Schab wieprzowy w innej odsłonie, duszony z cukinią jest wyborny i smaczny. Składniki: Schab wieprzowy 60 dag Cukinia młoda 2 szt. Pomidory w puszce 1 szt. Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 8 szt. Estragon do smaku Majeranek do smaku Oliwa z oliwek ¼ szklanki Śmietanka 18 % ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Mąka 1 łyżka Pietruszka i seler naciowy posiekany 4 łyżki Przygotowanie: Mięso umyć, pokroić w paski długości 5 cm, lekko obrumienić na oliwie lub oleju, posypać przyprawami ziołowymi, oprószyć solą, podlać ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com