miejscu. Jeśli lubicie włoskie gnocchi te są naprawdę rewelacyjne. 3 rodzaje tagliatelle : Tagliatelle con salmone (Makaron wstążki z kawałkami łososia, groszkiem cukrowym i suszonymi pomidorami w sosie z serka mascarpone i z natka pietruszki) Dla tych którzy lubią łososia z włoską nutą czyli dodatkiem suszonych pomidorów i serka mascarpone ten makaron jest strzałem w dziesiątkę. Groszek cukrowy podany z łososiem
I LOVE LIFEmieszając aby nie zrobiły się grudki. Odstawić do ostygnięcia. Ucieramy margarynę dodajemy stopniowo budyń, na końcu dosypujemy cappuccino i dokładnie mieszamy. MASA ŚMIETANOWA: SKŁADNIKI: 500 ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru WYKONANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy do gęstości, stopniowo dodajemy serek mascarpone, oraz cukier puder. DODATKI: około 20 herbatników ciemnych pół tabliczki
Dziś Ja gotujepodobną sytuację :) Dziś ważny dzień dla każdego kibica. Niech kolor talerza w połączeniu z kolorem lodów będzie dobrą wróżbą dla "naszych". Składniki : 200 g słodkiej śmietanki (30%) 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Ubić mikserem śmietankę, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany stopniowo dodawać serek mascarpone. Wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki
zadanie-gotowaniedomowej bezy, z takiej która tylko na zewnątrz jest chrupiąca a w środku białko pozostaje w formie lekko ciągnącej. Do tego pyszne ganache czekoladowe, na kremówce i z serkiem mascarpone. Brzmi obłędnie, prawda? Z podanego przepisu przygotujesz torcik, który będzie wspaniałym uzupełnieniem pysznej kawy. Tutaj może nasunąć się pytanie, jaka kawa będzie odpowiednia do takiego ciasta? Odpowiedź także jest prosta(...)przez kolejne 40 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Ganache czekoladowe z mascarpone i rumem: Składniki: 100 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 125 g mocno schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki rumu Wykonanie: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej, pozostawić do przestygnięcia. W między czasie ubić kremówkę na sztywno. W osobnym naczyniu utrzeć mikserem mascarpone i dodać
Poezja Smaków - blog kulinarnyprzygotowując bezpośrednio przed pieczeniem; 1 blat bezowy to 2 białka + 100 g cukru + 1 łyżeczka cynamonu). Ponadto: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu ja dałam płaskie W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić do otrzymania kremu, pod koniec ubijania dodając cukier puder
Kubki smakuBiszkopt domowy upieczony w tortownicy o śr. 24 cm (przepis tutaj ) Nasączenie: 2 szklanki mocnej kawy 5 łyżeczek amaretto 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis: Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera
Kuchnia Łukaszaszypułek rozgnieść i włożyć do rondelka. Zagotować wraz z cukrem i sokiem z cytryny. Zdjąć z palnika wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Warstwa śmietanowa: 250g śmietany kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub wg własnego smaku). Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać cukier i serek mascarpone i jeszcze chwilkę ubijać. W pucharkach układaj warstwami
O kuchni z uczuciemkoniec dodać stopione, przestudzone masło. Zagnieść gładkie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Masa serowa: 600g twarogu, 3 duże jajka, 250g serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki budyniu waniliowego, 1/2 laski wanilii, 600g jagód. Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone i żółtkami. Dodać cukier puder, sproszkowany budyń
Z miłości do słodkościformie na blat z wysokości ok. 30-50 cm. Następnie wstawić do wyłączonego piekarnika, lekko uchylić drzwiczki. Po pół godzinie wyjąć formę z piekarnika, ostudzić. Krem 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 200 g masy kajmakowej (ok. połowa puszki) 1 nakrętka wódki Serek mascarpone wymieszać mikserem z masą kajmakową (najlepiej próbować i dodać tyle masy kajmakowej
coolinarnastrefa.blogspot.commożecie ich oczarować tym prostym, ale smacznym deserem. To takie połączenie szarlotki i ciasta z kremem. HERBATNIKOWIEC Z JABŁKAMI Składniki: (8 porcji) 4 opakowania herbatników typu Petit 200 g serka mascarpone 100 ml śmietany 30% 2 duże kwaśne jabłka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru cynamon płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem(...)cytryny. Przekładamy do rondla i zasypujemy cukrem i odrobiną cynamonu. Podgrzewamy, aż jabłka zmiękną, studzimy. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem aż podwoi swoją objętość. Masę łączymy z ostudzonymi jabłkami (bez soku). Masę z jabłkami nakładamy na herbatnik przykrywamy kolejnym i ponownie nakładamy masę i herbatnik. Wierzch posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Odstawiamy do lodówki. Herbatniki nabiorą
Bon appetit mon amiektórym nie da się oprzeć. Są pysze, kremowe i nie wymagają mieszania podczas mrożenia, chyba, że wolicie bardziej puszystą wersję lodów. Koniecznie spróbujcie! 500g truskawek + 3 łyżki cukru 250g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego Truskawki umyć, pozbawić szypułek oraz przełożyć do większej miski. Następnie do owoców wsypać 3 łyżki(...)cukru i całość zblendować na jednolitą konsystencję. Schłodzony serek mascarpone zmiksować z zimną śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Powinien powstać gęsty krem, do którego należy ostrożnie dodać puree truskawkowe. Wszystko razem wymieszać do dokładnego połączenia się wszystkich składników, przełożyć do pojemnika (*), przykryć oraz wstawić do zamrażarki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. (*) Użyłam
Di gotujejakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio 2 paczki 200 g herbatników kakaowych od Cukry Nyskie 1 opakowanie 250 g serka mascarpone 4 łyżki orzeszków arachidowych siekanych Przygotowanie: Formę wielkości ok 25 x 30/35 w zależności jaką mamy w domu wykładamy folią spożywczą. Na spód układamy herbatniki i ok 1/2 puszki(...)masy. Czas na kolejną warstwę herbatników i warstwę serka mascarpone. I na koniec trzecia warstwa ciastek i reszta masy orzechowej. Wierzch posypujemy orzeszkami arachidowymi. Schładzamy w lodówce kilka godzin aby herbatniki zmiękły. #helio #cukrynyskie
Życie zaczyna się w kuchniorzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek. Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu. Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję ciasta wyjąć 15 minut przed planowanym(...)piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee. Wierzch posypujemy pestkami granatu
cool and mintydodatkowo mieszać czy przygotować do tego przepisu. Na sam koniec pozostaje nam wszystko dokładnie wymieszać, wbić wideleć i zajadać. Składniki (na 2 porcje): 200g makaronu – użyłam kokardek 125g serka mascarpone 3 łyżki pesto bazyliowego 2 duże garści rukoli i trochę do ozdobienia na wierzchu pieprz i sól do smaku parmezan do podania Do gotującej się, dobrze osolonej wody(...)wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Przed odcedzeniem makaronu, nabieramy około pół kubka wody spod gotowania. Makaron odcedzamy i gorący wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy do garnka serek mascarpone, pesto oraz 2 garści rukoli – wszystko delikatnie, ale dokładnie mieszamy. W trakcie mieszania dodajemy po trochu wodę spod gotowania, tak aby utworzył się jedwabisty sos z serka
Smaczna Stronamógłby mu si ę oprzeć . Ciasto z kawałkami gruszek i biał ą czekolad ą , do tego zamiast masła wykorzystałam serek mascarpone, który nada ł ciastu niesamowit ą miękkość i delikatność . Smacznego! **** Oggi Vi voglio proporre un delizioso dolce, che appena sfornato(...)mascarpone 250 g di farina 00 un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Jajka miksujemy z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Nie przerywając miksowania dodajemy serek mascarpone. Na koniec wmieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Obieramy gruszki i kroimy w kosteczkę. Białą czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Gruszki
La grande e la piccola cuocaMini torcik 🍰 serowy, z mascarpone – jeżynowy 🍇, galaretką ozdobiony, owocami orzeźwiony. To letnia ☼ 😎 kompozycja smakowa, delikatna, wyjątkowa 😊. Składniki na małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm: 250 g serka mascarpone, 150 g jeżyn leśnych, 50 g cukru pudru, 150 g jogurtu naturalnego, 80 g ciastek zbożowych z owocami, 6 listków żelatyny na 500 ml płynu (lub w proszku), galaretka winogronowa(...)wodzie (wg inf. na opakowaniu). Odsączone listki, rozpuszczamy podgrzewając w rondelku, następnie mieszamy z 5 łyżkami zimnej wody. Jeżyny rozdrabniamy za pomocą robota z dodatkiem cukru i żelatyny. Dodajemy serek mascarpone, jogurt naturalny i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę serową przekładamy do tortownicy wyłożonej ciastkami. Schładzamy do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Kiedy galaretka zacznie
Moniki Smakołykibiszkopty posypka rum i wanilia De Luxe (ze sklepu Lidl) gorzkie kakao ok.200 ml mocnego naparu kawy 2-3 łyżki kremu kawowego De Luxe (też z Lidl) 250 g serka mascarpone 1 jajko (osobno białko i żółtko) 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżka likieru Amaretto Wykonanie: Upieczony i wystudzony biszkopt umieściłam w tortownicy, nasączyłam kawą Posmarowałam go cienką warstwą(...)nasączone kawą podłużne biszkopty. Jajko wyparzyłam, oddzieliłam żółtko od białka. W jednej misce miksowałam żółtko z cukrem pudrem na puszystą jasną masę, zmniejszyłam obroty miksera i po łyżce dodawałam serek mascarpone i miksowałam do połączenia się składników. Następnie dodałam likier Amaretto. W drugiej misce ubiłam białko na sztywną pianę, którą wyłożyłam do miski z żółtkami i serkiem i wszystko wymieszałam
Blondynka Gotuje