami, do 3/4 wysokości nałożyć ciasto. Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.Krem jagodowy:150ml śmietanki 30%, łyżka cukru pudru, 100g serka mascarpone, 1/2 szklanki jagód. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone i jagody. Zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania