Roladki Hebrajki Propozycja na niedzielny obiad, roladki ze schabu z pysznym farszem. Składniki: · ½ kg schabu · 1 jajko ugotowane na twardo · ½ papryki czerwonej · 1 berlinka · Opakowanie serka topionego w plastrach
Kulinarna ChwilaZrazy zanurzone w sosie grzybowym Mięso ze schabu w pysznym sosie grzybowym. Można podać z kluskami śląskimi, kopytkami lub ziemniakami. Składniki: · ½ kg schabu · Sól · Pieprz · Musztarda · Kilka plasterków szynki
Kulinarna ChwilaRoladki Suprajski Roladki ze schabu z niespodzianką. Idealne na niedzielny obiad. Składniki: · ½ kg schabu · Cebula · Olej do smażenia · Pieczarki · Papryka · Pieprz
Kulinarna ChwilaRoladki Alabsterki Schab, a w nim wszystko to co lubimy, jajeczko, papryczka, ogórek. Zróbcie i przekonajcie się że warto. Składniki: · ½ kg schabu · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · 2 jajka ugotowane
Kulinarna ChwilaNietypowe Zraziki Roladki ze schabu nadziewane kapustką, ogórkiem i papryką w pysznym pomidorowym sosem. Składniki: · 1 kg schabu · Kilka listków kapusty włoskiej · 1 papryka czerwona · 3 ogórki konserwowe · Sól
Kulinarna ChwilaSchab w grzybkach Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami. Składniki: · ½ kg schabu · 1 kg grzybów leśnych ugotowanych · Cebula · Sól · Pieprz
Kulinarna Chwilapieczarkami serkiem szynkowym… Magia smaku , zapachu , nawet oczy same chcą już jeść .. Polecam , doskonała alternatywa dla klasyki , może nawet ciutek lepsza składniki na 3 osoby : 3 grube kawałki schabu , około 2 cm 7 pieczarek 2 szalotki bananowe 1 ząbek czosnku 6 plastrów serka topionego szynkowego ( np . hohland lub lactima ) sól , pieprz do smaku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej(...)podsmażamy na jednej łyżce masła do momentu , aż będą miękkie i złociste .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do wystygnięcia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na każdym plastrze rozklepanego schabu , układamy po dwa plastry sera szynkowego i rozsmarowujemy grubą warstwę smażonych pieczarek . Rolujemy , obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej ( podobnie jak schabowe ) . Dociskamy lekko dłońmi , aż otrzymamy zwarty , ładny
Ogrodnik w podróżyspisała się w tym przypadku wyśmienicie! Dania Danie główne , Przekąska Kuchnia Europejska Keyword kotlety , mięso Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 12 minut Składniki 6 plastrów schabu bez kości 1 jajko 10 ml gęstego mleka kokosowego ok. 50 g skórek wieprzowych (tzw. chicharrón) drobno pokruszonych lub zmielonych ok. 20 g masła klarowanego do smażenia 1/4 łyżeczki soli(...)himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 1/4 łyżeczki papryki wędzonej 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego Sposób przygotowania Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Jajko rozbełtać z mlekiem kokosowym i przyprawami. Na talerzu obok wyłożyć rozdrobnione skórki wieprzowe. Kotlety maczać w jajku i obtoczyć w panierce ze skorek wieprzowych. Masło klarowane rozgrzać na patelni. Smażyć kotlety schabowe po kilka minut
Modern Cave GirlSchab z jajkiem i papryką Pyszne sakiewki z jajkiem gotowanym , szynką i papryką. Składniki: · ½ kg schabu · 3 jajka ugotowane · Kilka plastrów papryki konserwowej · 10 dag szynki · Sól
Kulinarna ChwilaRoladki nadziewane leczem Robiłam leczo i nasunął mi się pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne. Składniki: · ½ kg schabu · Bułka tarta do panierki · Mąka pszenna do obtoczenia · 2 jajka
Kulinarna ChwilaSakiewki z młodą kapustą Mięso ze schabu z ulubionym farszem z młodej kapustki. Składniki: · 1 kg schabu · Cebula · 25 dag pieczarek · ¼ główki kapusty młodej · Olej do smażenia
Kulinarna ChwilaNiebiańskie roladki Ciekawy sposób na pyszne roladki ze schabu, warto zrobić. Słodka kapustka z dodatkiem sera, który sprawia, że farsz jest gęsty i nadaje wyrazistego smaku. Składniki: · ½ kg schabu · 10 dag kapusty · 1 marchew · Vegeta
Kulinarna ChwilaZrazy w pysznym sosie musztardowym Roladki ze schabu w aromatycznym, pieczarkowym sosie. Można podawać np. z kluskami śląskimi. Składniki: · 1 kg schabu · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Kilka plastrów boczku
Kulinarna ChwilaPrzepis i wykonanie mojej teściowej Idealnie nadaje się do niego świeża karkówka lub schab, a dzięki temu że jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu to idealnie sprawdzi się gdy nie mamy zbytnio czasu na robienie obiadu. My mieliśmy dzisiaj przyjemność kosztować tych dobroci i powiem szczerze że jestem na TAK! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1-1,5 kg mięsa(...)karkówki lub schabu 2 opakowania zupy cebulowej Knorr w proszku 2 opakowania sosu borowikowego Knorr w proszku 500 ml śmietany 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mięso kroimy w plastry (surowe niczym nie doprawiane mięso) i wkładamy je do naczynia żaroodpornego. Do miski lub małego garnka wlewamy 500 ml śmietany i dodajemy 2 opakowania zupy cebulowej w proszku oraz 2 opakowania
Blog kulinarny S9.PLZawieruszony przepis na kotlety schabowe.Do przyrządzenia takich schabowych wykorzystałam białka,przyprawione mięso "marynowało się "w jajku z białkami przez około 2 godziny.Polecam. 1 kg schabu sól, pieprz, wegeta 3 białka 1 jajko 2 łyżki zimnej wody bułka tarta i mąka Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Każdy plaster posypać przyprawami. Przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać jajko , białka(...)łyżkami zimnej wody i zalać kotlety w misce, tak aby dostała się między plastry schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem i całość wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.Następnie kotlety panierować w mące wymieszanej z bułką tartą i smażyć z obu stron na rumiano
Moje domowe kucharzenie