ESKALOPKI ZE SCHABU W SOSIE PIECZARKOWYM

ESKALOPKI ZE SCHABU W SOSIE PIECZARKOWYM

ESKALOPKI ZE SCHABU W SOSIE PIECZARKOWYM

Duszona wieprzowina w pysznym, aromatycznym pieczarkowym sosie to kolejna propozycja na prosty, ale smaczny i pożywny obiad. Kruche plastry mięsa zatopione w gęstym, pieczarkowym sosie dają nam klasyczne danie kuchni polskiej.  Składniki: 600-700 g schabu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy śmietana ukwaszona 18% 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu masło klarowane Wykonanie: Mięso kroimy na 1 cm plastry delikatnie rozbijamy. Nacieramy solą i pieprzem z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.