serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:114/428)

Donaty z serowo-truskawkowym nadzieniem 172

donatów potrzebujemy:   2 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki oliwy 1 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   1 słoik dżemu truskawkowego Łowicz 1 szklanka serka mascarpone   cukier puder do posypania     Białka jajka ubić na sztywno. Pozostałe składniki ciasta zmiksować ze sobą i dodać pianę z białek, odłożyć mikser i delikatnie wymieszać masę(...)Donaty wypiekać na złoty kolor w maszynce. Trwa to około 5-7 minut.   Serek mascarpone wymieszać z dżemem truskawkowym.   Gotowe donaty posypujemy cukrem pudrem. Możemy je przeciąć na pół i przełożyć masą serowo truskawkową, lub nakładać masę na wierzch. Najlepsze są jeszcze ciepłe, gdyż są chrupiące. Można je jednak odgrzać w maszynce i znowu zrobią się chrupkie

Jadło i czytadło
Tiramisu z mascarpone, bez jajek (Tiramisù con mascarpone, senza uova) 126

piec ciast, włączać piekarnika a mamy ochotę na coś słodkiego.  Dziś chciałam Wam przedstawić wersj ę  bez jajek. Krem przygotowałam na bazie serka mascarpone i śmietany, do tego ciasteczka savoiardi, dużo mocnej kawy, kakao do dekoracji i mamy gotowy deser. Jeżeli lubicie tiramisu, zapraszam Was do spróbowania przepisu na  torcik tiramisu z kremem z ricotty z dużą(...)concludere del cacao. Se amate il tiramisù Vi invito a provarlo con la ricotta e con un bel po' di cioccolato fondente . Buon appetito!   SKŁADNIKI 500 g serka mascarpone 400 g śmietany 300 g ciasteczek savoiardi 150 g cukru pudru 300 ml kawy kakao do dekoracji **** INGREDIENTI 500 g di mascarpone 400 g di panna

La grande e la piccola cuoca
Tort rafaello z frużeliną truskawkową 189

mieszamy. Wykładamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 35 minut w 180 st.C Krem kokosowy: śmietana 30% 300ml x2 2 białe czekolady 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanę podgrzewamy do wrzenia, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Studzimy i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie(...)ubijamy śmietanę, a gdy będzie już gęsta dodajemy do niej serek mascarpone oraz wiórki kokosowe. Frużelina truskawkowa: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru (do smaku) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody Truskawki mieszamy z cukrem i podgrzewamy aż cukier się rozpuści, dodajemy mąkę ziemniaczaną

Cynamonowe szczęście
Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką 79

gotowe podkłady do tartaletek. Zazwyczaj nie kupuję takich rzeczy, tym razem jednak wzięłam je po prostu do wypróbowania i okazało się, że sprawdziły się rewelacyjnie! Składniki (na 20sztuk) 100g serka mascarpone 150g borówek 50g borówek amerykańskich kilka malin garść czerwonej porzeczki 3-4 łyżeczki cukru pudru gotowe podkłady do babeczek (użyłam Dan Cake) Wykonanie : w naczyniu zasypać borówki(...)nich odłożyć do dekoracji) cukrem pudrem i rozgnieść widelcem. Dodać serek mascarpone i dokładnie, krótko wymieszać. Krem schłodzić przez ok.1h. Tartaletki napełniać kremem borówkowym, dekorować czerwoną porzeczką, maliną, borówką. Tuż przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł Tartaletki z kremem borówkowym, malinami i czerwoną porzeczką pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Krucha tarta z malinami, serkiem mascarpone i białą czekoladą 175

TARTA Z MALINAMI, SERKIEM MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ Jak każdy, mam swój ulubiony przepis na kruche ciasto do tarty. Wypróbowałam już wiele tart, ale najlepszy to przepis Neli Rubinstein, z książki "Kuchnia Neli". Dlaczego go lubię? - bo to przepis prosty, - nie wymaga "natychmiastowego" zagniatania ciasta - nie wymaga chłodzenia w lodówce, ciasto i tak świetnie się rozwałkowuje i rozkłada w formie(...)cukru) 1 szklanka - śmietany 30% 1 łyżka - cukru waniliowego maliny ( mogą być mrożone) Czekoladę roztopić nad gorącą kąpielą wodną, lekko wystudzić i zmiksować lub wymieszać ręcznie rózgą z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i delikatnie połączyć z masą serowo-czekoladową. Przełożyć na wystudzoną tartę. Na wierzchu ułożyć maliny, bądź inne owoce, jak np. borówki, lub truskawki. Udekorować listkami

Calzonella.com
Torcik kakaowo- śmietankowy z wiśniami i czekoladową koronką 147

sobie, że jak najszybciej nadrobię zaległości i będę robić wszystko, żeby już więcej nie zaniedbywać mojego bloga. Listopad rozpoczynam pysznym kakaowo-śmietankowym torcikiem.   Torcik jest z moim ulubionym serkiem mascarpone. Do tego jest bardzo lekki, puszysty i smaczny. Myślę, że będzie smakował każdemu. Zapraszam!!! Składniki: Biszkopt: 7 jajek, 0,5 szkl mąki ziemniaczanej, ¾ szkl. cukru, 0,5 szkl. mąki(...)łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao,   Masa: 4 serki mascarpone ( po 250g każdy), 0,8 l śmietany 30%, 5 – 6 łyżek cukru pudru, 0,4 kg wiśni z kompotu lub mrożonych, Czekoladowa koronka: 2 gorzkie czekolady,   Wykonanie: Mąkę zwykłą i ziemniaczaną przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i kakaem do miski . W drugiej misce ubijamy białka

Passion of Cooking
Sernik na zimno "delicja" 192

Sernik na zimno z serka mascarpone, śmietanki i malinowej galaretki. Od jakiegoś czasu funkcjonuję bez piekarnika (w zasadzie od wczesnej wiosny), dlatego jedyna opcja na zjedzenie ciacha, to kupić (fuj!) albo zrobić coś na zimno. A serniki na zimno najlepiej wychodzą "usztywnione" galaretką i z serkiem mascarpone. Tym razem użyłam galaretki malinowej, dlatego też kupiłam malinowe ciastka. Każdy

Kraina Tysiąca Smaków
Słodkie środy - Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą 163

pyszny tort. Tort ten idealnie nadaje się na urodziny czy też inną uroczystość. Jego przygotowanie w gruncie rzeczy nie jest trudne, wymaga tylko troszkę czasu i dobrych chęci. Połączenie serka mascarpone z bitą śmietaną, czekoladą i owocami jest idealną kompozycją na przepyszną słodkość.  Tort brzoskwiniowy z mascarpone i czekoladą  SKŁADNIKI:  na biszkopt: 7 jajek 1/4 szklanki mąki(...)szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na tort: 1 puszka  brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 350 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki fruktozy 2 łyżeczki  żelatyny 4 łyżki dżemu truskawkowego 100 g czekolady gorzkiej wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE:  Zaczynamy oczywiście od upieczenia biszkoptu. Jajka wyjmujemy z lodówki aby uzyskały temperaturę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 413

tort ma być „niewycudowany” … bez zbędnych ozdób … różyczek i wieży Eiffla ;)Postanowiłam połączyć klasyczny … niesamowicie puszysty czekoladowy biszkopt ( rzucany ) z delikatnym kremem na bazie serka mascarpone , kremówki , białej czekolady i malibu.Dla wzmocnienia efektu „rafaello” biszkopty nasączyłam niewielką ilości Baileysa!Zobaczcie jak wyszło!SKŁADNIKI:BISZKOPT CZEKOLADOWY – z przepisu na bloguMASA:* mascarpone(...)płatki migdałów – 150 g* kokos – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Pieczemy z tego przepisu.Upieczony kroimy na równe 3 blaty.MASA:Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.W miseczce ubijamy serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru , malibu i olejkiem waniliowym.W osobnej misce ubijamy śmietanę 36% z pozostałym cukrem – do momentu aż będzie puszysta.Dodajemy do masy serowej.Wlewamy roztopioną czekoladę

Ostra na Słodko
Torcik biszkoptowy z jeżynami 117

jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo cukier. W momencie, gdy piana(...)tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Piec około 35-40 min do momentu “suchego patyczka”. Wyłożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone przelać do miski i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Gotowy krem wymieszać delikatnie z jeżynami. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć i przełożyć połową kremu

Pieguskowa Kuchnia
Torcik biszkoptowy z jeżynami 144

jajka 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru jeżyny Nasączenie 0,5 szkl wody sok z cytryny opcjonalnie odrobina wódki Białka ubić na sztywno, pod konieć ubijania dodać stopniowo cukier. W momencie, gdy piana(...)tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Piec około 35-40 min do momentu „suchego patyczka”. Wyłożyć na kratkę i pozostawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę i serek mascarpone przelać do miski i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Gotowy krem wymieszać delikatnie z jeżynami. Wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć i przełożyć połową kremu

Pieguskowa Kuchnia
Sernik na zimno z mascarpone 367

taką całość. Gdy tylko zjedliśmy ciasto, przygotowałam analogiczną wersję jagodową – także była bardzo smaczna. W zasadzie możemy użyć dowolnych owoców i ulubionego smaku galaretki. Składniki: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany 30% lub 36% 150 g białej czekolady (1,5 tabliczki) ok. 100 g świeżych malin lub owoców jagodowych 1 galaretka o smaku malinowym opcjonalnie: bezy do dekoracji(...)przestygnie. Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (metalowej misce położonej na rondelku z małą ilością gotującej się wody). Śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec ubijania serek mascarpone. Ciągle miksując, dolewamy cienką strużką lekko przestudzoną czekoladę oraz galaretkę. Na dno tortownicy o średnicy od 18 do 20 cm wykładamy przezroczystą folię lub papier. Jeśli mamy ochotę, możemy ułożyć

Poezja smaku
Tort czekoladowo- wiśniowy 209

mieszaniny jajecznej dodajemy przesianą mąkę i kakao, mieszamy do połączenia się składników.  Krem czekoladowo wiśniowy: 300 gram czekolady gorzkiej dobrej jakości 500 ml kremówki 36 % 500 gram serka mascarpone 5 łyżek przesianego cukru pudru 300 gram wiśni zalanych spirytusem (należy to wykonać na tydzień przed robieniem masy, wiśnie zalewamy tak aby alkohol w całości je przykrywał) Wykonanie: Czekoladę rozpuścić(...)kąpieli wodnej i pozostawić do ostygnięcia. W misce na sztywno ubijamy kremówkę, pod koniec dodajemy cukier puder i nadal ubijamy. Gdy kremówka będzie gotowa dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Następnie do naszej masy dodajemy przestudzoną czekoladę i mieszamy. Na sam koniec dodajemy lekko odciśnięte z alkoholu wiśnie, całość mieszamy do połączenia się składników.  Spirytus z wiśni można wykorzystać

Krakowskie smaki Ani
Babeczki cytrynowe z kremem cytrynowym i morelami 129

drobnego cukru szczypta soli 2 łyżki soku i skórka otarta z 1/2 cytryny po 60 ml mleka i kwaśnej śmietany w temperaturze pokojowej 2 jajka Dekoracja: 250 g serka mascarpone 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru połówki moreli w syropie Masło roztopić, odstawić do ochłodzenia. W dużej misce wymieszać mąkę, płatki jaglane, proszek, cukier, sól i skórkę(...)papilotkami, napełnić je w 3/4 wysokości (piekłam babeczki w formie silikonowej, nie musiałam używać papilotek). Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Serek mascarpone zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Nałożyć łyżką na wierzch babeczek. Na środek wyłożyć po połówce moreli odsączonej z soku

Czerwień i błękit
PYSZNE CIASTECZKA WŁOSKIE Z NADZIENIEM 217

pszenna – 250 gram plus ekstra do posypania olej kokosowy – 60 ml ( można użyć również słonecznikowy czy inny ) jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – pół łyżeczki cukier brązowy – 70 gram serek mascarpone – pół opakowania – 125 gram cynamon – pół łyżeczki PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać 60 gram cukru ( resztę zostawić do masy serowej ). Dodać olej i wbić(...)jajko. Wszystko razem wyrabiać ręką kilka minut. Blat posypać mąką i przełożyć masę. Oprószyć mąką i rozwałkować. Wycinać kółka – najlepiej użuć odwróconej szklanki. Przygotować nadzienie. W misce umieścić serek mascarpone. Dodać 10 gram brązowego cukru i cynamon. Wymieszać. Nakładać na środek wycietych kółek. Zalepiać po bokach tak, żeby powstał kształt pierożka. Przełożyć na papier do pieczenia. Piec w 180º

kuchniabellissima.wordpress.com

Proponowane wyszukiwania