schab - 5543 przepisów (strona:161/370)

Golonka ze słoika - konserwa mięsna 19

sześciu miesięcy. Inne domowe wędliny ma blogu Na moim blogu znajdziesz też inne przepisy na pyszne i zdrowe domowe wędliny: Kiełbasa żywiecka bez wędzenia Kiełbasa z piekarnika podsuszana Schab gotowany 20 minut Schab pieczony ze śliwkami Szynka wieprzowa z szynkowara Szynka z indyka z majerankiem Pieczona karkówka (w rękawie) Więcej kulinarnych inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych

Kulinarne przygody Gatity
Prosty bigos według receptury mojej Mamy 19

każdej chwili móc go podgrzać :). Serdecznie zachęcam do wypróbowania nowego przepisu. Cały gar bigosu – sama radość! Składniki (6 porcji): 1kg kiszonej kapusty (ja miałam z marchewką), schab wieprzowy, 700g, 2 białe cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 6 suszonych śliwek, niesiarkowanych (*opcjonalnie), 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, łyżka oliwy z oliwek, łyżka masła klarowanego, 4 łyżki przyprawy do mięsa(...)cebulkę drobno siekamy. Następnie pokrojone mięso wrzucamy do naczynia i dokładnie mieszamy z oliwą oraz przyprawą do mięsa. Później rozgrzewamy na patelni masło klarowane i przesmażamy doprawione mięso. Schab wymaga dłuższej obróbki termicznej, by był miękki, zatem kilkukrotnie podlewamy mięso wodą i dusimy. Gdy woda wyparuje, dolewamy ją ponownie. Czynność powtarzamy do kruchości mięsa (około 20-30 minut). Pod koniec

Natka Pietruszki
Schab w sosie śmietanowym 21

sposób przygotowania mięsa wyniosłam ze swojego domu rodzinnego. Do tego dania świetnie nadaje się schab, ale także szynka wieprzowa.  Składniki: 600-700 g schabu pokrojonego w plastry 1 spora cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie) ziele angielskie  liść laurowy mąka smalec do obsmażenia sól, pieprz śmietana 18% woda Sposób przygotowania: 1. Mięso delikatnie rozbić

Kuchnia domowa Ani
Idealna sałatka na letnie dni – doskonała opcja na lekki obiad 32

resztek obiadowych to powracający pomysł na szybkie i pożywne danie na obiad lub kolację. Dziś miałam prawdziwą przyjemność tworzenia smakowitej sałatki z resztek pieczonej piersi z kurczaka i grillowanego schabu. Decydując się na improwizację, zainspirowałam się włoskimi smakami i przygotowałam sałatkę, która zaskoczyła mnie swoją prostotą i aromatem. Ta włoska sałatka to idealny posiłek na letni lunch czy też lekką(...)Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat Ocena 5.0 /5 ( 1 Głosujący ) Składniki: 1 opakowanie roszponki lub sałatkowego miksu 1 pieczony filet z piersi kurczaka 150 g pieczonego schabu 125 g mini mozzarella 1 mały ogórek 12 pomidorów koktajlowych 10 grillowanych oliwek 5 suszonych pomidorów w zalewie 20 g płatków parmezanu 20 g zrumienionych pinii Sos ziołowy mały pęczek kolendry

codojedzenia
Kiełbasa żywiecka bez wędzenia - wersja mniej tłusta 17

upiecze. Filmik, jak zrobić kiełbasę znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C6tqt6pooSY/ Przepisy na inne wędliny Na blogu znajdziesz także przepisy na domowe wędliny: Kiełbasa z piekarnika podsuszana Schab gotowany 20 minut Kiełbasa szynkowa z piekarnika Polędwiczka wieprzowa suszona Schab pieczony ze śliwkami Szynka wieprzowa z szynkowara Szynka z indyka z majerankiem Pieczona karkówka (w rękawie) Więcej kulinarnych inspiracji

Kulinarne przygody Gatity
Domowa wędlina – baleron 20

Taki boczek to idealny pomysł na domową wędlinę na Święta. Zobacz też inne moje przepisy na domowe wędliny, takie pieczone lub tradycyjnie wędzone. Pasztet wielkanocny Boczek pieczony Boczek rolowany Schab pieczony Domowy schab dojrzewający Domowa szynka w szynkowarze Domowa biała kiełbasa DOMOWA WĘDLINA – BALERON Przygotowanie: 10 minut + 5-6 dni + 2 h Składniki

nietylkopasta.pl
Klasyka stołówkowa z mrożonki poświątecznej 23

papier, następnie moczony w cieście naleśnikowym, ale z dodatkiem proszku do pieczenia, żeby był bardziej puszysty. Kotlet schabowy wymagał jednak wiele pracy, dlatego królował raczej inny sposób podawania schabu, czyli tzw. stuka mięsa. Był to plasterek schabu duszony w ogromnej brytfannie, polany sosem pieczeniowym. Od jakiegoś czasu, z uwagi na to, że danie te kojarzy się raczej z jadłodajniami niskiej

Kryzysowa Książka Kucharska
Schab duszony w cebuli 18

Pyszny, aromatyczny, kruchutki schab duszony w cebuli. Powstały sos można zagęścić mąką, ale ja akurat tego sosu nie zagęszczam. Składniki: 6 plastrów schabu 2-3 cebule 1 szklanka wody lub dowolnego bulionu ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz mąka do oprószenia mięsa tłuszcz do smażenia  Sposób przygotowania: 1. Mięso lekko rozpić, posolić, popieprzyć, oprószyć mąką i obsmażyć na tłuszczu

Kuchnia domowa Ani
Rolady schabowe nadziewane serem 21

ogórki kiszone –  młoda kapusta –  Zrazy wołowe –  Surówka z włoskiej kapusty ROLADY SCHABOWE NADZIEWANE SEREM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 SKŁADNIKI ROLADY: – 4-6 plastrów schabu środkowego – 10-12 suszonych pomidorów – 6-10 łyżek musztardy francuskiej – 100 g sera gouda lub mozzarella w kawałku – sól, pieprz – 1 jajko – kilka łyżek bułki tartej – olej(...)kilku minutach zmięknie, dodaj 2 rodzaje śmietany, dopraw solą i pieprzem i jeszcze duś przez jakiś czas, do osiągnięcia pożądanej miękkości. Na koniec dodaj nieco koperku. Plastry schabu rozbij za pomocą tłuczka na jak największe kotlety. Idealnie, aby stworzyć z nich dość proporcjonalne prostokąty, choć nie zawsze jest to możliwe. Kotlety dopraw solą i pieprzem. Nasmaruj od środka musztardą francuską

nietylkopasta.pl
Pieczony schab z kością 21

Składniki: -1,5 kg schabu z kością -mieszanka przypraw: majeranek, pieprz, sól, czosnek suszony, papryka słodka i ostra  -kilka ząbków czosnku -olej do smażenia  Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć ostrym nożem białą błonę/włókna. W połowie schabu, wzdłuż, zrobić na całej długości  tunel, najlepiej za pomocą długiego, cienkiego noża lub dużego  patyka do szaszłyka. Obrane

Kulinarne przemyslenia
Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina 39

godziny pod przykryciem. Po tym czasie wyjmij z piekarnika, odkryj pokrywkę i odstaw do wystudzenia. Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina Zobacz inne przepisy na domową wędlinę: Schab pieczony w rękawie z czosnkiem i majerankiem – na obiad lub kanapki Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek Schab gotowany w rękawie

e-PrzepisyKulinarne
Top 10 przepisów na pyszne i łatwe obiady 90

przepisów na pyszne i łatwe obiady Na co macie dziś ochotę? Może maślany kurczak, roladki albo ryba w sosie serowy, a może schab barbecue lub zapiekane naleśniczki? Wszystko to wykonacie w bardzo łatwy i szybki sposób z naszymi przepisami krok po kroku, zapraszam!     Kurczak maślany w kremowym sosie paprykowym Przepis tutaj (KLIK) Świetne i szybkie w wykonaniu danie(...)zapiekane z pysznym farszem, to wyśmienity pomysł na obiad, kolację lub danie na przyjęcie. Robi się je łatwo i w miarę szybko, więc naprawdę warto wypróbować ten przepis!   Schab w sosie barbecue Przepis tutaj (KLIK) Świetny pomysł na pyszny, łatwy i szybki obiad dla całej rodziny. Kruche mięso zanurzone w kremowym słodko-kwaśnym i delikatnie pikantnym sosie

Blog z Apetytem
Schabowe inaczej w pysznym sosie 23

Pyszny sposób na schab. Kotlet ze schabu z kością, w pysznym sosie z pieczarkami. Zrobicie je bardzo prosto i szybko. Podaje je z pieczonymi ziemniaczkami z którymi smakują wyśmienicie. Polecam na obiadek.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Roladki schabowe po wiejsku 264

Roladki schabowe po wiejsku Kruche i mega smaczne zraziki wieprzowe wypełnione pysznym farszem i zatopione w aromatycznym sosie. Obiad palce lizać!     Składniki: 6 plastrów schabu 10dkg boczku wędzonego 1 cebula ok 7-8 pieczarek pół pęczka pietruszki 6 łyżeczek musztardy pół szklanki mąki do obtoczenia roladek pół szklanki czerwonego wina wytrawnego 1 szklanka bulionu Przyprawy: sól, pieprz olej(...)cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, smażymy *** *** Jak pieczarki zrumienią się, zdejmujemy z ognia i odkładamy do przestudzenia. Gdy farsz wystygnie dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy *** *** Plastry schabu cienko rozbijamy *** *** Mięso oprószamy solą i pieprzem *** *** Na każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy łyżeczkę musztardy *** *** Na mięsie układamy po dwie łyżki farszu *** *** Mięso z farszem zawijamy w ciasne roladki i obtaczamy

Blog z Apetytem