serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:112/428)

Spagetti ze szpinakiem i serkiem mascarpone 91

Taki rodzaj spagetti zaproponowała mi koleżanka z pracy. Czy mi smakował? Oj tak, był znakomity. Składniki: Makaron spagetti 350 g opakowanie serka mascarpone czosnek szpinak 500 g. sól , pieprz, gałka muszkatołowa masełko Sposób wykonania: Szpinak rozdrabniamy, ja do tego celu użyłam blendera. ( świeży szpinak można zastąpić mrożonym), i dusimy na patelni z odrobiną masła przez 10 - 15 min. Następnie dodajemy(...)serek mascarpone, przeciśnięty czosnek ( ja dałam 6 ząbków), sól, pieprz i gałkę muszkatołową.  Razem dusimy jeszcze ok. 5 minut. W osobnym garnku gotujemy makaron (al dente ) odcedzamy i dodajemy do szpinaku, delikatnie mieszamy. Podajemy ciepłe. Można posypać parmezanem

Darcia w kuchni
Spaghetti ai funghi e mascarpone 129

plaża złocista czeka i turkus morza zaprasza. Danie przygotujesz w czasie gotowania się makaronu. Składniki spaghetti tricolore Italiamo mieszanka ziołowo- warzywna "Ai funghi" Italiamo olio extravergine d'oliva Italiamo serek mascarpone sól i pieprz do smaku natka pietruszki ser pecorino lub parmezan Nastaw wodę na spaghetti.  Posól. Gdy się zagotuje, wrzuć makaron i gotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu(...)rondelku zagotuj pół szklaneczki wody i włóż cały serek mascarpone. Powstanie krem. Wsyp 3 łyżki mieszanki ziołowo – warzywnej. Duś przez chwilkę ciągle mieszając. Dosmacz oliwą z oliwek, wyjątkową, gęstą i aromatyczną. Posól, dosmacz pieprzem. Wymieszaj z ugotowanym spaghetti. Wyłóż na talerze. Przed podaniem posyp tartym parmezanem, obficie i od serca. Szczypta siekanej pietruszki. Wino! I buon appetito

Z Kuchni Do Kuchni
sernik mocno czekoladowy z gruszkami 163

czasie wyciągamy gruszki i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie osączamy je ręczniczkiem papierowym i odcinamy delikatnie spody aby równo stały. składniki na masę serową: 750 g twarogu 250 g serka mascarpone 200 g cukru 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 21/2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 4 jajka 200 g gorzkiej czekolady wykonanie: Twaróg mielimy 3 razy. Czekoladę(...)roztapiamy w kąpieli wodnej. Twaróg miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem. Następnie dodajemy czekoladę i miksujemy. Dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszane mąki z kakao i miksujemy. Gotową masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód i wciskamy gruszki. Pieczemy w 170 st. C przez 15 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze

Domowy Smak Jedzenia
Delikatny placek cytrynowy z serkiem mascarpone 92

szklanki mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny w temperaturze pokojowej 1 cytryna 6 jajek 1 łyżeczka sody 1,5 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki cukru kryształu 250g serka mascarpone szczypta soli Z cytryny ocieramy skórkę, a z jej połowy wyciskamy sok. Masło łączymy z cukrem pudrem i żółtkami jajek. Ucieramy je na puszystą masę, po czym dobrze łączymy(...)sokiem i skórką cytrynową, na koniec dodając serek mascarpone. Wszystko razem jeszcze raz dokładnie ucieramy. Mąkę przesiewamy z sodą do maślano-serowej masy cytrynowej, dosypujemy szczyptę soli. Białka ubijamy ze szczyptą sody na sztywną pianę, po czym miksujemy z cukrem kryształem. Część maślaną z mąką i tę białkową delikatnie razem mieszamy, starając się zachować puszystość ciasta. Przekładamy ją do sporej

Kuchenna Kontrrewolucya
Makaron z wędzonym łososiem 304

posiekanego koperkupieprz mielony Cytrynę dokładnie myjemy i wyciskamy sok. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.Plastry łososia kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 3 minuty. Następnie dodajemy serek mascarpone. Dokładnie mieszamy. Do rozpuszczonego sera dodajemy pieprz, koperek oraz sok z cytryny. Mieszamy. Podajemy na ciepło z makaronem.SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Przepis #91 Torcik "Mleczna kanapka" (bez glutenu) 130

szczególne wydarzenia ? Oczywiście tort w wersji FIT! Tort "Mleczna kanapka" (uważam, że bardzo przypomina sklepowe batoniki) jest bez glutenu, mleka i białego cukru . Krem powstał na bazie serka mascarpone  oraz jogurtu greckiego. Idealny na wyjątkowe okazje;) Wartości odżywcze (przeliczone z użyciem ksylitolu): 100 g to 256 kcal w tym: B: 8g; W: 16g; T: 18g. Składniki: Biszkopt(...)jajek - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - 60 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 3 łyżeczki kakao - 4 łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Masa - 250 g serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2- 3 łyżki łyżki ksylitolu/cukru lub innego słodzika   Polewa - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżeczki oleju kokosowego   Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy

Health-Fit-Life
Rolada bezowa z czerwonymi porzeczkami. 176

Składniki: Beza: 3 białka z dużych jajek 120 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego Krem: 100 g śmietany kremówki 30% 150 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru + do podsypania 150 g czerwonych porzeczek           Sposób przyrządzania:             Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą(...)bardzo ostrożnie zrolować. Zostawić do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno za pomocą miksera. Podczas miksowania stopniowo dodawać 4 łyżki cukru pudru. Do ubitej śmietany następnie dodać serek mascarpone i zmiksować. Ostudzoną roladę rozwinąć i zdjąć ściereczkę, po czym równomiernie nałożyć łopatką krem (3 - 4 łyżki odłożyć do dekoracji). Czerwone porzeczki opłukać pod bieżącą wodą, ostrożnie osuszyć za pomocą

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Słodkie naleśniki z kremem budyniowym i frużeliną truskawkową 162

łyżki zwykłego cukru 2 jajka (rozmiar L) 30 g masła  szczypta soli krem budyniowy 1/2 opakowania budyniu wanilinowego + mleko (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)* 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) 1 opakowanie cukru wanilinowego dodatkowo frużelina truskawkowa, przepis TUTAJ * przygotowałam z całego opakowaniu i do kremu wykorzystałam połowę ugotowanego budyniu  Na samym początku przygotować budyń (zgodnie z instrukcją(...)porcje ciasta na patelnię (1 naleśnik = 3/4 chochli) . Naleśniki smażyć na średnim ogniu (najlepiej na suchej patelni) . Na samym końcu przygotować krem budyniowy. Ostudzony budyń bardzo dokładnie wymieszać z serkiem mascarpone i cukrem wanilinowym. Naleśniki posmarować kremem i frużeliną truskawkowa. Zwinąć w rulon i ewentualnie przekroić na dwie części. Od razu podawać. Ewentualnie wierzch naleśników ozdobić frużeliną truskawkową. Przepis STĄD

Ugotować
Dyniowe ciasteczka nadziane kremowym serkiem 182

jeszcze wyższy poziom. Nie czekajcie więc! Wypełnijcie swoje domy słodkim aromatem korzennych przypraw i szczyptą dyniowej miłości w kolorach jesieni. Dyniowe ciasteczka nadziane kremowym serkiem Potrzebujesz: Nadzienie: 170g serka Mascarpone 2 łyżki cukru Ciasteczka: 190g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki(...)muszkatołowej 115g roztopionego masła 150g brązowego cukru 75g dyniowego puree Sposób przyrządzenia: Nadzienie: 1. Serek mascarpone wymieszaj dokładnie z cukrem. 2. Przy pomocy łyżeczek formuj kulki wielkości orzecha laskowego, układaj na pergaminie i włóż do zamrażalki na 2h. Ciasteczka: 1. W dużej misie wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. 2. Do suchych składników dodaj puree z dyni i roztopione masło

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i malinami 216

mąki pszennej szczypta soli 1/3 szklanki cukru + 1 łyżka do zaczynu 1/2 szklanki mleczka kokosowego 25 g drożdży świeżych 2 żółtka 2 łyżki oleju kokosowego POLEWA OWOCOWA: 125 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 szklanki jagód leśnych garść malin Przygotować zaczyn rozcierając drożdże razem z łyżką cukru i podgrzanym mleczkiem kokosowym. Musi być(...)się wydawać jakby było zważone. Przełożyć do formy (∅ 23 cm) wysmarowanej masłem, rozciągając równo ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę, aż ciasto zacznie wyrastać. Serek mascarpone rozetrzeć z żółtkami i cukrem. Wsypać jagody i delikatnie mieszać, aż owoce zaczną puszczać sok, a ser stanie się fioletowy. Łyżeczką wykładać małe porcje na wyrośnięte ciasto drożdżowe. Rozłożyć

https:KKuchniaMniam
Ciasto Leśny mech 12194

szpinaku 450 g mąki krupczatki 4 jajka 300 g cukru 300 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego 400 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1 galaretka – najlepiej o smaku owoców leśnych, lub „czerwonych owoców” 1 łyżka soku z cytryny ziarenka z 1 owocu granatu Szpinak rozmrażamy, dokładnie odparowujemy na suchej patelni i blendujemy(...)gorącej wody, dokładnie mieszamy i studzimy. Na czas przygotowywania kremu galaretkę wstawiamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijamy mikserem na sztywno dodając najpierw 2 łyżki cukru pudru, a potem serek mascarpone i sok z cytryny. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę (powinna mieć konsystencję rzadkiego kisielu) i mieszamy mikserem aż połączy się z kremem. Połowę kremu wykładamy na pierwszy blat i przykrywamy

Trzeci talerz
Tarta z kalafiorem marchewką i cukinią 66

zielony romanesco. Składniki 1 cukinia  – ok.200g 2 marchewki  – ok. 200 g 1/2 kalafiora – ok. 300 g 1 jajo 100 g śmietanki 30 % 150 g serka mascarpone sól pieprz gałka muszkatołowa 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) Wykonanie Cukinię i marchewkę myjemy, marchewkę możemy obrać.  Za pomocą obieraczki do warzyw ścinamy z warzyw długie, cienkie(...)paski. Kalafiora dzielimy na różyczki. W miseczce mieszamy jajko, śmietankę, serek mascarpone, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  Całość ubijamy widelcem lub trzepaczką, aż uzyskamy jednolitą konsystencje, bez grudek. Ciastem francuskim wykładamy foremkę do tarty o średnicy  około 28cm. Warto wcześniej foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostałe skrawki ciasta łączymy, wałkujemy i wycinamy z nich drobne listki

Tajemnice Smaku
Roladki drobiowe z pieczarkami w sosie szpinakowym 149

Sól, pieprz do smaku 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Sos szpinakowy: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (użyłam rozdrobnionego bo taki akurat miałam) 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 250g serka mascarpone 50g drobno startego sera parmezan Pieprz do smaku Dodałam także kilka pokrojonych drobno suszonych pomidorów z oliwy Sposób przygotowania: Na gorącą patelnię przekładamy pokrojone pieczarki, delikatnie solimy i mieszamy(...)delikatnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na tą samą patelnię dodajemy ponownie dwie łyżki masła i rumienimy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy rozmrożony i dobrze odciśnięty szpinak oraz serek mascarpone. Łączymy z parmezanem i doprawiamy do smaku. Przekładamy na wierzch roladek. Przykrywamy całość folią aluminiową (matową stroną do góry) i wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika na 30 minut

Kuchnia w czekoladzie
TORT Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MASCARPONE 123

podłogę. Ja tego nie robię jeszcze z racji początkowego cukiernika.  Składniki na krem:  150 g białej czekolady  200 ml śmietanki 30 % ok. 80 g serka mascarpone dodatkowo: dżem porzeczkowy, owoce do dekoracji ponch- pół szklanki przegotowanej wody, sok z połówki cytryny, łyżka jakiegoś alkoholu ( opcjonalnie). Wykonanie:  Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietance ( nie zagotować), przykryć folią(...)zostawić na całą noc w lodówce. Rano ubić z serkiem mascarpone.  Zimny już biszkopt przekroić  na trzy części. Każdy z nich "pokropić" wykonanym z w/w składników ponchem. Na pierwszy okrąg wyłożyć krem z mascarpone, przykryć kolejnym, przełożyć dżemem, przykryć kolejnym i wierzch przykryć kremem.  Udekorować wg uznania. Pamiętajcie!!! Używając żywych kwiatów na tort owińcie

pieprzny smaczek
Deser trzeciomajowy 120

kaloryczny deser. Jego czas wykonania to czas aż zestygnie nam galaretka, jeszcze zdążycie go przyrządzić i zasmakować go w dniu dzisiejszym.  Składniki 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa 250g serka mascarpone 150g jogurtu naturalnego gęstego 100g białej czekolady 2 dowolne ciastka Galaretkę gotujemy według przepisu na opakowaniu, po przestygnięciu wlewamy do pucharków do połowy wysokości - do lodówki aby zestygła. Czekoladę(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy przestygnie mieszamy ją z serkiem mascarpone i jogurtem naturalnym. Gotowa masę wykładamy na zestygnięta galaretki, na górę odrobinka pokruszonych ciastek (u mnie owsiane z biedry) i na chwilkę do lodówki aby schłodzić krem.  Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (3 porcje): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie