Bardzo lubię Tiramisu, lecz zawsze przeraża mnie surowe jajo. Dlatego przedstawiam wam wersje bez jaja :) bardzo smaczny i szybki deser. Składniki: 500 ml kremówki 30 % 0,5 kg serka mascarpone 300 g biszkoptów (podłużnych) 2 łyżki czubate cukru pudru 50 ml amaretto 200 ml mocnej kawy espresso / kawy rozpuszczalnej gorzkie kakao do opsypania Wykonanie: Zaparzamy kawę. Studzimy i dodajemy(...)amaretto. Kremówkę miksujemy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy do niej, miksując, serek mascarpone. Bierzemy blaszkę, pucharki - w zależności w czym chcemy podawać deser i układamy warstwami. Biszkopty moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie
W Moim Magicznym Domupieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy masę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka). Masa: 1 opakowanie śmietany 30% (330 ml) 1 małe opakowanie serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkami gorącej wody Śmietanę miksujemy na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, serek mascarpone, rozpuszczoną żelatynę i chwilę miksujemy dalej
MojaQchnia.plpieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut. Po wystudzeniu łyżeczką wydrążamy środek babeczki i ciasto kruszymy na talerzyku. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Babeczki napełniamy
Pyszności Słodkościminut. Sprawdzamy patyczkiem, czy upieczone. Ciasto studzimy w formie, potem przekładamy i kroimy na 3 blaty. Krem śmietanowy z czekoladą mleczną: 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g czekolady mlecznej Czekoladę ścieramy na tarce na małych oczkach. Do miski miksera dajemy śmietanę i serek mascarpone, ubijamy do momentu powstania gęstego kremu (musimy
kruche babeczkitemperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością
Pyszności Słodkościkwadratowej blaszce w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Po wystudzeniu obcinamy wierzch ciasta i kruszymy na talerzyku. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Ciasto przekrajamy
Pyszności Słodkościśmietanowo- ananasowym zrobiony dla małego przystojniaka na jego pierwsze urodzinki :) Przepis na biszkopt do tortu znajdziesz tutaj . KREM: Składniki na krem: * 3 śmietany kremówki 36% duże * 2 serki mascarpone po 120g * cukier puder do smaku według uznania * 4 plastry ananasa z puszki Wykonanie: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serki mascarpone i cukier puder do smaku
Zrób to smacznieWystudzony biszkopt kroimy 2 razy, tak by powstały 3 równe blaty. Nasączenie blatów: 160 ml bardzo mocnej kawy (ostudzonej) 80 ml likieru kawowego Składniki [MASA]: 750 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 100 g cukru pudru Wykonanie [MASA]: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dodać serek mascarpone i szybko wymieszać. Dodatkowo
psgotujemyprzyprawy do pierników 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Składniki na krem kajmakowy: 100 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 3 łyżki kremu masy kajmakowej z puszki (około 1/2 puszki) Składniki na krem śmietankowy: 300 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka
Trzeci talerz180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) - ja dałam 30% - 250 g serka mascarpone - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone, ekstrakt z wanilii i wymieszać
dlaSmaQciasteczko wlewać po kilka łyżek masy (mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki). Piec w temperaturze 180 ° ok. 15-20 minut. Składniki na krem: 250ml śmietanki 30% lub 36% 125g serka mascarpone 10 ciasteczek Oreo (może być mniej) 2 łyżeczki cukru pudru Wykonanie kremu: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodając serek mascarpone. Ciasteczka Oreo rozkruszyć na miazgę (najlepiej
Mania Wypiekaniapergaminie. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Po upieczeniu przełożyć masą kokosową i polać polewą. Składniki na masę kokosową: 1/3 szklanki śmietanki kremówki220 gram serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru ½ szklanki wiór wiórków kokosowych Wykonanie masy kokosowej: Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier i jeszcze raz ubić, dodać serek mascarpone z wiórkami i połączyć składniki. Składniki polewy
Tradycyjna Kuchniasłodyczomaniaków. Ten pyszny smakołyk bez pieczenia, można przygotować w zaledwie kilkanaście minut w prosty sposób, bez posiadania specjalnych umiejętności kulinarnych. składniki na około 15 sztuk 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki kakao 200 g biszkoptów łyżka cukru pudru przepis Do szklanki wsypujemy kawę rozpuszczalną, zalewamy ją gorącą wodą w ilości około 50 ml, słodzimy(...)Ciastka biszkopty miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, możemy je również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zmiksowane ciastka wsypujemy do miski, zalewamy kawą, dodajemy do nich serek mascarpone i całość dokładnie ze sobą łączymy. Gotową masę wstawiamy na 15 minut do lodówki. Ze schłodzonej masy formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w dużej
Smakowite DaniaDeser, który chyba każdy próbował, a większość go pokochała! Szybki, prosty i pyszny! SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 30% 400 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 150 g biszkoptów (ja użyłam okrągłych) 2 łyżki amaretto (można pominąć lub zastąpić olejkiem migdałowym) 2 łyżeczki kawy zaparzonej w szklance wody PRZYGOTOWANIE Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno(...)koniec dodać cukier puder, następnie, stopniowo dodawać serek mascarpone. Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać do masy amaretto. W przygotowanych pucharkach ułożyć pierwszą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Na niej wyłożyć warstwę masy, którą należy dokładnie posypać kakao. Na niej ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i kolejną warstwę masy serowej. Całość posypać kakao. Całość schłodzić w lodówce ok. 1h. Deser
zabawa smakiemwidać nie można się załamywać i trzeba czekać na efekt i smak końcowy. połowy rolady już nie ma. Składniki podaje z oryginalnego przepisu przynajmniej na biszkopt bo masę z serka mascarpone zrobiłam po swojemu bo dla mnie w oryginale było jej za mało :) Składniki na biszkopt 3 łółtka 4 białka 80 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)zrumieni. Po tym czasie wyciągamy biszkopt lekko oddzielamy od papieru, przewracamy na druga stronę i rolujemy przy pomocy papieru na którym się piekł i zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie kremu Serek mascarpone mieszamy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (ja to pominęłam i po prostu wymieszałam wszystkie składniki). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem. Banana obieramy
Piekielna Kuchnia Pati