serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:80/428)

Ciasto torcik mango 84

łyżeczki proszku do pieczenia, 400 g mąki pszennej typu 450, do nasączenia : 70 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu (można pominąć), 5 ml soku z cytryny, krem : 250 g serka mascarpone, 200 ml śmietany kremówki 30%, ostra papryczka (u mnie 2 papryczki czerwone rawit), 550 ml pulpy z mango, 14 g żelatyny, sól, do wysmarowania formy : masło, bułka tarta Pulpę(...)garnka z wodą i podgrzewać aż żelatyna się rozpuści. Wlać rozpuszczoną żelatynę do pulpy mango, dokładnie wymieszać.  Przecedzić przez sito – musimy pozbyć się papryczki. Dodać szczyptę soli, wymieszać. Serek mascarpone lekko ubić i dokładnie wymieszać z mango. Śmietanę ubić. Delikatnie wymieszać ubitą śmietanę z mango z serkiem. Do nasączenia: herbatę wymieszać z rumem, sokiem z cytryny. Biszkopt przekroić

królestwo garów
Czekoladowy sernik z Mascarpone 406

Czekoladowy serniczek z białą masą z serka mascarpone,     wydawałoby się, że będzie bardzo słodki...ale nie jest, jest idealny... ....delikatny i lekko czekoladowy z nutą wanilii... Składniki na blaszkę 22cm Masa czekoladowa: - 500g sera białego z wiaderka - 100g cukru pudru - 1 duże jajko - 1 duża łyżka kakao - 1 duża płaska łyżka maki ziemniaczanej Masa biała: - 250g serka

Wypieki Rene
Lody truskawkowe z mascarpone + film 131

potem rozkoszować domowym przysmakiem. Lody z mascarpone można zrobić ze swoich ulubionych owoców sezonowych.   składniki na około litr lodów 500 g truskawek 250 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru przepis Umyte i obrane z szypułek truskawki umieszczemy w misce i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. Do drugiej miski wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy(...)momentu aż zgęstnieje ale nie na sztywno. Do ubitej śmietany wsypujemy cukier puder i wszystko razem dokładnie łączymy, następnie dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy do połączenia się składników. Na końcu do masy śmietanowo- serowej wlewamy partiami mus truskawkowy i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Masę lodową wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc, w trakcie mrożenia

Smakowite Dania
Najprostsza i najlepsza tarta z białą czekoladą 255

wyjmujemy z lodówki i staramy się równomiernie wyłożyć nim boki i dno formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 100g białej czekolady Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, chwilę studzimy i łączymy wraz z serkiem mascarpone. Masę łączymy do momentu, aż stworzą jednolitą konststencję. Otrzymany krem wykładamy

Be Fit Be Strong
Szybki deser z czerwonych porzeczek 140

szybkiego Wystarczy zajrzeć do naszych lodówek i możemy wyczarować prawdziwe cuda U mnie dzisiaj taki deser dosłownie w 5 minut ! Spróbujcie sami !   Składniki 2 porcje: – 250 g serka mascarpone – 3 łyżki cukru lub ksylitolu – 4 małe bezy ( lub kilka mini bezików) – garść czerwonych porzeczek – mięta do dekoracji Przygotowanie: Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Porzeczki

I LOVE LIFE
Kluseczki z batatów z palonym masłem 171

Dziś przedstawiam Wam przepis na kluseczki z batatów z dodatkiem serka mascarpone, podsmażane na palonym maśle z bazylią. Ciekawa propozycja jako dodatek do mięs lub jako osobne danie. Przepis znalazłam na ciekawej stronie o równie ciekawej nazwie ' Pitu pitu slow food' :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 batat o wadze 500 g 2 łyżki serka mascarpone

My Culinary Art
Torcik limonkowy ze słodką nutką 216

Krem: 0,5 szkl soku z cytryny 1 kubek śmietany kremówki 200- 250 g serka mascarpone 1 żółtko 0,5 szkl cukru 0,5 kostki masła 1 łyżeczka skórki cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta

Luźna Kuchnia
Tort czekoladowo -kawowy z profiterolkami. 176

Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w 200 stopniach przez Około 20 minut .Zostawiamy do ostygnięcia,najlepiej w wyłączonym piekarniku, Będą jeczcze bardziej chrupiące. Krem do profiterolków: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka likieru amaretto lub innego ulubionego Ubijamy wszystkie składniki na gęsty krem .W profiterolkach robimy małe otworki wykałaczką i masą przełożoną(...)czekolady gorzkiej 70 % 8 łyżek mleka 30 g masła Powyższe składniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej .Masą dekorujemy profiterolki. Krem kawowy do ciasta czekoladowego: 125 g serka mascarpone 100 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 mocne espresso ,przestudzone Ubijamy śmietankę z cukrem na sztywno ,dodajemy serek i kawę i ubijamy do powstania Gęstego kremu .Ciasto przecinamy

Ladylaura.
Mini ptysie 106

upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 10 minut, do uzyskania złocistego koloru. Składniki na masę: 250 ml schłodzonej kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru malinowego lub cukru pudru Wykonanie : Śmietanę ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i serek mascarpone. Dzięki cukrowi z dodatkiem malin masa barwi nam się na różowo. Ptysie

Pomysłowa kuchnia
Koktajl bananowy 144

przepis na fantastyczny koktajl mleczno- bananowy z prażonym kokosem!Niebo w gębie!SKŁADNIKI:* banan ( miękki i dojrzały ) – 1 szt* mleko sojowe Alpro – ok. 200 ml* serek mascarpone – 2 łyżki* cukier puder – 1 łyżka* wiórki kokosowe – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:W mikserze umieszczamy pokrojonego banana, dodajemy serek mascarpone , mleko sojowe i cukier puder.Wszystko razem dokładnie miksujemy

Ostra na Słodko
Walentynkowy torcik z kremem czekoladowym 145

pieczenia (samo dno), a boki wysmarować masłem. Przelać ciasto i wstawić do piekarnika. Piec 35-40 minut. Wyjąć i pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru Czekoladę rozpuścić na małym ogniu. Dodać do serka mascarpone i wymieszać łyżką, rozcierając grudki

Chocolate Muffin Blog
8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 425

przekrojone na pół, zaś gruszki powinny mieć formę grubszych plastrów. Agrest można wrzucić w całości. Tarta z malinami Deser ten składa się z kruchego ciasta , wypełnionego kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki . Proporcje obu składników powinny być takie same lub zbliżone (np. 250 g serka i 200-250 ml śmietany), dlatego przygotowując większą porcję, należy odpowiednio zwiększyć(...)kremem truskawkowym Przepis ten jest w pewnym stopniu połączeniem dwóch powyższych – biszkopt na tort można wykonać tak samo, jak w pierwszym z przedstawionych przepisów, zaś krem wykonać z serka mascarpone , a więc podobnie jak na tartę. Dodatkowymi składnikami masy kremowej jest zmielony twaróg (250 g, jeżeli tyle samo dodajemy mascarpone), cukier waniliowy , zmiksowane blenderem truskawki oraz żelatyna , która nada odpowiedniej

Moja smaczna kuchnia
Tort czekoladowo-truskawkowy 322

Składniki: Biszkopt (składniki x2): 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem biały: 400 ml śmietany 30 % 300 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 750 g truskawek   Krem czekoladowy: 250 ml śmietany 30 % 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mlecznej czekolady

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto malinowe z pralinkami orzechowymi i kremem z nutelli 150

galaretek dodajemy zamrożone maliny, sok z malin i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejące maliny wylać na ciasto. Włożyć do lodówki na czas przygotowania kremów.  Krem: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g nutelli 100 g mlecznej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i lekko przestudzonej Serek mascarpone utrzeć na gładką masę. Dodać nutellę i zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Dodać

Czerwień i błękit
Ciasto Jamajka 5833

suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Nasączenie sok z cytryny cukier zaparzona herbata Krem 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody i po napęcznieniu jej ogrzać

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania