schab - 5585 przepisów (strona:167/373)

Kotlet szwajcarski 65

Kotlet szwajcarski , czyli Cordon bleu w wersji ze schabem to moja pyszna propozycja na obiad na każdą okazję. Przepis jest bardzo prosty a same kotleciki szykuje się błyskawicznie. - kotlety gotowe do podania w 30 minut - w wersji z szynką, schabem, kurczakiem lub cielęciną  - bardzo dokładny opis oraz zdjęcia szykowania krok po kroku

AniaGotuje.pl
Zapiekanka ziemniaczana z farszem mięsno-warzywnym 171

Martika (tak z 4-5 cm) 1/4 zielonej papryki 1/4 czerwonej papryki 1 duża cebula 0,5 łyżki masła kawałek wiejskiej kiełbasy Martika (około 10 cm) 2 grubsze plastry schabu Martika pieprz i sól do smaku 250 g żółtego sera odrobina oliwy do wysmarowania formy 2 jajka 2 pełne łyżki śmietany 18% szczypta suszonej bazylii Przygotowanie: Przygotowujemy farsz do zapiekanki(...)Kroimy cebule i papryki. Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki lub półplasterki. Boczek kroimy w kosteczkę, podobnie kiełbasę i schab. Na patelnię wrzucamy boczek, chwilę smażymy i dodajemy cebulę. Znów chwilę smażymy, po czym dodajemy masło i resztę składników, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy przez chwilę mieszając co jakiś czas składniki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach około

Słodkie okruszki
Fasolowe roladki 65

Fasolowe roladki Roladki ze schabu z fasolką szparagową oraz aromatycznym koperkiem Składniki: ·        ½ kg schabu ·        20 dag fasolki szparagowej ·        1 serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka

Kulinarna Chwila
Domowa szynka parzona 161

wędlina powinna leżeć w solance przez minimum 5 dni. Ale myślę, że cierpliwość popłaca, bo szynka wychodzi pyszna – delikatna w smaku i bardzo krucha. Przeczytaj także: Domowy schab parzony Składniki ok. 1,3 kg szynki wieprzowej 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka oregano 4-5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek jałowca 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab po kowalsku - krok po kroku 599

Schab po kowalsku - krok po kroku SKŁADNIKI : (na 2 porcję) 2 plastry schabu 6 pieczarek 3-4 ogórki konserwowe 100 tartego sera gouda 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ketchup 1 jajko bułka tarta smalec lub olej do smażenia 2 łyżki masła  sól, pieprz   SPOSÓB WYKONANIA: Kotlety delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą,  pieprzem. Zostawiamy doprawione kotlety na około

Smaki Natalii
Schab po cygańsku 121

Kiedy znudzą już się panierowane kotlety, zrazy, czy schab w sosie - warto dla odmiany wypróbować schabu po cygańsku. Choć przez dodatek dużej ilości sera i majonezu nie należy może do najlżejszych potraw - tak zapiekana wieprzowina z cebulą i marchewką pod taką kremową pierzynką, to bardzo miła odmiana.  Składniki (4 porcje) -4 kotlety schabowe -5 marchewek -3 cebule

Zielona Kuchnia
Roladki schabowe z warzywami 105

Jeśli znudzi Wam się tradycyjny schabowy koniecznie zróbcie roladki :) Prosta i smaczna propozycja do klasycznego polskiego obiadu. Składniki: schab w plastrach papryka ogórek kiszony lub konserwowy musztarda jajko lub 2 do panierki bułka tarta olej do smażenia sól pieprz Celowo nie podaję ilości, bo wiadomo, że ilość roladek dostosowujemy do liczby domowników. Na każdy plaster potrzebujemy po pasku ogórka(...)więc nie potrzebujemy ich dużo. Warto rozgrzać piekarnik do ok. 180 stopni i dopiec w nim roladki pod koniec aby mieć pewność, że mięso w środku nie jest surowe. Schab rozbijamy na cienkie plastry tłuczkiem. Posypujemy każdy "kotlet" z obu stron solą i pieprzem. Po jednej stronie smarujemy cienko musztardą. Warzywa kroimy w cienkie, około pół centymetrowe paski, długości naszych

W kuchni bez szafek
Schab w sosie cebulowym. Obiad w 45 minut!. 177

sosu wystarczy łyżka mąki pszennej, jaglanej lub z ciecierzycy. Smak sosu zmieni się w zależności od rodzaju mąki jaką wybierzecie. Podaję składniki na obiad dla 4 osób: - 4 plastry schabu , ok. 500 g - 5 dużych cebul - sól - pieprz - olej  - łyżka mąki  1. Rozgrzać olej na dużej patelni. Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć i wyciągnąć

Apetyczna babeczka
Schab wędzony peklowany w próżni 170

sklepach większość wędlin zawiera konserwanty i chemię którym stanowczo mówię nie. Przygotowałam pyszny schab wędzony peklowany w próżni z naturalnymi przyprawami. Składniki 2 kg schabu wieprzowego 20g peklosoli/1kg mięsa 2 łyżeczki przyprawy warzywna do potraw Vegeta Natur 2 łyżeczki przyprawy z czosnkiem Vegeta Natur 3 liście laurowe 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka

Kulinarne pyszności Molki
Mini szaszłyki ze schabu i boczku wędzonego 104

Sezon grillowy już dawno zaczęty,więc ruszam z nowymi pomysłami na fajne proste grillowe przepisy - tym razem mini szaszłyki ze schabu- uwierzcie mi smażą się szybko a schab w ogóle nie jest suchy- wymyśliłam je ostatnio i już skradły serca mojej rodzinki,do tego tylko sosik czosnkowy i pyszna przekąska na grilla gotowa

Swojskie jedzonko
Schab z jeżynami z whiskey 111

Powiem Wam nieskromnie że to była petarda smakowa, dlatego przedstawiam przepis żeby wszystkim posmakowało. Schab tak przyrządzony jest aromatyczny, soczysty, przepyszny. Ja tutaj użyłam świeżych jeżyn, natomiast mrożone też będą idealne. Schab z jeżynami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gulasz cebulowy 79

zmięknąć, a sos zgęstnieć. Gulasz podawaj z kaszą lub chlebem. Zobacz też inne przepisy na wieprzowinę Polędwiczki w ziołowej skorupce Szybkie czerwone curry Makaron ryżowy z wieprzowiną Szwedzkie klopsiki Schab ze śliwką Schab po azjatycku Zobacz też najnowsze przepisy : Gulasz cebulowy Serek z jogurtów Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Artykuł Gulasz cebulowy pochodzi z serwisu Okolice

okolicepalnika.pl
Pikantny schab pieczony 94

możecie zrobić w domu. Przygotowanie takie mięsa zajmuje kilka minut. Wystarczy kawałek dobrej jakości mięsa, garść aromatycznych przypraw i piekarnik, który zrobi za nas resztę. Dziś w roli głównej schab! Niezwykle aromatyczny, […] Artykuł Pikantny schab pieczony pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Soczysty schab z morelą i śliwką 68

Zachęcam do przygotowania tego pysznego schabu z suszonymi owocami i boczkiem.Mięsko jest bardzo soczyste, a jednocześnie chrupiacy boczek podkręca nasze doznania smakowe. Możemy podawać na gorąco, w galarecie czy jako zimną przekąskę. SKŁADNIKI: 1 kg schabu 1 paczka boczku w plastrach 150-200g suszonych moreli i śliwek MARYNATA: 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu(albo

Kuchnia Beaty
Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 110

się produktami drugiego gatunku? Jeżeli potrzebujesz pieczywo idź do dobrej piekarni, a nie do marketu po pieczywo wypiekane na miejscu. Taka sama sytuacja jest z mięsem, dlaczego masz serwować schaby czy mięso z piersi z marketu jeżeli możesz kupić lepszy produkt ze sklepu mięsnego gdzie będziesz mógł sobie wybrać idealny według ciebie kawałek mięsa. Dotyczy to każdego rodzaju pożywienia, przypraw(...)wytarcie papierowym ręcznikiem. Należy dokładnie umyć przedmiot z użyciem detergentu. Smażenie na nierozgrzanej patelni Pośpiech w kuchni nigdy nie jest dobrym doradcą! Jeżeli niewystarczająco rozgrzejesz patelnie przed smażeniem schabu czy innego mięsa to w efekcie końcowym dostaniesz mięso niewystarczająco wysmażone w środku. Z zewnątrz mięso będzie wyglądało na idealne, ale w środku będzie jeszcze surowe. Pamiętaj, jeżeli nie jesteś pewny

To Musisz Wiedzieć