serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:95/428)

Spaghetti z mascarpone 107

Znamy spaghetti z mięsem i pastą z pomidorów a dzisiaj przedstawię skromniejszą wersję, bez mięsa z serkiem mascarpone. Lekkie i smaczne danie. Szybko można przygotować, więc ciekawa potrawa dla zapracowanych. Składniki 1/2 paczki makaronu spaghetti 300 g pieczarek pokrojonych w paski 250 g serka mascarpone 1/2 główki czosnku mały jogurt naturalny 2 łyżki masła … Czytaj dalej Spaghetti z mascarpone

gotuj ze mną
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 115

lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu pomarańczowego Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, skórkę pomarańczową

Farmażony
Ciasto Szachownica w 15 minut bez pieczenia 1931

składników, które nie zajmie nam więcej niż 15 minut! Efektowne i smaczne. Składniki: blaszka (24 cm x 24cm) 250 g jasnych herbatników 250 g ciemnych herbatników 500 g serka mascarpone 200 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie: Schłodzoną śmietankę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder, następnie porcjami dodajemy serek mascarpone. Blaszkę o wymiarach

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowe trufle z mascarpone 147

Miękkie trufle z serka mascarpone, mlecznej czekolady i ekspandowanej kaszy jaglanej otulone delikatnym pyłkiem ciasteczkowym. Są słodkie i rozpływają się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. 250 g serka mascarpone 100 g kaszy jaglanej ekspandowanej 2 łyżki spirytusu 1 łyżka ekstraktu migdałowego 3 tabliczki czekolady mlecznej 1 opakowanie herbatników kakaowych (10 szt.) Czekoladę

Krokusowy Dom
,,Jesienny deser tiramisu dyniowe” 140

można nie lubić Tiramisu? Tym razem w wersji jesienno – dyniowej. Delikatne, o pięknym, słonecznym kolorze. Połączenie kremu z serkiem mascarpone i dyniowego puree, małe kawałeczki biszkoptów nasączone espresso, posypane kawą. Puree z dyni oraz cynamon nadają tiramisu jesiennego charakteru i cudownego aromatu. Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 400 g puree z dyni

Podróż w kulinaria
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 165

lodów, szybko i czystko jednocześnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 st C, piec około 20 minut Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić nałożyć krem. Krem 200 g serka mascarpone 100 g masła 2 łyżki cukru pudru łyżeczka skórki pomarańczowej lub kilka kropli aromatu pomarańczowego Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone, skórkę pomarańczową

Farmażony
Kinder Country 487

idealne na ciepłe dni, które przed nami. ;-)   Zapraszam!!!   Składniki: duże opakowanie herbatników, 2,5 szkl. prażonej pszenicy + do posypania na wierzch, 250 ml śmietany 30%, 250 g serka mascarpone, 1 tabliczka białej czekolady,   Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady,   Wykonanie: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone

Passion of Cooking
Malinowo- bezowa Chmurka 294

galaretka zacznie nam tężeć wsypujemy maliny delikatnie mieszamy i zalewamy wystudzone, zimne iasto kruche. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki wody Najpierw rozrabiamy żelatynę, studzimy. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę pod koniec ubijania dodajemy cukier, serek mascarpone i chłodną

Moje Słodkie Piekiełko
Tort cytrynowo - bezowy 213

najlepiej upiec dzień wcześniej i zostawić do ostygnięcia na całą noc w zamkniętym piekarniku. Krem cytrynowy: 225 g kremu cytrynowego lemon curd np. z tego przepisu 250 g schłodzonego serka mascarpone 150 g schłodzonej śmietany kremówki 36% oraz: do dekoracji: 2 - 3 łyżki kremu cytrynowego lemon curd Śmietanę ubić na sztywno. Lemon curd delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone. Stopniowo dodawać

maniapieczenia
Tartaletki z kremem i konfiturą rabarbarową. 122

wykładamy nim foremki. Ciasto gęsto nakłuwamy i pieczemy (najlepiej z obciążeniem) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do chwili aż się apetycznie zarumienią. Studzimy. KREM: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru      Śmietanę ubijamy na puch, pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder. W drugiej misce miksujemy serek mascarpone

Rozpustne gotowanie
Tort komunijny 214

czasie, ale na pewno jeszcze nie raz się przyda. Tort zrobiłam, na komunię mojego syna i zachwycił wszystkich gości. Puszysty biszkopt i niesamowicie smaczna masa na bazie serka mascarpone z borówką amerykańską to jest to! Nie za słodki, lekki, po prostu pyszny. Składniki: 7 jaj 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki Masa: 1 kg serka mascarpone 500 ml śmietany krenowej

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na zimno z truskawkami 348

truskawkami. Całość pokryta musem truskawkowym. Przepis bardzo prosty a sernik naprawdę smaczny:) Doskonale orzeźwi w upalne dni!  Masa serowa: 150g biszkoptów,  700g białego sera,  125 g serka mascarpone, szklanka cukru,  150g truskawek,  laska wanilii,  szklanka śmietany 30%, 2 łyżki żelatyny.  Na dnie tortownicy o śr. 24 cm wyłożyć warstwę biszkoptów.  Ser zmiksować(...)serkiem mascarpone, cukrem i nasionami wanilii. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku, przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać przestudzoną żelatynę. Połączyć z serem. Gotową masę wylać na biszkoptowy spód.  Truskawki umyć, usunąć szypułki, przepołowić i powciskać w masę serową. Schłodzić. Mus truskawkowy: 500 g truskawek,  galaretka truskawkowa. Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku. Ostudzić. Truskawki zmiksować przy pomocy blendera

Z miłości do słodkości
Sernik z irysami 3536

dobry:) Spróbujcie sami. Będzie smakował Wam nawet bez dodatku irysów;) 500 g dobrego jakościowo sera na sernik (u mnie zawsze Piątnica lub Wieluń) 250 g serka ricotta 250 g serka mascarpone 4 jajka szczypta soli 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (540g) 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki maku ok. 15 sztuk irysów Dodatkowo(...)herbatniki na spód Do misy miksera przekładamy twaróg, serek mascarpone oraz ricottę. Dodajemy żółtka, mleko skondensowane, proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy krótko, do połączenia. W osobnej misce (najlepiej szklanej lub metalowej) ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem szczypty soli. Zawartość obu misek delikatnie ze sobą łączymy. Dodajemy mak oraz cukierki irysy. Blaszkę (24x24cm) wykładamy papierem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 149

gębie!   Składniki na biszkopt (średnica 24cm): 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Mus gruszkowy: 1 kg obranych, pokrojonych gruszek 2 galaretki gruszkowe Wykonanie biszkoptu: Przygotowujemy(...)nagrzanego do 160 o C piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować

Słodki Zakątek
Jagodowa kostka 133

zamrozić, trochę zostało i tak na szybko z tego co miałam w domu zrobiliśmy to ciacho. Na dole biszkopt z czterech jajek, następnie dżem z owoców leśnych, masa z serków mascarpone i śmietanki 30% i w tym borówki, potem ciasta petitki, kolejna porcja masy, ciastka i wierzch to cienka warstewka masy i borówki. Ciasto pyszne, polecam i miłego piątku(...)wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Ciasto pieczemy około 20 minut. Sprawdzamy czy upieczone drewnianym patyczkiem. Po upieczeniu studzimy.  Składniki masa: 500 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: borówka amerykańska (około 700 g) ciastka petitki borówka amerykańska słoiczek dżemu z owoców leśnych 1. Do misy miksera dajemy śmietankę

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania