dobrze wymieszać by galaretka się rozpuściła. Poczekać aż mus wystygnie i zimny przełożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki. Składniki na masę śmietanową: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder. Wszystko ze sobą połączyć. Masę śmietanową przełożyć
Zrób to smacznieblat do wystudzenia. Przekroić na 3 blaty biszkoptowe. Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie wystudzony. Krem śmietankowy z nutą cytrynową: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 2 łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z połowy cytryny Serek mascarpone i śmietanę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić (końcówkami miksera
Zasmakuj Kuchniwymieszać. Wystudzić. Zimną włożyć do lodówki (jeśli nam się spieszy do zamrażalki) i poczekać aż galaretka zacznie lekko tężeć (trzeba pilnować). MASA: puszka mleka skondensowanego słodzonego (400g) 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Mleko skondensowane chwilę zmiksować, następnie dodać serek mascarpone, miksować aż masa stanie się gładka (bez grudek) Do rozpuszczonej żelatyny
coolinarnysię spodobał, że postanowiłam przy najbliższej okazji go wykonać. A, że okazja się natrafiła to i torcik powstał. Inspiracja Alessandra Frisoni. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 625 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru szklanka wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego (ja użyłam syrop kokosowy) Wykonanie: Serek mascarpone i kremówkę przełożyć do miseczki i ubić na sztywną masę
Krakowskie smaki AniSerek mascarpone zazwyczaj używamy do kremów i słodkich wypieków. Warto pamiętać o nim również przy obiedzie, zwłaszcza makaronach, bo np. sosy z jego udziałem są bardzo smaczne. :-) Tutaj jest jeszcze prościej, bo cały obiad mamy w kilkanaście minut. Zapraszam na makaron penne z mascarpone i mielonym mięsem. Pychota! 500g mięsa mielonego 300g makaronu penne 200g żółtego sera 2 cebule 200g(...)serka mascarpone 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy mascarpone, pokrojoną natkę pietruszki, starkowany ser, doprawiamy solą i pieprzem. 3. Łączymy wszystko z ugotowanym makaronem, mieszamy dokładnie do połączenia składników. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, i serem
Szefowa kuchniłyżki oleju szczypta soli Masa malinowa: 400 g mrożonych malin 2/3 szklanki cukru 2 łyki soku z cytryny 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g miękkiego masła 125 g serka mascarpone Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 100 g miękkiego masła 125 g serka mascarpone Do dekoracji: 250 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru kropelki czekoladowe
Czerwień i błękitsię, że nie trzeba nic mówić wystarczy popatrzeć, aż leci ślinka hehehh Przepyszne ;-) składniki: - jabłko wydrylowane - orzechy włoskie - 2 łyżki masła - cynamon - kardamon mielony - 3 łyżki syropu różanego - łyżka serka mascarpone - płatki migdałowe Do wydrylowanego jabłka, wkładamy płaską łyżeczkę masła, przyprawy, orzechy, zalewamy syropem, na sam wierz serek mascarpone. Wstawiamy do pieca na 15 minut. Jabłko dokoła smarujemy masłem. Górną
SMYKWKUCHNISkładniki:4 płaty makaronu Lubella lasagne3 kwaśne jabłka3 łyżki cukru brązowego100 g migdałów150 g serka mascarpone1 łyżka jogurtu naturalnego2 łyżki cukru pudrucynamon tarta biała czekoladaWykonanie:Zagotować wodę w dużym garnku. Do gotującej się wody wrzucić makaron. Zgasić płomień.Po 5-6 minutach wyjąć płaty lasagne. Ostudzić.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. W rondelku smażyć jabłka z cukrem. Dodać cynamon(...)płaty makaronu formując koszyczki.Piec w 170 stopniach 10-12 minut.Wyjąć, ostudzić.Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym.Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą. Smacznego
kolorowotorcikowotych ciasteczkowych lizaków. Muszę przyznać, że wyszły nawet całkiem smaczne, dzieci się nimi zajadały:)) Składniki: 400g pokruszonego ciasta (czekoladowe, babka itp.), 2 czubate łyżki kremu czekoladowego, 200g serka mascarpone, 150g mlecznej czekolady, 2 łyżki śmietanki 30%, kolorowe posypki. WykonanieCiasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę. Wstawić
Z miłości do słodkościszklanki cukru 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 400 g śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny 6 kostek czekolady Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, ubijamy aż powstanie puszysta masa. Mąkę ziemniaczaną(...)stopni C, przez około 30 minut. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia. Banany obieramy ze skórki, kroimy po wzdłuż na cienkie plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Ubijamy śmietanę razem z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na pierwsza część ciasta układamy banany przykrywamy 3/4 części ubitej śmietany z serkiem, przykrywamy drugą połową ciasta, wierzch ciasta smarujemy pozostałą
kgwjanczewoPyszny ryż z truskawkami i mascarpone to dokonała propozycja na zdrowy deser, pożywne śniadanie lub lekką kolację. Moja córka bardzo go lubi! Zawsze używam słodkich truskawek, więc dosładzanie sosu jest zbędne. Jednakże jeśli trafią się trochę kwaskowate (ew. nie w sezonie użyję mrożonych) to dodaję troszkę miodu lub kawałek banana. Tak przygotowany ryż świetnie(...)smakuje na ciepło lub po ostudzeniu, polany sosem lub z nim wymieszany. Wszystko zależy od preferencji. Polecam! (około 2 porcje) 300-450g ugotowanego ryżu 200g truskawek 2 łyżki serka mascarpone Opcjonalnie: odrobina miodu lub kawałek banana - jeśli truskawki nie są zbyt słodkie Truskawki umyć oraz pozbawić szypułek i następnie wraz z serkiem mascarpone zblendować na jednolitą konsystencje. (Opcjonalnie można
Di gotujenieco do popołudniowej kawki. Pogoda dziś nie rozpieszcza, więc taki deserek będzie idealny na poprawę humoru :) Do dekoracji deseru wykorzystałam paluszki francuskie Brześć . Składniki: * 250 g serka mascarpone * 3/4 szklanki śmietany kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 300 g świeżych jagód * bita śmietana w sprayu do dekoracji * paluszki francuskie do dekoracji Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno(...)koniec ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone. Wszystko wymieszać mikserem. Masę śmietanową podzielić na dwie części w proporcji 1/4 i 3/4. Do większej części masy dodać świeże jagody (kilka można zostawić do dekoracji), wymieszać mikserem. Do szklanek włożyć najpierw masę jagodową (3/4 szklanki), na wierzch ułożyć jasną część masy. Całość udekorować bitą śmietaną w sprayu, włożyć po dwa paluszki
Zrób to smaczniełyżki mąki pszennej ( lub więcej, tak, aby ciasto nie było za rzadkie) 1 jajko 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki gorącej wody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka serka mascarpone Rozgrzewany patelnię*. Kawę rozpuszczamy w wodzie. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony. Przekładamy na talerz. Każdy placuszek(...)smarujemy serkiem mascarpone i posypujemy ciemnym kakao. Z następnymi postępujemy tak samo, tworząc wieżyczkę. Smacznego
Chocolate Muffin Blogrówne blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyz nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 – 5 łyżek cukru pudru lub do smaku wykonanie: Śmietankę ubijamy na pół sztywno dodając stopniowo cukier puder. Serek rozmikowujemy. Dodajemy do niego śmietankę z cukrem i miksujemy(...)pomarańcze, obrane i pokrojone na mniejsze kawałeczki ok. 200-250 g podłużnych biszkoptów wstążka opcjonalnie dodatkowy krem do dekoracji wierzchu (zmiksowałam 250 g śmietanki kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, układamy
Domowy Smak Jedzeniarówne blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyz nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 4 – 5 łyżek cukru pudru lub do smaku wykonanie: Śmietankę ubijamy na pół sztywno dodając stopniowo cukier puder. Serek rozmikowujemy. Dodajemy do niego śmietankę z cukrem i miksujemy(...)pomarańcze, obrane i pokrojone na mniejsze kawałeczki ok. 200-250 g podłużnych biszkoptów wstążka opcjonalnie dodatkowy krem do dekoracji wierzchu (zmiksowałam 250 g śmietanki kremówki z 125 g serkiem mascarpone oraz cukrem do smaku + barwniki) składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, układamy
Domowy Smak Jedzenia