Składniki: 800 g schabu środkowego 1 szklanka mleka Panierka: 2 szklanki bułki tartej 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Schab kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Odkrawamy
Qchnia po prostuSchab duszony z wrzywami to szybki pomysł na pyszny obiad. D anie jest o tyle fajne że można do niego dodać swoje ulubione warzywa. Ja podaję z ryżem, bo w takim zestawie smakuje nam najlepiej. Składniki: 600 g schabu 2 cebule 2 czerwone papryki 3 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego olej do smażenia słodka
magiczna kuchnia Kasinich ożywiłam nieco wersję klasyczną , używając wędzonej , mielonej papryki i czosnku ..wyszło pysznie . Polecam , naprawdę udana modyfikacja – mimo że tak niewielka Składniki na cztery osoby : 4 grube kawałki schabu ( mój , był z odrobiną tłuszczu , tym razem nie obcinałam , tak też jest smacznie ) 2 jajka granulowany czosnek wędzona , mielona , ostra papryka ( może być łagodna jeśli wolicie ) bułka tarta do obtoczenia(...)sól do smaku smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kawałki schabu , rozbijamy tłuczkiem , niezbyt cienko , ale też dość zdecydowanie z obu stron . Nacieramy obficie wędzoną papryką , czosnkiem i solimy do smaku . Odstawiamy na około 30 minut . Jajka roztrzepujemy w miseczce . Następnie postępujemy , tak jak z klasycznym kotletem schabowym ,czyli obtaczamy w jajku i bułce tartej . Smażymy na smalcu , na złoty
Ogrodnik w podróżymałej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie. Polecam! 5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich) 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżka musztardy sól, pieprz Do panierowania: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta Ponadto: masło do smażenia Schab
Di gotujeSkładniki: 500 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 4 plastry schabu (ok. 1,5 cm każdy) 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki bułki tartej 2 jajka, roztrzepane 2 łyżki mleka 50 g masła, pokrojonego w kosteczkę 100 g żółtego sera startego(...)podsmaż do zeszklenia. Dodaj pieczarki i podsmaż przez kolejne kilka minut aż zmiękną. Dodaj posiekany czosnek, podsmaż jeszcze przez minutę, i dopraw oregano, solą i pieprzem do smaku. Schab rozbij tłuczkiem i natrzyj czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem z każdej strony. Obtocz mięso w mące, następnie w jajkach wymieszanych z mlekiem i na koniec w bułce tartej. Rozgrzej patelnię
karmelowyobiad mogę polecić bez obawy że ktoś będzie niezadowolony. Kruche mięsko i pyszny sos. Smacznego. Schab pokroić w plastry o grubości nie więcej jak 1 cm. Obciąć tłuszcz i mocno rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną i ostrą. Ostrej nie za dużo, tylko delikatnie obsypać. Przygotowanie nadzienia – na patelni roztopić masło i wrzucić pokrojony w paseczki por i grzybki
Kuchnia PokoleńSkładniki: 4 plastry schabu (o grubości 1 cm) 4 grube plastry żółtego sera (gouda) 2 jajka 50 ml mleka 4 łyżki mąki pszennej 8 łyżek bułki tartej olej do smażenia 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób wykonania: Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety (brzegi powinny być bardzo cienkie). Każdy z osobna oprószamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem
Qchnia po prostukolejna propozycja na prosty, ale smaczny i pożywny obiad. Kruche plastry mięsa zatopione w gęstym, pieczarkowym sosie dają nam klasyczne danie kuchni polskiej. Składniki: 600-700 g schabu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy śmietana ukwaszona 18% 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu masło klarowane Wykonanie: Mięso kroimy(...)talerz, a na patelnie przekładamy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy chwilę, po czym dodajemy pokrojone pieczarki. Ponownie smażymy całość chwilę, a następnie przekładamy na patelnię plastry schabu. Podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i dusimy wszystko do miękkości mięsa. Na koniec nasz sos zaciągamy łyżką mąki rozrobioną w odrobinie zimnej wody i zabielamy śmietaną. Przed podaniem
Walijskie PichcenieSkładniki: ok. 70 dkg schabu 1 brokuł 25 dkg pieczarek 1 cebula 3-4 łyżki mąki sól, pieprz zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić na kotlety i każdy z nich rozbić, posypać … Czytaj dalej Bitki schabowe w warzywach
czarrna od kuchninadziewania inaczej niż zwykłe rolowane. Doskonale wyglądają na talerzu i tak samo smakują. Można podać z ulubionym bukietem surówek i gotowanymi ziemniaczkami. Polecam. Na 4 porcje: 4 grube plastry schabu bez kości 4 plastry szynki parmeńskiej 4 plastry sera żółtego edamski lub gouda 4 łyżeczki delikatesowej musztardy Sól himalajska do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku 1 jajko(...)panierowania 1 czubata szklanka pokruszonych drobno słonych krakersów do panierowania Olej do smażenia Sposób wykonania: Schab rozbić na cztery cienkie kotlety, posolić do smaku i oprószyć pieprzem, każdy kawałek mięsa posmarować musztardą na jednym boku ułożyć złożony plaster sera żółtego i szynki parmeńskiej złożyć kotlety na pół uformować. Dookoła krawędzie docisnąć tłuczkiem tak aby nic nie wypłynęło podczas
Wanilia i KardamonSkładniki 4 plastry schabu b/k 2 cebule kawałek wędzonego boczku 3-4 ząbki czosnku 2 listki laurowe fasolka szparagowa sól, pieprz, wegeta kilka kropel maggi śmietanka 30% 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25 ml wódki Przygotowanie Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć na smalcu. Dodać posiekaną cebulę i przyprawy. Wlać bulion, a kiedy się zagotuje włożyć schab (ja pokroiłam
Gaździnka warzykotleta panieruję w otrębach i siemieniu lnianym. Zjadł.. dwa..., czyli mam zielone światło i dowód, że panierki są bardzo smaczne! Koniecznie sami spróbujcie. Szczerze polecam! 5 plastrów schabu papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz Panierka: 1 jajko mąka pszenna panierka sezamowa Ponadto: olej do smażenia Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek mięsa
Di gotujeefektowne danie. Wspaniale komponuje się z kaszami, kopytkami lub śląskimi kluskami. Można od razu przygotować więcej i ogrzać kolejnego dnia. Jest ktoś kto nie lubi roladek? Składniki: 8 plastrów schabu 8 plasterków wędzonego boczku 2 kiszone ogórki 1 cebula smalec/olej musztarda 2 łyżki mąki sól, pieprz bulion warzywny dodatkowo: śmietana 2 łyżki musztardy Wykonanie: schab pociąć w 2- cm plastry
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: schab w kawałku jogurt naturalny (ok 2 łyżki) 1 łyżka miodu kilka ząbków czosnku sól pieprz sok z cytryny tymianek natka pietruszki Przygotowanie: Składniki na marynatę mięszam ze sobą i dokładnie smaruję nią schab. Zawijam w folię spożywczą i okdładam na ok. godzinę do lodówki. Piekę ok 40 minut w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. Kroję na kawałki i podaję
cinnamonandmintfoodSkładniki: * schab 0,7 kg * mleko * pół cebuli * mąka * jajko * bułka tarta * olej do smażenia * sól * pieprz Sposób przygotowania: Schab kroimy i rozbijamy na kotlety. Układamy w garnku lub misce przekładając pokrojoną cebulą. Całość zalewamy mlekiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc :). Następnie wyciągamy, osuszamy lekko ręcznikiem papierowym i doprawiamy mięso solą
Kulinarne przygody