gorąco jako pieczeń na obiad. Wystarczy ją pokroić w plastry. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia i wypróbowania pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), karkówkę gotowaną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/karkowka-gotowana-na-kanapki.html), boczek gotowany (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/boczek-gotowany.html), schab pieczony w cebuli (link
Waniliowe Improwizacjenastępnie schłodziłam jeszcze w lodówce, aby dobrze się kroiło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia i wypróbowania pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany w majonezie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), karkówkę pieczoną w rękawie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówkę gotowaną (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/karkowka-gotowana-na-kanapki.html), boczek rolowany z przyprawami gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/boczek-gotowany.html),(...)schab pieczony w cebuli (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/schab-pieczony-w-przyprawach-i-cebuli.html),szynkę pieczoną w rękawie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/szynka-z-rekawa.html), domową wędlinę pieczoną baleron i boczek (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/domowa-wedlina-baleron-i-boczek-do.html), karkówkę gotowaną w musztardzie i majonezie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html). SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeprzepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-gotowna-w-mleku.html), karkówka pieczona w rękawie (link do przepisu:https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówka gotowana w musztardzie i majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html), schab pieczony w mleku (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/schab-gotowany-w-majonezie.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeprzepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-gotowna-w-mleku.html), karkówka pieczona w rękawie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówka gotowana w musztardzie i majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html), schab pieczony w mleku (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/schab-gotowany-w-majonezie.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeprzepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-gotowna-w-mleku.html), karkówka pieczona w rękawie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówka gotowana w musztardzie i majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html), schab pieczony w mleku (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/schab-gotowany-w-majonezie.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeSkładniki: ok. 700g schabu wieprzowego 1 cebula 1,5szkl. rosołu lub bulionu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka suszonego majeranku sól, pieprz listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 2-3 łyżki śmietany olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Schab umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i obsmażyłam
Waniliowe Improwizacjeprzepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-gotowna-w-mleku.html), karkówka pieczona w rękawie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/karkowka-pieczona-w-rekawie.html), karkówka gotowana w musztardzie i majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/karkowka-gotowana-w-musztardzie-i.html), schab pieczony w mleku (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/schab-gotowany-w-majonezie.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjeobiadowe z ryżem, ziemniakami, kluseczkami czy makaronem. Ja te kuleczki zrobiłam z myślą o dzieciach i ich małych rączkach i buziach. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g schabu ok. 200g mrożonych warzyw na patelnię po chińsku 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz do smaku 1 płaska łyżka kaszy manny 1 małe(...)mrożone warzywa. Poczekałam aż rozmarzły i dolałam sos sojowy. Smażyłam je kilka minut aż się ładnie przyrumieniły i były miękkie. Warzywa odstawiłam do przestygnięcia, a następnie posiekałam je drobno. Schab umyłam, osuszyłam, pokroiłam na paski i zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodałam posiekane warzywa, majonez, musztardę, kaszę manną i jajko. Doprawiłam wszystko do smaku solą i pieprzem
Waniliowe Improwizacjerobić z nich koreczki. Można je również podać jako danie główne np. z frytkami i surówką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 jajko 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki piwa jasnego 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso wieprzowe(...)moim wypadku schab) umyłam i osuszyłam. Następnie pokroiłam go na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko, wsypałam płaską łyżkę bułki tartej. Dodałam musztardę i piwo. Doprawiłam wszystko do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Wszystko wymieszałam ręką na jednolitą masę mięsną. Gdyby masa była zbyt ścisła, należy dolać więcej piwa. Gdyby była
Waniliowe Improwizacjezapiekane z serem, majonezem, ketchupem i cebulą. Takie kotlety mają trochę więcej kalorii, ale są smaczną alternatywą dla zwykłego schabowego. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4-5 plastrów schabu wieprzowego 2 jajka kilka łyżek bułki tartej sól, pieprz do smaku olej do smażenia 0,5 łyżeczki majeranku duża szczypta słodkiej papryki w proszku 1 cebula ok. 100g żółtego sera(...)łyżki ketchupu kilka łyżeczek majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Plastry mięsa umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster schabu rozbiłam tłuczkiem do mięsa na cienki kotlet. Kotlety przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Jajka wybiłam do miseczki i roztrzepałam widelcem. Bułkę tartą wysypałam na głęboki talerz. Kotlety panierowałam w jajku i w bułce tartej i wkładałam na patelnię
Waniliowe Improwizacjeschab to petarda, soczysty, aromatyczny, delikatny, idealny. Polecam na świąteczny obiad, biesiadnicy będą zachwyceni. Macie swoje ulubione mięsa na świąteczny stół? podrzucie pomysły. Idealny schab. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSchab to mięso, które bardzo często pojawia się na naszych stołach. Najpopularniejszym daniem z tego gatunku mięsa są panierowane kotlety schabowe. Ja dzisiaj zamiast typowego schaboszczaka zrobiłam na obiad pyszne roladki. Robi się je szybko, nie potrzeba dużej ilości składników. Nadzienie możemy zmieniać według własnego uznania, a z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki mogą być wyśmienitym obiadem, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Składniki: 600 g schabu bez kości 1 kulka mozzarelli 5 suszonych pomidorów w oliwie kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Następnie rozbić tłuczkiem dość cienko. Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem. 2. Mozzarellę wyjąć z zalewy, pokroić na plastry tak, żeby na każdy
Danka PichciNajpopularniejszym daniem ze schabu są tradycyjne kotlety schabowe w panierce smażone na oleju. Jednak tym razem chciałam trochę je urozmaicić i zrobiłam zapiekane z warzywami oraz serem. Duszone w ten sposób mięso pod przykryciem jest miękkie i soczyste. Jeżeli szukacie nowych pomysłów na schabowe to polecam ten poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg schabu bez kości
Danka Pichci