piec 15 minut. Następnie z ciasta zdjąć papier z grochem i ciasto dopiec na złoty kolor (około 10-15 min.). upieczone ciasto dobrze wystudzić. Składniki na nadzienie: 500g serka mascarpone; 0,5 szklanki cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 200 ml śmietany 30% lub 36%; sok z połowy limonki lub cytryny; dżem truskawkowy; Wykonanie: Serek mascarpone delikatnie wymieszać z cukrem pudrem
In my kitchenpszennej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - szczypta soli - syrop z kwiatów czarnego bzu (link) do nasączania biszkoptów Masa do przełożenia tortu: - 2 opakowania serków mascarpone - 2 opakowania śmietanki 30% - 3 łyżki białego cukru Dodatkowo do przełożenia: - dżem z czerwonej porzeczki (link) Masa do posmarowania tortu na wierzchu i do dekoracji: - 1 opakowanie serka(...)mascarpone - 1 opakowanie śmietanki 30% - 2 łyżki białego cukru - barwnik spożywczy czerwony (użyłam barwnika w kropelkach) Przygotowuję jasny biszkopt - ubijam białka ze szczyptą soli, stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki góra/dół ). Lekko
Wielopokoleniowoskładniki: 250 g serka mascarpone 200 g świeżych truskawek 200 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku w zależności od słodkości truskawek) 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody ok. 10 szt. biszkoptów, podłużnych wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz
Domowy Smak JedzeniaILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki podstawowe: biszkopt (u mnie o średnicy 22 cm.) - PRZEPIS TUTAJ :) dżem truskawkowy Łowicz. Składniki kremu: 100 g śmietany 30%, 100 g serka mascarpone, cukier puder. Nasączenie: 1/2 szklanki mocnej herbaty o smaku truskawkowym. Dodatkowo: kolorowe posypki do dekoracji. Przygotowanie: Przygotowuję krem: śmietanę ubijam z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie(...)przerywając pracy miksera (najmniejsze obroty) stopniowo dodaję serek mascarpone. Biszkopt przecinam na 3 lub 4 części (w zależności od wysokości), następnie foremkami do ciastek wycinam różne kształty. Biszkopty lekko nasączam przygotowaną herbatą. Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone. Wierzch ciasteczek dekoruję kolorowymi posypkami. #lowicz #truskawki #dzem #konfitura
JejKuchniawyśmienity posiłek. składniki na 3 porcje 300 g makaronu 100 g wędzonego łososia słoik suszonych pomidorów w oleju pęczek natki pietruszki 2 cebule szklanka bulionu 250 g serka mascarpone 3 łyżki oleju lub masła do smażenia czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, odsączone z oleju suszone pomidory kroimy w paski a wędzonego łososia rozdrabniamy(...)cebuli dodajemy pokrojone pomidory oraz wędzonego łososia i całość krótko podsmażamy, często mieszamy. Następnie zawartość garnka zalewamy bulionem, wszystko doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy. Pod koniec dodajemy serek mascarpone, podgrzewamy stale mieszając aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wrzucamy posiekaną zieleninę i wszystko razem łączymy. Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym
Smakowite DaniaSkładniki: Beza* – 3-4 zimnych białek – 200g cukru Masa – 125 ml śmietany 30% lub 35% – 125 serka mascarpone – 1 łyżka cukru – 3 figi – 3 łyżki płynnego miodu – 1 łyżeczka soku z cytryny – ziarenka wyłuskane z 1 laski wanili Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę(...)porządnie się wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy łyżkę cukru. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę i układamy na niej przekrojone na ćwiartki figi. Polewamy sosem ( łuski wanili wymieszane z miodem i łyżeczką
I LOVE LIFEEfektownie wyglądające ciasto nie musi być ani drogie ani skomplikowane w wykonaniu. Biszkopt, masa z kremówki i serka mascarpone oraz owoce - to smakuje każdemu:). Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 300 ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/2 kg truskawek borówki i mięta do dekoracji
Szefowa kuchniCake w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest ani za suchy ani za bardzo nawilżony. Składniki: * 1 paczka gotowego spodu tortowego * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * cukier puder do smaku * owoce do dekoracji- u mnie było truskawki, kiwi, banany i borówki amerykańskie Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder
Zrób to smacznietych, którzy stawiają swe pierwsze kroki na nowo obranej przez siebie ścieżce, mamy coś..... pysznego;) Nasza propozycja to lekkie jak piórko, rozpływające się w ustach... placuszki - racuszki z serkiem mascarpone i lekką nutką cytryny. Posypane cukrem pudrem lub w towarzystwie konfitury stanowią idealny deser na ostatnie dni lata:) fot. Izabela Magdalena Składniki: 125 g serka mascarpone 1,5 szkl. mąki
Kuchnia smakówNajbardziej ulubione danie? ... deser! Dzisiaj propozycja na pyszny deser z serkiem mascarpone, bitą śmietaną, galaretką i dodatkiem czekolady. Nazwałam go "7 niebo" bo właśnie tak smakuje i może trochę wygląda ;) Składniki na 3 porcje: 125 g serka mascarpone (1/2 małego opakowania) 250 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 niebieska galaretka do dekoracji: paluszki w mlecznej czekoladzie
Alutka-Gotujestopni C aż babeczki będą rumiane. (do tzw suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić Krem 400 ml śmietany kremówki 200 ml masy krówkowej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (ilość według własnego smaku) 1 łyżeczka żelatyny Delecta Dodatkowo posypka karmel Delecta Śmietanę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, masę krówkową oraz żelatynę rozpuszczoną
O kuchni z uczuciemminut w temp. 170-180st. Ostudzić i wyciąć kształt piłki, po czym przekroić na 3 części. Nasączyć herbatą z cukrem. Krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 100g mlecznej czekolady, 1/2 szklanki cukru pudru, 100g posiekanych orzechów laskowych, dżem z czarnej porzeczki. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone
Z miłości do słodkościjabłek, jabłka nie powinny się już prażyć. Gorące jabłka wyłożyć na upieczony biszkopt i odstawić w chłodne miejsce. Składniki na krem: 0,5 l śmietany 30%; 750 g serka mascarpone; 2 łyżki cukru kryształu; 3 łyżki kawy cappuccino waniliowej; Wykonanie: Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Dodać kawę i wymieszać. Następnie dodać schłodzone serki mascarpone i wymieszać ze śmietaną
In my kitchenokoło 5 minut na ogień, następnie dokładnie wystudzić masę. Gdy będzie już chłodna ucieramy ją z kostką miękkiego masła. Składniki masa kawowa: opakowanie kawy cappuccino 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie cukier- wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą
Krakowskie smaki Ani