serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:103/428)

73. Bananowe tiramisu 149

jest już piękne. Dlatego ja wolę przygotowywać tiramisu w pucharkach i nie martwić się o jego konsystencje. Składniki na 4 pucharki: 3 banany ok. 26 okrągłych biszkoptów 125 g serka mascarpone 2 jajka 1 łyżka rumu 30 g cukru ¾ szklanki mocnej kawy kakao do posypania Jajka sparzyć wrzątkiem, żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, następnie porcjami(...)dodawać serek mascarpone i rum. Z białek ubić pianę i dodać do masy, wymieszać delikatnie. Biszkopty namoczyć w kawie, banany pokroić w plastry. W pucharkach układać warstwami biszkopty, banany i krem  Schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przed podaniem posypać kakao

Jadło i czytadło
Kokosowe pancakes jak raffaello 223

Składniki : 3 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 4 łyżki jogurtu naturalnego 3-5 łyżeczek wiórków kokosowych (wg gustu) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: wiórki kokosowe jogurt naturalny lub serek mascarpone kilka migdałów Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony.  Na każdy placuszek nakładamy łyżeczkę jogurtu(...)naturalnego lub serka mascarpone, posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i ozdabiamy całymi migdałami

Chocolate Muffin Blog
Torcik bezowy z kremem krówkowym i orzechami. 137

Bezy nie są ulubioną moją słodkością, ale mam w domu ich smakoszy. Dlatego dziś skorzystałam z przepisu mojej koleżanki Iwony i zrobiłam bezowy torcik. SKŁADNIKI: 250g serka mascarpone 300ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru150g kajmaku 1/2szkl. posiekanych orzechów włoskich 2 małe krążki bezowe 1/2 łyżeczki kakao i 1/2 łyżeczki cukru pudru kilka orzechów włoskich do dekoracji WYKONANIE: serek mascarpone

Kuchnia Beaty
Trufelki z kawą Jacobs 126

Składniki na około 20 sztuk trufelków 150 g gorzkiej czekolady 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki kawy Jacobs  { rozpuść ją w 1 łyżce gorącej wody i wystudz } 1 łyżka likieru kawowego 1 szklanka zmielonych pistacji Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Serek mascarpone bardzo krótko zmiksować, tylko do lekkiego napuszenia (kilka sekund). Dodać wystudzoną kawę, likier

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowa Rozkosz z Jeżynami 183

kroimy na dwa równe blaty. Z blatów za pomocą obręczy do potraw powycinałam kółka, które potem przełożyłam kremem i jeżynami. Krem: 400 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka musu z czarnej porzeczki, domowego najlepiej Dodatkowo: świeże jeżyny Wykonanie: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy(...)serek mascarpone i krótko miksujemy. 1/3 część masy odkładamy do drugiej miseczki i tam dokładamy mus z czarnej porzeczki i miksujemy do momentu połączenia się składników. Wykonanie całości: Nasze wykrojone kółka z ciasta czekoladowego smarujemy kremem śmietankowym, na który układamy świeże jeżyny, przykładamy drugim krążkiem ciasta czekoladowego. Na wierzchu tworzymy dowolne zdobienie kremem z musem z czarnej porzeczki i dekorujemy

Blondynka Gotuje
Trufle z orzechów włoskich 111

gębie! Najpierw sięgnie się po jedną kulkę, potem drugą… trzecią… aż zje się wszystkie Polecam! Składniki: Trufle: 2 szklanki orzechów włoskich 200 g białej czekolady 250 g serka mascarpone Polewa czekoladowa: 150 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Trufle: Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Zmielić dość(...)mocno, aż konsystencja zacznie być lekko lejąca. Następnie przełożyć do miseczki i dodać roztopioną czekoladę i serek mascarpone. Wymieszać, przykryć folia spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc!), aż masa mocno zgęstnieje i będzie z niej można formować kulki. Następnie wyjąć, za pomocą łyżeczki nabierać masę i formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Wstawić do lodówki

Oryginalny smak
Gofry z serkiem mascarpone i galaretką jabłkową 161

mąki • 2 jajka • 2 łyżki masła • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia • szczypta soli Nadzienie z sera • 1 szklanka śmietany 30% • 1/2 serka mascarpone • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego nadzienie z jabłek • 4 jabłka średnie • 1 galaretka agrestowa • 3 łyżki cukru • 3/4 szklanki wody Sposób przygotowania 1. Nadzienie z jabłek • Jabłka(...)ogień wymieszać jabłka z galaretką zostawić aby wystygła  od czasu do czasu przemieszać 2. Nadzienie z sera • Do śmietany dodać łyżkę cukru i łyżkę cukru waniliowego  oraz serek mascarpone ubijać mikserem aż zrobi się gęsta masa 3. Gofry • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko

W królestwie smaków Beaty
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 141

waniliowego ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 3 łyżki ciemnego rumu (lub koniaku) ● 20 g masła ● szczypta soli Składniki na krem: ● 400 g kremu lub konfitury kasztanowej ● 250 g serka mascarpone ● 200 ml śmietany kremówki 30 lub 33% ● ok. 3 łyżki koniaku (lub armaniaku) Składniki na polewę  : 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki 33% 25 g cukru pudru(...)końce rolady. Zawiń roladę w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez 2 godziny. Przed podaniem ubij resztę śmietany na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder , połącz z serkiem mascarpone, ubijając. Zdejmij folię spożywczą z ciasta, rozsmaruj równo krem z mascarpone i bitej śmietany na wierzchu ciasta, wygładź, a następnie przeciągnij grzebieniem do dekoracji ciasta po kremie, udekoruj srebrnymi

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
PASTA JAJECZNO-SEROWA Z GORGONZOLI I MASCARPONE do chleba 177

miłośników sera pleśniowego będzie to nie lada gratka :) Radocha dla podniebienia dla każdego, kto spróbuje. Pasta o niezwykłej konsystencji, zniewalającym smaku i intensywnym aromacie. Spróbujecie? :) SKŁADNIKI: ok.1 szklanka serka mascarpone 1/2 szklanki sera pleśniowego z przerostem pleśni, startego na tarce 4 jajka ugotowane na twardo, drobno posiekane 1 łyżka masła 1 łyżka śmietany (może ciut więcej, zobaczycie sami, jaka konsystencja(...)będzie Wam odpowiadała) 1 łyżka musztardy 1 łyżka posiekanych kaparów sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Starty ser pleśniowy ucieramy z masłem, następnie z jajkami, serkiem mascarpone, musztardą i śmietaną. Na koniec dodajemy posiekane kapary i dokładnie mieszamy. Możemy doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pastą smarujemy podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, dekorujemy świeżymi ziołami

Moja Książka Kucharska
Tort czekoladowy z deikatnym mascarpone i malinami 170

biszkopt (przelicznik na mały tort o średnicy 19 cm):  5 jajek 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki naturalnego kakao 2/3 szklanki mąki tortowej typ 450 Masa: 750 g serka mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru Mus malinowy: 300g malin 3 łyżeczki cukru pudru maliny + makaroniki do dekoracji Przygotowanie: Tort rozpoczynamy przygotowywać od biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)całkowitym przestygnięciu, delikatnie nożem podważamy biszkopt od ścianek formy i wyjmujemy ciasto (pamiętajcie, ze należy to zrobić w momencie kiedy ciasto będzie już zimne, aby się nam nie pokruszyło). Serek mascarpone przekładamy do miseczki i szybko miksujemy z cukrem (tak aby nie stało się wodniste). Wkładamy do lodówki. W tym czasie maliny rozgniatamy widelcem i łączymy z cukrem pudrem. Biszkopt

ChilliJemy
Lody truskawkowo-malinowe z mascarpone 154

soku owocowego) Sok owocowy: truskawki - ok. 250g maliny - ok. 150g Dodatkowo: mięta - do dekoracji truskawki - ok. 50g maliny - ok. 50g Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy. Maliny oraz odszypułkowane truskawki umieszczamy w wyciskarce o drobnym sicie i manetce ustawionej w pozycji zamkniętej. Wyciskamy sok. Sok dodajemy do śmietanowego kremu i dokładnie mieszamy(...)soku owocowego) Sok owocowy: truskawki - ok. 250g maliny - ok. 150g Dodatkowo: mięta - do dekoracji truskawki - ok. 50g maliny - ok. 50g Wykonanie: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy. Maliny oraz odszypułkowane truskawki umieszczamy w wyciskarce o drobnym sicie i manetce ustawionej w pozycji zamkniętej. Wyciskamy sok. Sok dodajemy do śmietanowego kremu i dokładnie mieszamy

Pogotujmy.pl
Bułeczki francuskie z migdałami 160

licząc oczywiście czasu pieczenia, który w zasadzie też jest krótki). Bułeczki francuskie z migdałami. Składniki na 16 bułeczek : - 2 opakowania ciasta francuskiego (2 po 375g) - 500g – 2 opakowania serka mascarpone - 320g mielonych migdałów - 3 żółtka - 2 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią w proszku lub ksylitolem*) - esencja migdałowa Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta - 1 jajko do smarowania(...)bułeczek - lukier (cukier puder lub zamiennik do oprószenia) Przygotowujemy nadzienie. Serki mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy mielone migdały, cukier puder (zamiennie stevia* lub ksylitol*), esencję migdałową oraz żółtka. Składniki mieszamy dokładnie łyżką. Rozwiajmy arkusze ciasta francuskiego. Jedno białko lekko ubijamy i smarujemy jeden z arkuszy ciasta (ciasto pozostawiamy na papierze, w który było zawinięte). Na to ciasto wykładamy masę serowo

mojewypiekiinietylko
White choco bons 116

namiastkę tych pyszności i przygotowałam domową wersję white choco bons. Uważam, że są naprawdę pyszne, koniecznie musicie spróbować White choco bons przepis na 8 dużych choco bonsów 250 g serka mascarpone 6 łyżek mleka kokosowego w proszku 3 łyżki oleju kokosowego 100 g ryżu preparowanego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki odżywki białkowej o smaku białej czekolady (opcjonalnie) + biała czekolada(...)łyżki śmietanki kokosowej W misce wymieszaj serek mascarpone z mlekiem kokosowym w proszku, odżywką białkową i erytrolem. Olej kokosowy rozpuść, odstaw na chwilę. Do masy dodaj rozpuszczony olej kokosowy, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ryż preparowany i ponownie bardzo dokładnie wymieszaj. Z masy formuj niewielki kuleczki, układaj je na talerzu. Gotowe kulki wstaw do zamrażalnika

365 dni dookoła kuchni
Piernikowe babeczki z solonym karmelem i pomarańczowym serkiem 165

święta są raz w roku, więc można zaszaleć. Wilgotne, ale zarazem puszyste i delikatne ciasto, wypełnione solonym karmelem, który rozpływa się w ustach. Ozdobiłam je kremowym serkiem mascarpone, wymieszanym z konfiturą pomarańczową. Jeśli szukacie szybkiego sprawdzonego przepisu na świąteczne słodkości, to gwarantuję, że nie będziecie zawiedzeni. ciasto: 120 g mąki pszennej 60 g mąki krupczatki 40 g cukru trzcinowego kopiasta(...)słoiczek karmelu, który zostanie Wam na dłuższy czas, lub do innych wypieków): 100 g cukru trzcinowego łyżka masła 200 g śmietanki 30% pół łyżeczki soli gruboziarnistej dodatkowo: 250 g serka mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej (lub morelowej) opcjonalnie cukrowe dekorki (moim zdaniem nie są jadalne, ale uroku im nie można odmówić ;)) Na początku przygotowujemy karmel. Na gładkiej, nieprzywieralnej patelni równomiernie rozkładamy

Mienta blog
Tiramisu Amaretto 166

amaretto Do garnka wlewamy kawę. Dodajemy cukier. Gotujemy, aż powstanie kawowy syrop.  Studzimy. Dodajemy amaretto. Mieszamy. Masa: 6 żółtek 1/3 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 500g serka mascarpone Do garnka wlewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy cukier, zagotowujemy, aż powstanie dość gęsty syrop. Żółtka ubijamy na puch, stopniowo dolewając syrop cukrowy. Miksujemy na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodajemy stopniowo(...)serek mascarpone.  Łączymy z masą żółtkową. WYKONANIE: warstwa biszkoptów podłużnych+ 1/3 ponczu   1/3 masy   warstwa biszkoptów okrągłych+ 1/3 ponczu   1/3 masy   warstwa biszkoptów podłużnych+ 1/3 ponczu   1/3 masy   obficie posypujemy przez sito prawdziwym kakao   chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny Smacznego

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania