Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia: na formę 24x28(...)herbatników kakaowych 200 g schłodzonej śmietanki 30% 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru (do smaku) 2 opakowanie galaretki truskawkowej truskawki Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, chłodzimy. Żelatynę zalewamy 4-5 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (lub w mikrofali
Rozpustne gotowanieszkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. gorącej wody 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Krem ciemny: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl. śmietanki 30% 1/2 szkl. mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Krem jasny: 125 g serka mascarpone
Smaki Na Talerzuzaostrzyły ostrzejsze grzanki ziołowe, a chrupkości nadały czipsy z boczku. Składniki: – 2 opakowania groszku mrożonego lub 800 g świeżego – 2 cebule – 250 g serka mascarpone – świeże gałązki tymianku, majeranku, selera, rozmarynu – sól, pieprz do smaku – 1/2 szklanki śmietanki 30% – 4 łyżki oliwy – 150 g cienkich plastrów boczku wędzonego Grzanki(...)litrem gorącej wody, doprawić solą, pieprzem i gotować z ziołami przez 15 minut. – Zupę zmiksować blenderem. Gęstość zupy można regulować ilością wody. – Wrzucić serek mascarpone i roztrzepać trzepaczką, zagotować. – Dodać śmietankę i wymieszać ponownie. – Podawać zupę krem z grzankami ziołowymi i czipsem z boczku
To co kochamNaleśniki. Uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Można je jeść na śniadanie, obiad, kolację, deser... Słodkie i wytrawne. Dzisiejsze naleśniki to zdecydowanie słodka pyszna przekąska. Delikatny serek mascarpone i borówki to połączenie idealne. Zapraszam :) Składniki: ok 2,5 szklanki mleka ok szklanki wody 2 jajka ok 3 -4 łyżek cukru szczypta soli mąka 2 łyżki kakao łyżka oleju serek mascarpone(...)kakao. Odstawiamy miskę z ciastem na bok. Ser wykładamy do miseczki, dodajemy cukier puder (dosładzamy do smaku) i dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, smarujemy serkiem, posypujemy ser borówkami i zwijamy. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
ChilliJemymielonego 3/4 tabliczki białej czekolady stopionej w kąpieli wodnej 0,5 szklanki cukru pudru skórka otarta z połowy cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny 2 duże jajka 2 łyżki serka mascarpone Zmielony twaróg przełóż do misy miksera. Wsyp cukier, dodaj sok i skórkę cytrynową, miksuj na średnich obrotach maszyny. Następnie wbij po jajku, dodaj serek mascarpone. Na samym końcu dodaj
Raj dla PodniebieniaCiastka wystudź i przekrój na pół. Masa do ptysi: - 500 ml śmietany 36% (schłodzonej przez kilka godzin w lodówce- wtedy masz pewność, że się ubije na sztywno!) - 1 opakowanie serka mascarpone - 3 -4 łyżki cukru pudru sezonowe owoce: maliny, borówki, jeżyny Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder i dalej ubijaj dodając po łyżce serka mascarpone. Całość wygląda
SMYKWKUCHNIłamiącej się bezy co ułatwia nam zwijanie rolady. Składniki: Beza: 5 białek 2/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 20 g skondensowanego mleczka w tubce o smaku czekoladowym / kawowym 5 łyżek Cappuccino o smaku czekoladowym ok. 5 łyżek dżemy jagodowego / porzeczkowego Wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z skondensowanym mlekiem
W Moim Magicznym Domuzasypać cukrem i dodać sok z cytryny. Mieszając gotować, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać i zmiksować. Odstawić. Masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 g śmietany 18 % łyżka żelatyny 100 g gorzkiej czekolady szklanka cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Serek mascarpone zmiksować z połową śmietany
Anielskie wypiekipieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem: 500 ml śmietany 36%, 250g serka mascarpone, puszka brzoskwiń (800g), 100g solonych orzeszków ziemnych, 3 łyżki rodzynek, 3 łyżki cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać
Z miłości do słodkościwysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasteczkową masę na dno. Przygnieść dokładnie łyżką i wstawić do lodówki na około godzinę (można krócej jak ktoś jest niecierpliwy) Składniki na masę serową: 900g serka mascarpone 200g cukru 3 łyżki mąki pszennej cytryna 3 jajka jedno żółtko 200ml śmietany kremówki szczypta soli W mikserze na niskich obrotach mieszać powoli serek mascarpone. Stopniowo dodawać cukier
wysmienityMoje pierwsze trufle i na pewno nie ostatnie. Są idealne również na prezent. Składniki: - 4 wafle Lusette czekoladowe - 4 wafle Lusette mleczne - 250 g serka mascarpone - 1 biała czekolada - 1 mleczna czekolada - dodatki ( kokos, kakao, mleko w proszku, posypki) Przygotowanie: Miksujemy dokładnie wafelki czekoladowe, dodajemy do nich 125 g serka mascarpone i miksujemy lub dokładnie mieszamy łyżką
Kulinarne życiekawą, a co. Do tego mus z mrożonych malin :-). Udanego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1/2 szklanki mocnego/ostudzonego naparu kawy u mnie Caprissimo Belgique 250 g serka mascarpone 350 g śmietany kremówki 30 % 80 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru mrożone maliny - mogą być inne owoce Do miski blendera dajemy serek mascarpone i śmietankę 30%, miksujemy
kruche babeczkiforemki. Nakłuć widelcem. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem: 300ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 250g serka mascarpone, 200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa", 300g świeżych malin, 100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać
Z miłości do słodkościcytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmarować na papierze do pieczenia tworząc kształt koła. Piec około godziny w temp. 100st. Ostudzić. Krem: 250ml śmietanki 30%, 125g serka mascarpone, 1/2 laski wanilii, 2 czubate łyżki cukru pudru, 300g świeżych truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone oraz nasiona wanilii
Z miłości do słodkościfrastagliate lub tagliatelle, 4 łyżki cukru, 40 g masła, 250 g serka mascarpone, 300 g drylowanych czereśni, 400 g agrestu, 200 g jagód, listki mięty Agrest umyć, osuszyć i ogolić (odciąć końcówki). Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni skarmelizować cukier, wrzucić agrest i czereśnie, zamieszać dokładnie, tak aby wszystkie owoce były oblepione karmelem, dodać masło(...)zamieszać. Dusić aż rozpuści się cały cukier. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Następnie dodać makaron, wymieszać i nakładać. Posypać jagodami i listkami mięty. Najlepiej cukier zacząć karmelizować gdy wrzucimy makaron do wody. Owoce będę gotowe akurat gdy makaron będzie al dente. Prosto z garnka przełożyć makaron na patelnię z owocami i serkiem. zastawa
królestwo garów