serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:91/428)

TORT BEZOWY Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI 136

było trudno, mimo,że to mój pierwszy tort ... Składniki: Blaty bezowe 5 białek 250 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Krem 250g serka mascarpone 250g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczone w łyżce wody 1 opakowanie 9g śmietan-fix Do przybrania maliny gorzka czekolada / kakao Białka ubiłam na sztywno,dodając(...)Możecie upiec i dopiero na drugi dzień dekorować. Ja nie wytrzymałam i odczekałam 4 godziny. W czasie gdy blaty bezowe stygły i się suszyły schłodziłam  śmietanę kremówkę i serek mascarpone. W mikserze ubiłam śmietanę wsypałam cukier puder i dla pewności,żeby krem nie był za rzadki i utrzymał właściwą konsystencję opakowanie śmietan-fix. i dodawałam stopniowo serek. Następnie

potrawyregionalne
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 95

trzeba używać proszku do pieczenia, mąka jest rewelacyjna, puszysta i leciutka idealna do wypieku  biszkoptu. Mus czekoladowy: 200g   czekolady deserowej i mlecznej pół na pół 500g serka mascarpone 500ml śmietany kremówki u mnie 36% 2łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady wmieszać porcjami serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru

W garach u Gosi
Ciasto z kremem krówkowym 498

jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu naturalnego (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy krówkowej (kajmak) 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 36% Dodatkowo: 50 - 80 g orzechów włoskich Jak zrobić ciasto z kremem krówkowym? Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać(...)Ciasto w środku przełożyć kremem z mascarpone, a na wierzch wyłożyć krem z dodatkiem bitej śmietany i posypać pokrojonymi orzechami. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krem: Serek mascarpone zmiksować, dodając stopniowo 200 g masy krówkowej. Krem rozsmarować na rozkrojonym placku i przykryć drugą jego częścią. Śmietanę zmiksować, aby była bardziej puszysta i stopniowo w miksować w nią

Kuchcik gotuje
LIMONKOWE MASCARPONE Z OWOCAMI EGZOTYCZNYMI 155

przedstawiam Wam deser autorstwa Joanny Drzazgi, pasjonatki kuchni francuskiej i autorki książki Pysznie dla rodziny i przyjaciół . Porcja dla 4 osób Czas przygotowania : 20 min Składniki: ● 400 g schłodzonego serka mascarpone ● 4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego ●   1 limonka (sok i otarta skórka) ● 1 granat ● 1 mango ● 1 pomarańcza Przygotowanie  : W dużej misce ubij serek mascarpone ze skondensowanym mlekiem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Bezglutenowe tiramisu z truskawkami 144

dodatkiem soczystych i słodkich truskawek. Deser , które,u ciężko się oprzeć i poprzestać na kilku łyżkach. Niebiański smak. SKŁADNIKI: 1/2 op. biszkoptów Savoiardi Nutri Free (klik) 250 g serka mascarpone 1 żółtko 2 łyżeczki cukru pudru 1 filiżanka mocnej wystudzonej kawy 2 łyżki likieru Amaretto ok. 300 g truskawek kakao do posypania Serek mascarpone utrzyj mikserem z żółtkiem i cukrem

Kuchnia bezglutenowa
Rolada podwójnie truskawkowa 192

upieczeniu roladę wyjąć truskawkami ku górze na mokrą, oprószoną cukrem ściereczkę. Zrolować wraz ze ściereczką tak, aby warstwa ciasta z truskawkami była w środku. Ostudzić. Krem:   250g serka mascarpone,  400 ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  50g białej czekolady,  200g truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodać serek mascarpone i krótko

Z miłości do słodkości
Truskawkowy Eton Mess 198

pucharkach na weekendowy deser. Częstujcie się! Ja mój sobotni i niedzielny dzień mam już zaplanowany w 105%, ale Wam życzę pogody i odpoczynku. Składniki : * szklanka truskawek * jogurt grecki * serek mascarpone * bezy Przygotowanie : Truskawki pokroić, ułożyć w pucharkach. Dodać pokruszone bezy - u mnie są z piekarni, ale polecam zrobić samemu. Jogurt wymieszać z serkiem mascarpone - można dodatkowo dosłodzić, ale bezy

Magiczne Życie Marty
Sernik II 131

Ciasto: http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html  Masa serowa: 250 g serka mascarpone 500g sera bialego do sernikow   2 zoltka  70 g cukru pudru  50 g kaszy manny  Do jednej miski wrzucamy ser bialy i serek mascarpone  Dodajemy 2 zoltka i wszystko razem mieszamy  Potem dodajemy cukier puder, znow mieszamy   Na sam koniec dodajemy kasze

Klaudynkowa kuchnia
MAKARONIKI UNICORN (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU UNICORN) 169

przed przystąpieniem do pieczenia) 120 g płatków migdałowych ziarenka z 1 laski wanilii 200 g cukru pudru 50 g cukru DO PRZEŁOŻENIA I DEKORACJI: 200-250 g serka mascarpone kolorowe posypki do dekoracji złoty, różowy i fioletowy barwnik spożywczy jadalny czarny pisak odrobina roztopionej białej czekolady WAŻNE RADY PRZED PIECZENIEM: 1) Białka jajek muszą być oddzielone od żółtek i przechowywane(...)pomaluj na złoto, miejsca poniżej rogów posmaruj odrobiną białej czekolady i posyp dekoracyjnymi kuleczkami. Jadalnym pisakiem narysuj oczy, a sypkim różowym barwnikiem za pomocą pędzelka zrób rumieńce. Makaroniki przełóż serkiem mascarpone zabarwionym na fioletowo. Nie dodawaj do niego żadnego cukru. Makaroniki same w sobie są bardzo słodkie, a gwarantuję Ci, że w połączeniu z niesłodzonym serkiem są wyśmienite. Najlepiej smakują

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort stracciatella z malinami 368

Pyszny włoski tort z nutką kawy, dużą ilością czekolady, śmietany i malin... Dla podkreślenia włoskiego smaku jeszcze odrobina mascarpone. Ciasto jest lekkie, puszyste, i mocno czekoladowe, wspaniale współgra z malinami i kremem śmietankowym... I ma jeszcze jeden plus - wbrew pozorom dość szybko się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g(...)przesianą mąkę zmieszaną ze solą, proszkiem i sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę 34x27cm. Piec ok. 45min w temp. 165st. Ostudzić i przepołowić. Masa: 250g serka mascarpone, 600ml śmietanki 30%, 60g mlecznej czekolady, 60g gorzkiej czekolady, 3 łyżki cukru pudru, 600g świeżych malin. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Dodać serek mascarpone

Z miłości do słodkości
Torcik Rubinowy z winogronami 128

okazji chcę moich gości poczęstować rubinowym torcikiem z winogronami, smacznego  J SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 18 CM: 8 dag herbatników Petit Beure 6 dag masła 25 dag serka mascarpone czubata łyżka cukru pudru 10 dag śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka żelatyny + maksymalnie 2 łyżki wrzątku 20 dag ciemnych winogron 1 galaretka Rubinowa Wykonanie: Dno tortownicy wyłożyłam papierem(...)pieczenia. Herbatniki rozkruszyłam. Masło roztopiłam, przelałam do herbatników i wymieszałam łyżką. Kruszonkę wsypałam na dno tortownicy i dobrze ugniotłam palcami, odstawiłam do lodówki. Serek mascarpone roztarłam z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuściłam w jak najmniejszej ilości wrzątku. Dobrze schłodzoną kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec, nie przerywając miksowania wlałam jeszcze lekko letnią żelatynę. Ubitą śmietanę połączyłam z mascarpone. Masę przełożyłam

Kuchenne zapiski Edyty
TRUFLE CZEKOLADOWE Z MASCARPONE 166

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( +/- 25 szt.): 200g pokruszonych herbatników 1 łyżka cukru waniliowego 100g roztopionej czekolady (użyłam gorzkiej) 80-100g serka mascarpone Dodatkowo: 200g czekolady ( użyłam gorzkiej) 1 łyżka oleju roślinnego ozdobna posypka Wykonanie: herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich cukier waniliowy, roztopioną czekoladę oraz serek mascarpone, wszystko ze sobą

Słodkie zapomnienie
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 325

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia:  na formę 24x28(...)herbatników kakaowych 200 g schłodzonej śmietanki 30% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru (do smaku) 2 opakowanie galaretki truskawkowej truskawki      Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, chłodzimy. Żelatynę zalewamy 4-5 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (lub w mikrofali

Rozpustne gotowanie
Ciasto mleczne z czekoladą i biszkoptami 215

szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. gorącej wody 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem ciemny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Krem jasny: 125 g serka mascarpone

Smaki Na Talerzu
Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku 139

zaostrzyły ostrzejsze grzanki ziołowe, a chrupkości nadały czipsy z boczku. Składniki: – 2 opakowania groszku mrożonego lub 800 g świeżego – 2 cebule – 250 g serka mascarpone – świeże gałązki tymianku, majeranku, selera, rozmarynu – sól, pieprz do smaku – 1/2 szklanki śmietanki 30% – 4 łyżki oliwy – 150 g cienkich plastrów boczku wędzonego Grzanki(...)litrem gorącej wody, doprawić solą, pieprzem i gotować z ziołami przez 15 minut. – Zupę zmiksować blenderem. Gęstość zupy można regulować ilością wody. – Wrzucić serek mascarpone i roztrzepać trzepaczką, zagotować. – Dodać śmietankę i wymieszać ponownie. – Podawać zupę krem z grzankami ziołowymi i czipsem z boczku

To co kocham