ugotowaniu – inni, że na drugi dzień, odsmażone i przyrumienione na masełku. Zobacz także: Makaron z krewetkami To najprostsza wersja pasty z krewetkami, ale zdecydowanie n... Pieczony schab z cebulką Schab pieczony z cebulką to moja ulubiona pieczeń schabowa, ... Zupa z suszonych borowików Zupa z suszonych borowików - niezwykle aromatyczna i treściw... Placki z kiszonej kapusty Placki z kiszonej kapusty
Poezja smakuSchab wieprzowy w innej odsłonie, duszony z cukinią jest wyborny i smaczny. Składniki: Schab wieprzowy 60 dag Cukinia młoda 2 szt. Pomidory w puszce 1 szt. Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 8 szt. Estragon do smaku Majeranek do smaku Oliwa z oliwek ¼ szklanki Śmietanka 18 % ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Mąka 1 łyżka Pietruszka i seler naciowy posiekany
Tradycyjna Kuchniajęczmienną Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Warzywa smażone na oleju rzepakowym Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Pieczone ziemniaki Brukselka zapiekana pod kruszonką Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona
Moja smaczna kuchniaCzęsto robię rożne roladki z farszem do którego wykorzystuje to co mam w lodówce. Pora u mnie nie może zabraknąć dlatego znalazł się on w nadzieniu. 4 plastry schabu 1 por biała część 1 marchewka 1 szklanka ugotowanej soczewicy 4 plastry sera żółtego wędzonego sól, pieprz kolorowy masło klarowane 2 łyżeczki musztardy Por drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym(...)dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę i dalej przesmażam. Można dodać odrobinę wody. Doprawiam solą, pieprzem i studzę. Schab rozbijam, posypuje solą, pieprzem kolorowym, smaruję musztardą. Układam plaster sera, na to por z marchewką, i soczewicę ugotowaną. Roladki zwijam i spinam wykałaczkami. Smażę na wolnym ogniu na maśle około 10 minut i obracam od czasu do czasu. Potem podlewam
wesoła kuchniaSKŁADNIKI: 700g Schabu 3 cebule 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej firmy ORZECH 1 puszka krojonych pomidorów 80g koncentratu pomidorowego 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki czerwonej 150ml wody 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej odrobina oleju sól pieprz WYKONANIE: 1.Schab pokroić na plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. 2.Pieprz,czosnek,paprykę słodką(...)pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w paski, doprawić solą i pieprzem. 4.Cebulę obierać i pokroić w talarki. 4.W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: 1/2 porcji schabu, 1/2 porcji kukurydzy, 1/2 porcji fasoli, 1/2 cebuli, 1/2 sosu pomidorowego i ponownie tak samo by powstały dwie warstwy. 5.Schab pieczemy w temp. 200* około 2 godziny
Dziś Ja gotujebędzie pasował także do ziemniaków, kopytek czy klusek śląskich. To wspaniały obiad do zabrania ze sobą do pracy. Gulasz przygotujcie z łopatki wieprzowej lub karkówki wieprzowej – będzie najlepszy. Schab na gulasz będzie zbyt suchy, chyba, że kawałki schabu wymieszacie z wyżej wymienionymi rodzajami wieprzowiny. Smacznego! Zobacz też: Karkówka w sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami
Kuchnia Bazyliiczęść jednego z dyplomatów rosyjskiego cesarza Aleksandra I. Zupa jest na bazie chudego mięsa, pieczarek i ogórków konserwowych, przez co zawdzięcza swój smak. SKŁADNIKI : 1 kg schabu 2 łyżki mąki do obtoczenia mięsa 300 g pieczarek 4 cebule 4-5 ogórków konserwowych 1/2 szklanki zalewy z ogórków 1 papryka czerwona 3 ząbki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego(...)PRZYGOTOWANIE : Schab kroimy w plastry, następnie w paseczki. Wszystkie warzywa kroimy w słupki a pieczarki w talarki. Mięso przekładamy do miski, dodajemy mąkę i musztardę, dokładnie mieszamy. W garnku podgrzewamy olej, podpiekamy cebulę z czosnkiem. Na osobnej patelni podpiekamy na oleju mięso aż będzie zarumienione. Przekładamy je do garnka. Następnie dodajemy paprykę z pieczarkami, liść ziele i pieprz, wlewamy
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: 1-1,5 kg schabu sól, pieprz czosnek granulowany zioła prowansalskie przyprawa do mięs Delikat 2 marchewki 10-15 pieczarek 2 cebule 1 łyżka oleju Sposób przygotowania: 1. Schab myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, przyprawą do mięs i posypujemy ziołami. Przyprawy wklepać w mięso. Polać olejem i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. 2. Cebulę obrać
A Ty Smakuj MnieBitki schabowe to łatwe danie na leniwy weekend lub do zabrania na obiad do pracy - odgrzane są równie smaczne. Połączyłam je z sosem pieczarkowym - delikatnie, smacznie, klasycznie:). 500 g schabu 500 g pieczarek 2 cebule 2 marchewki 1/2 selera 1 pęczek koperku 2 łyżki śmietany 2. łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej(...)Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Seler i marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Koperek siekamy. Schab kroimy w plastry, każdy z nich kroimy na pół. 2. Roztłukujemy, posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Podsmażamy na dużym ogniu z dwóch stron, do zarumienienia. Dodajemy warzywa, kiedy puszczą wodę dodajemy koperek, przykrywamy, dusimy przez około 30 minut
Szefowa kuchniDotąd robiłam gyros z karkówki, ale tym razem postanowiłam zrobić go ze schabu. Aby nadać mięsu kruchości, moczyłam je przez dobę w mleku. Składniki: 1 kg schabu 1 szklanka oleju 1 opakowanie przyprawy gyros mleko Przygotowanie: mięso pokrój w kotlety i mocz w mleku przez dobę po tym czasie wyjmij mięso z mleka, opłucz, osusz pokrój mięso w cienkie paski
Oka w rosole czyli KaFka gotujerozbić młotkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce roztrzepać jajka z dodatkiem 50 mleka. Najlepiej użyć mleka , które zostało nam z namaczania schabowych. Panierowanie zacząć od obtoczenia schabów w mące, następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kiedy jest już wystarczająco gorący wkładać na niego schabowe. Schabowe nie powinny(...)oleju. Ja zawsze daje taką ilość, która równa się mniej więcej jednej drugiej grubości panierowanego schabowego. Mięso smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone schaby wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. W międzyczasie przygotować sos. Pomidora i paprykę pokroić w większą kostkę. Dodać sól, wodę oraz zioła prowansalskie. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Gotowe
mecooksWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: torebka kaszy gryczanej, 2 plastry schabu, po 1/2 niedużej papryki żółtej i zielonej, 250 ml bulionu (może być z kostki), sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, garść posiekanego szczypiorku, 100 g tartego sera żółtego, łyżka oleju. Przygotowanie: Schab kroję w małą kostkę, podsmażam
JejKuchniaSkładniki: 1 puszka kukurydzy u mnie JAMAR 1 puszka ananasa w kostce 1 słoik selera konserwowego 300 g pieczonego schabu 3 ł yżki majonezu 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Do dużej miski wrzucić odciśnięte z zalewy kukurydzę, ananasa i selera. Dodać pokrojony w kostkę schab, majonez, śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać. Pozostawić
Gosia gotujeZobacz także: Krewetki z prażonym makaronem Idealna przystawka na przyjęcia. Szybko się robi, dobrze sma... Sałatka "Brokułowy wianuszek" Była już brokułowa sałatka z kolorowymi jajeczkami, teraz pr... Schab po cygańsku Wielu osobom brakuje pomysłów na przyrządzanie schabu. Gdy r... Dietetyczne frytki beztłuszczowe Frytki lubią dzieci i dorośli, ale smażone na głębokim tłusz... Post Idealny bigos pochodzi z bloga
Poezja smaku