SOS CEBULOWO - PODGRZYBKOWY

SOS CEBULOWO - PODGRZYBKOWY

SOS CEBULOWO - PODGRZYBKOWY

Sos cebulowo - podgrzybkowy może być też sosem podgrzybkowo - cebulowym w zależności od proporcji dwóch głównych składników. W związku z tym, że ja za grzybami aż tak bardzo nie przepadam, to wybrałam pierwszą wersję. Zrobiłam ten sos, bo doskonale smakuje z pulpetami, które znudziły mi się już z sosem pomidorowym. Równocześnie można go podawać z makaronem, bez pulpetów, bez mięsa. Smakuje rewelacyjnie.  Składniki:  1 duża biała cebula ok. 20 dag mrożonych lub suszonych podgrzybków 3-4 łyżki serka ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu pieprzny smaczek

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

PIEPRZNY SMACZEKPIEPRZNY SMACZEK

Artystka :-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, grzyby, pulpety, zupa pomidorowa, kokosowe, mascarpone, sos pomidorowy, mięso, makaron, makarony, pulpety w sosie pomidorowym, sos z grzybów , sos do makaronu

Inne przepisy z pieprzny smaczek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.