ser feta - 6431 przepisów (strona:13/429)

Jajka faszerowane buraczkami z serem feta 72

u0142y\u017cce masy.\r","Uk\u0142adamy na wierzchu po kostce sera i przyozdabiamy zielenin\u0105.\r","Podajemy na zimno jako przystawk\u0119 lub element \u015bniadania."],"totalTime":"PT0H20M"} Dostałem od Ani (ukochana Sis), ładny zestaw do podawania przystawek. Kombinowałem co z nim zrobić i wykombinowałem, jajka faszerowane buraczkami z serem feta. Efekt przerósł moje oczekiwania, bo za buraczkami(...)nakładamy na białka po łyżce masy. Układamy na wierzchu po kostce sera i przyozdabiamy zieleniną. Podajemy na zimno jako przystawkę lub element śniadania. 4.36 Kosą po patelni - Smacznego https://kosapopatelni.pl/jajka-faszerowane-buraczkami-z-serem-feta/ Przepis pochodzi ze strony Kosą po patelni - Wszelkie prawa zastrzeżone. Artykuł Jajka faszerowane buraczkami z serem feta pochodzi z serwisu Kosą po patelni - przepis to tylko inspiracja

Kosą po patelni
Jajka faszerowane serem feta i pesto 69

Pyszny pomysł na jajka faszerowane – do tego przepisu wykorzystałam ser feta i bazyliowe pesto. Można zachwycić się tym połączeniem smaków! Jajka faszerowane serem feta i pesto Via Gusto Pyszny pomysł na jajka faszerowane – do tego przepisu wykorzystałam ser feta i bazyliowe pesto. Można zachwycić się tym połączeniem smaków! Drukuj Czas przygotowania: 20 minut Ocena(...)głos/y ) składniki 10 jajek 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 3 łyżeczki pesto bazyliowego (lub innego ulubionego pesto) 100 g sera feta pieprz przygotowanie Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu jajka obierz, przekrój wzdłuż na pół i wyciągnij żółtka. Żółtka zetrzyj na małych oczkach tarki, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Białka nadziej przygotowanym farszem za pomocą szprycy

Via Gusto
Makaron ze szpinakiem i serem feta 57

się znajdzie wystarczająco czasu, żeby przygotować sobie taki ciepły posiłek. Makaron ze szpinakiem i serem feta najlepiej doprawić na samym końcu, ponieważ feta jest słona, dla podkreślenia smaku warto też całość posypać płatkami chili. Udostępnij Składniki na makaron ze szpinakiem i serem feta 450 g szpinaku mrożonego 200 g sera feta 2 ząbki czosnku 2 łyżki(...)wyparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz część pokrojonego w kostkę sera feta, wymieszać. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu, żeby ser się podgrzał i lekko zmiękł. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ze szpinakiem i serem feta podawać z ugotowanym makaronem, ozdobić pozostałymi kostkami fety i pomidorkami koktajlowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Makaron ze szpinakiem

niecodziennikpary
Makaron ze szpinakiem i serem feta 45

się znajdzie wystarczająco czasu, żeby przygotować sobie taki ciepły posiłek. Makaron ze szpinakiem i serem feta najlepiej doprawić na samym końcu, ponieważ feta jest słona, dla podkreślenia smaku warto też całość posypać płatkami chili. Udostępnij Składniki na makaron ze szpinakiem i serem feta 450 g szpinaku mrożonego 200 g sera feta 2 ząbki czosnku 2 łyżki(...)wyparuje. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz część pokrojonego w kostkę sera feta, wymieszać. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu, żeby ser się podgrzał i lekko zmiękł. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Makaron ze szpinakiem i serem feta podawać z ugotowanym makaronem, ozdobić pozostałymi kostkami fety i pomidorkami koktajlowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Makaron ze szpinakiem

niecodziennikpary
Sałatka z awokado, fetą i borówkami 143

rukolę myjemy, odwirowujemy lub dokładnie osuszamy i układamy na talerzu. Dojrzałe awokado obieramy, pozbawiamy się pestki i przekrawamy na pół. Kroimy w plasterki i okładamy na sałacie. Ser feta kroimy w kostkę, orzechy siekamy. Posypujemy nimi sałatkę. Całość zwieńczamy borówkami amerykańskimi. Oliwę z oliwek, miód, sok z limonki, sól i pieprz bardzo energicznie mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę tuż(...)przed podaniem. Alergeny Alergeny orzechy Sałatka z awokado, fetą i borówkami. Dla wszystkich wielbicieli sałatek mam dzisiaj nieco inną propozycję. Z szpinakiem baby, fetą i borówką amerykańską. Ciekawe połączenie, warte wypróbowania. Więcej moich przepisów na sałatki znajdziecie TUTAJ . Artykuł Sałatka z awokado, fetą i borówkami pochodzi z serwisu Cookuj.pl

COOKUJ
Kotleciki mielone z fetą i ziemniaczanymi talarkami 86

Czas przygotowania: 30 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje Drukuj Kotleciki mielone z fetą i ziemniaczanymi talarkami - przepis By Piotr 11 maja 2016 Kotleciki mielone z fetą i ziemniaczanymi talarkami. Pyszne, soczyste i bardzo aromatyczne mięso, podane z pieczonymi ziemniakami i szybką sałatką. Składniki: Kotlety: mięso mielone wieprzowe - 250g mięso mielone wołowe - 250g bułka - 1 mała mleko(...)szalotka - 2-3 czosnek - 2-3 ząbki natka pietruszki - 1 mały pęczek papryka słodka - duża szczypta papryka ostra - duża szczypta oregano - duża szczypta kumin - szczypta cynamon - 1/4 łyżeczki ser feta - 150g bułka tarta sól, pieprz Pieczone talarki: ziemniaki - 700g czosnek - 3-4 ząbki rozmaryn - kilka gałązek świeżego sól, pieprz Wykonanie: Talarki: Ziemniaki obieramy (lub dokładnie myjemy) i kroimy w kilkumilimetrowe

COOKUJ
Kanapki z awokado, fetą i rukolą 126

Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Kanapki z awokado, fetą i rukolą - przepis By Piotr 28 września 2016 Kanapki z pastą z awokado, fetą i rukolą. Chrupiące tosty podane z pastą z awokado, rukolą, fetą i świeżym koperkiem. Idealna propozycja na śniadanie. Składniki: Kanapki: ulubione pieczywo - 2 kromki awokado - 1, niewielkie czosnek - 1/4 ząbka rukola - 2 garści(...)feta - 2 łyżki, pokruszonego koperek - 2 łyżeczki, posiekanego sól, pieprz sok z cytryny Sos: jogurt naturalny - 3 łyżki majonez - 1 łyżeczka natka pietruszki - 1 łyżeczka szczypiorek - 1 łyżeczka sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo dokładnie opiekamy w tosterze lub na suchej patelni. Obrane awokado rozdrabniamy w miseczce z przeciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, pieprzu i kilkoma kroplami soku z cytryny. Powstałą pastą

COOKUJ
Faszerowane mini cukinie 118

farszem wypełniamy cukinie i przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez około 60 minut. *10 minut przed końcem pieczenia cukinie posypujemy serem feta. Faszerowane mini cukinie są doskonałym pomysłem na ciekawy obiad, który przygotujecie naprawdę prosto. Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym, sosem pomidorowym i ryżem stanowi bardzo smaczne danie obiadowe dla całej(...)czosnek - 2-3 ząbki mięso mielone wieprzowe - 400g passata pomidorowa - 1 szklanka ryż - 1 szklanka, ugotowanego oregano - 1 duża szczypta bazylia świeża - 1 garść, posiekanej mozzarella - 125g tartej ser feta - 50g, pokruszonego sól, pieprz Wykonanie: Cukinie dokładnie myjemy i odcinamy "kapelusze". Przy pomocy łyżki wydrążamy środek każdej cukinii. Na łyżce oliwy podsmażamy szalotkę i posiekane ząbki czosnku. Dorzucamy mięso

COOKUJ
Sałatka z kasza bulgur, cukinią i ciecierzycą 108

kilka minut. Po zdjęciu z patelni cukinii, zwiększamy ogień do maksimum i wrzucamy pomidory. Podsmażamy przez 1-2 minuty. Cukinię, pomidory i ciecierzycę dodajemy do kaszy. Posypujemy pokruszonym serem feta. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki sosu. Gotowym polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Alergeny Alergeny warzywa strączkowe Sałatka z kasza bulgur, cukinią i ciecierzycą to fantastyczny i pyszny(...)fantastyczny pomysł na naprawdę szybki obiad lub dodatek do niego, który przygotujecie błyskawicznie. Składniki: Sałatka kasza bulgur - 2 szklanki (ugotowanej)* cukinia - 1 niewielka pomidory - 3 średnie ciecierzyca - 250g (ugotowanej)** feta - garść, pokruszonej Sos: oliwa - 1/3 szklanki sok z cytryny - 2 łyżeczki czosnek - 1 większy ząbek (przeciśnięty) natka pietruszki - 2 łyżki, posiekanej cukier puder - mała szczypta * Zamiast gotowania kaszy bulgur

COOKUJ
Pieczarki faszerowane serem feta 73

Pieczarki faszerowane serem feta. Taką to oto ostatnio zrobiłam przystawkę. Pieczarki faszerowane serem feta Najlepsze do faszerowania są oczywiście duże kapelusze pieczarek. Polecam te zwane portobello. Takie to też kupiłam w osiedlowym sklepiku. Można oczywiście wykorzystać mniejsze pieczarki ale wtedy naprawdę będziemy musieli się napracować. Nadzienie do faszerowania grzybów możemy mieć różne. Najprostsze to chyba zwykły ser i bułka tarta(...)tacy, którzy używają tylko natki pietruszki i masła. Pieczarki można nadziać boczkiem i serem, albo szpinakiem. Te z dzisiejszego przepisu nadziewanę są serem feta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 4 duże pieczarki portobello 10 dkg sera feta 1 łyżeczka świeżego oregano 1 jajko szczypta białego pieprzu

mecooks
Komosa z grillowaną papryką i fetą 107

cytrynowo-miodowym. 3 porcje: 150 g suchej komosy ryżowej papryka żółta papryka czerwona łyżka oliwy łyżka tymianku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanej bazylii sól i pieprz 100 g fety sos: łyżka oliwy łyżka jasnego miodu 2 łyżki soku z cytryny Komosę płuczemy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę(...)natłuszczonej patelni grillowej smażymy paprykę i doprawiamy ją posiekanymi ziołami. Składniki na sos dokladnie mieszamy. Ugotowaną komosę nakładamy na talerze. Na wierzchu układamy gotową paprykę, pokruszony ser feta, a całość polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Komosa z grillowaną papryką i fetą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Makaronowa sałatka w greckim stylu 134

cebula czerwona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 płaty papryki konserwowej, u mnie grillowana bez skórki 1 mały słoiczek czarnych oliwek garść pomidorków koktajlowych 1 opakowanie sera feta Sos czosnkowo-musztardowy: około 100 ml oliwy 3 łyżki białego octu winnego 2 płaskie łyżeczki musztardy starofrancuskiej 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 mały ząbek czosnku Sos majonezowy: 3 łyżki(...)osolonym wrzątku al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i przekładamy do miski. Skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek (1-2 łyżki) i mieszamy. Po lekkim przestudzeniu łączymy z pozostałymi składnikami. Ser feta kroimy w kostkę, posypujemy po wierzchu sałatki. Oddzielnie przygotowujemy sosy, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę dzielimy na pół i jedną polewamy sosem majonezowym, a drugą sosem czosnkowo-musztardowym

Smaki Na Talerzu
Gryczany placek z cukinią, szpinakiem i pomidorami 89

Drukuj Prep time 20 min Cook time 35 min Total time 55 min   Letni uniwersalny placek z mąki gryczanej - w środku cukinia, szpinak, pomidorki koktajlowe i suszone oraz feta. Idealny do wszelkich modyfikacji Author: www.cookingforemily.pl Serves: 6 Ingredients 2 szklanki mleka ( owsiane, ryżowe lub krowie) 4 jajka ¾ szklanki mąki gryczanej ½ szklanki mąki owsianej ¾ łyżeczki soli(...)szpinaku ok 10 pomidorków koktajlowych, 10 pomidorów suszonych 1 cukinia, 1 cebula garść bazylii można też dodać: blanszowane brokuły lub kalafior, bakłażan albo dynię pieczoną 150 g sera feta do podania sos na bazie jogurtu Instructions W misce zmieszać ( najlepiej mikserem) mleko, mąki, proszek do pieczenia, jajka, sól i pieprz. Odstawić ciasto na 20 minut. Cebulę posiekać na kawałeczki

Cooking for Emily
Sałatka z fetą i nie tylko 89

pieczarkami Składniki feta słoiczek czarnych oliwek 0,5 kg pieczarek opakowanie słonecznika łuskanego 3 ząbki czosnku koperek natka pietruszki majonez Obgotować krótko pieczarki i pokroić na plasterki. Fetę pokroić w kostkę, oliwki w cieniutkie plasterki. Uprażyć słonecznik, czosnek, pietruszkę i koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. I gotowe :)). Smacznego. Artykuł Sałatka z fetą i nie tylko pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
CHLEBEK Z FETĄ I ZIOŁAMI 72

szkl ulubionych świeżych ziół : u mnie szczypiorek, pietruszka i mięta DODATKOWO masło do wysmarowania blaszki sezam W średniej misce wymieszać jogurt, olej, jajka i przyprawy oraz pokrojoną w kostkę fetę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do mieszanki jogurtowo-jajecznej. Dodać posiekane zioła i niedbale wymieszać łyżką. Blaszkę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać sezamem. Wyłożyć ciasto(...)blaszki, wyrównać wierzch i posypać sezamem po wierzchu. Piec przez 40-50 minut ( do suchego patyczka ) w 175 st. Artykuł CHLEBEK Z FETĄ I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia