schab - 5585 przepisów (strona:174/373)

Sałatka „raz dwa” 146

inne wyśmienite herbaty możecie nabyć na oneFOOD A wracając do sałatki… Składniki: kawałek pora (około 5-6 cm) 1 mała puszka kukurydzy 3 rzodkiewki 3 plastry schabu wędzonego parzonego 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 pełna łyżka naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu (u mnie light) sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Pora kroimy w półplasterki i przelewamy(...)sicie gorącą wodą. Przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę z puszki, pokrojone w kostkę rzodkiewki, pokrojone plasterki schabu wędzonego parzonego (paseczki lub większa kostka). Kolejno dodajemy jogurt naturalny, majonez i musztardę. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Mieszamy składniki sałatki. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. S macznego

Słodkie okruszki
Roladki schabowe z orzechami 96

Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego! Składniki: 800 g schabu bez kości 60 g orzechów laskowych 2 żółtka 1 jajko 2 płaskie łyżki masła (temp. pokojowa) 2 łyżki chrzanu tartego 2 łyżki tartego drobno żółtego sera bułka tarta do panierowania pieprz,sól olej do smażenia Przygotowanie: Schab myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na 1,5 cm plastry. Każdy z nich

Krokusowy Dom
Najlepsze polskie przepisy 207

kakao Buraczki tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Kompot jabłkowo - śliwkowy Kompot z jabłek Kompot mirabelkowy Kompot z suszonych owoców Kompot jabłkowo - śliwkowy Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką

Moja smaczna kuchnia
ROLADKI SCHABOWE OWIJANE BOCZKIEM, NADZIEWANE SALSĄ PAPRYKOWĄ 103

nadzienie użyłam gotowej salsy paprykowej. Powiem Wam, że pomysł okazał się trafny, mężowi roladki bardzo smakowały. Jeśli lubicie paprykę koniecznie musicie spróbować ;) Składniki na 4 roladki: * 4 plastry schabu rozbite cienko na kotlety * kilka plastrów boczku * salsa paprykowa (użyłam  Orzech ) * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Plastry schabu rozbić bardzo cienko tłuczkiem tak jak na kotlety schabowe. Z każdej

Zrób to smacznie
Wędlina na kanapki. Domowa wędlina. Łopatka gotowana 2 razy 169

wędlinę nie wstawiać na bloga, ale gdy pokazałam zdjęcie łopatki na FB to okazało się, że wiele osób poprosiło o ten przepis.Takim sposobem przygotowujemy też inne rodzaje mięsa: Schab 5 minutowy , szynka gotowana z jałowcem, schab gotowany Zamiast sklepowych wędlin polecam przygotować domową wędlinę na kanapki, wędlinę bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku, bez dymu w płynie, bez szprycowania mięsa wodą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada schabowa z boczkiem 215

Składniki: 1 kg schabu w kawałku kilka plasterków boczku wędzonego przyprawa do wieprzowiny czosnek suszony zioła prowansalskie sól, pieprz Schab umyć, osuszyć, rozciąć tak aby powstał duży cienki plaster mięsa. Całość z obu stron, posypać przyprawami, solą i pieprzem. Na całości ułożyć plastry boczku.  Mięso zwinąć ciasno wzdłuż dłuższego boku tworząc roladę. Tak przygotowany kawałek mięsa z wierzchu dokładnie

kulinarnyswiatdomi
"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 154

makrela, halibut, śledzie, pstrąg i inne. Kolejne są pasztety i smarowidła do kanapek gdzie znajdziemy przepisy na różne pasztety, pasty i terriny. Pieczenie na ciepło i zimno to pieczone schaby, szynka, karkówka czy mostek. Rolady i pieczenie oj tutaj kolorowe i bardzo apetyczne rolady do przygotowania w domu. Przechodzimy do mięs panierowanych i szaszłyków gdzie znajdziemy przepisy na kotlety, kawałki(...)kurczaka, szaszłyki czy grillowany kebab, ostatnie są zalewy i marynaty, które na pewno wykorzystamy do zamarynowania mięs. Mamy tutaj marynaty do schabu, do drobiu, żeberek, steków, wołowiny czy kaczki.  "Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" to książka pełna pysznych przepisów na domowe mięsa, ryby i wędliny. Dla każdego coś dobrego :-)  Każdy przepis opatrzony zdjęciem gotowego wyrobu, zdjęcia bardzo ładne

kruche babeczki
Schab pieczony 105

Kiedyś piekło się  schab  wstawiając mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Później preferowano pieczenie mięsa w temperaturze 160 czy 140 stopni. Proponuję upiec chociaz raz mięso w temperaturze 90 stopni... ja raz spróbowałam i teraz przeważnie tak piekę. około 800 g schabu wieprzowego (może być środkowy lub karkowy), 1 – 2 ząbki czosnku, 2 goździki, 10 – 12 ziaren

królestwo garów
Kiełbasa pieprzowa 177

schabu z przyrostami 1 kg karkówki tłustej 18g soli na kg mięsa (ja daje pół na pół z peklosolą) pieprz czarny pieprz kolorowy kolendra szczypta gałki muszkatołowej  przypraw ok 26 g ogółem Schab mielimy na szarpaku, karkówkę na oczku 10 mm. Mieszamy mięsa z solą i odstawiamy na dobę-dwie do lodówki  .. następnie przygotowujemy przyprawy i tłuczemy

Gotowanie jest łatwe
Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS] 907

Jeśli znudziło wam się już panierowanie w bułce tartej, koniecznie spróbujcie kotletów po parysku. Delikatna i pyszna panierka będzie idealna do piersi z kurczaka lub schabu. Składniki: cztery roztłuczone kotlety z piersi z kurczaka lub ze schabu wieprzowego, dwa jajka, szklanka mąki pszennej, czosnek granulowany, sól, pieprz, masło i olej do smażenia. Zrób tak: kotlety dopraw solą, pieprzem i czosnkiem

Kulinarna Polska
Nic nie wiesz o dobrym schabowym, jeśli nie jadłeś go z kością. Przepis na najlepsze kotlety 139

wielbiciel schabowych będzie zachwycony. Mimo to obecnie tylko nieliczni decydują się na robienie schabowych z kostką. Rzadko traficie też na nie w restauracjach. Wymagają one trochę zachodu. W marketach schabu z kością, a już tym bardziej w formie kotletów do rozklepania, raczej nie dostaniecie. Trzeba wybrać się do sklepu mięsnego, a i tu nie ma gwarancji, że sprzedawca będzie skory(...)rąbania mięsa na kawałki. Schab możecie pokroić też w domu, ale może nastręczyć to trudności. Jeśli na wyposażeniu waszej kuchni nie ma topora, najłatwiej przekroić mięso do samej kości, następnie przyłożyć do niej duży nóż, wymierzyć i uderzyć jak tasakiem, a następnie przełamać. Kotlety powinny mieć grubość około 2 cm. Pamiętajcie, aby sprawdzić, czy do w mięsie nie zostały odłamki

Kulinarna Polska
Schab duszony 240

Schab duszony z warzywami  to niesamowicie pyszna odmiana od dobrze wszystkim znanych kotletów schabowych. Przepis jest super prosty. Nie potrzebujesz nawet gotowego bulionu. Idealne połączenie warzyw i mięsa. Te pyszne kawałki kruchego schabu z cebulą, pieczarkami i wspaniałym sosem zaprawionym śmietanką możesz podać z ziemniakami gotowanymi. Cudownie smakują też kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane . A do tego surówka

AniaGotuje.pl
14 dań obiadowych i przekąsek dla niemowlaka (bez mleka) 184

Dania obiadowe i przekąski dla niemowląt Od 7 miesiąca Pieczony łosoś – pyszny obiad w 5 minut Od 8 miesiąca Placuszki z marchewki na słodko Surówka z czerwonej kapusty Schab z brokułami dla niemowlaka Pierogi z gotowanym kurczakiem – doskonałe dla maluchów Od 9 miesiąca Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika Od 10 miesiąca Chrupki z cieciorki Delikatne klopsiki(...)Placuszki z kalafiora – świetna przekąska nie tylko dla maluchów Delikatne klopsiki w sosie koperkowym Młoda kapustka z koperkiem Tradycyjne kluski śląskie Mięciutkie kopytka – świetny obiad dla całej rodziny Duszony schab w porzeczkach – dla dorosłych i dla dzieci W zakładce Dla niemowląt znajdziecie więcej przepisów dla maluchów. Jeszcze więcej inspiracji i przepisów dla starszych dzieci odnajdziecie w zakładce Dla dzieci

Dieta bez mleka
Schab z kością duszony w mleku 100

Przepis zainspirowany Kuchennymi Rewolucjami. Składniki schab z kością dwa kotlety 300 ml mleka 2 łyżki oleju 2 łyżki masła gałązka rozmarynu pół łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 6 goździków 4 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem. W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne(...)przyprawy, zagotowałem. Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin. Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami

R'n'G Kitchen