schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:61/90)

Soczysty schab z sosem chrzanowym 404

gotowanie ! Składniki : 1 kg schabu – najlepiej grubego sól , pieprz do smaku 1 l mleka do moczenia kilka liści szałwi troszkę oleju do nacierania mięsa Sos : 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki 2,5 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki -czubate , tartego chrzanu – jak ktoś bardzo lubi można dodać 3 1 kostka bulionowa drobiowa sól do smaku Schab(...)pieczenia , na liściach szałwii i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 200 C . Jak wierzch mięsa zbieleje ( zetnie się od gorąca ) , zmniejszamy temperaturę do 140 C i pieczemy około 30 minut . Po tym czasie wyłączamy piekarnik i nie otwieramy go – pozwalamy ,żeby schab posiedział sobie jeszcze około 20 minut w cieple . Dojdzie , ale pozostanie soczysty . W rondelku rozpuszczamy masło

Ogrodnik w podróży
" Polędwica sopocka" 186

To taka w moim wydaniu polędwica . Inaczej mówiąc kawałek ładnego schabu , zamarynowanego  w soli peklowanej . Bardzo łatwy i prosty przepis . Składniki 2 kg schabu 1

Eli Gotowanie
Schab w sosie paprykowym 167

Schab w sosie paprykowym z dodatkiem cebulki i pomidorów. Duszony w gęstym sosie, miękki i kruchy.  Doskonała alternatywa dla klasycznych schabowych, świetna propozycja dla tych

Smaczny zeszyt
Schab pod szpinakową kołderką 169

Schab pieczony ze szpinakiem i beszamelem podbił moje serce. To całkiem inny sposób na klasycznego schabowego, który jest warty wypróbowania.  Składniki: cztery kotlety schabowe 200g

Gotowanie i blogowanie
Schab w sosie śmietanowym z porem i koperkiem 120

smakuje z ziemniakami lub kluskami z gotowanych ziemniaków i zestawem pysznych surówek. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na pyszny schab :) Zobaczcie również mój schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Schab w sosie śmietanowym z porem i koperkiem, składniki: 500 g plastrów schabu (5-6 plastrów), 3 szklanki wody(...)granulowany czosnek (lub ulubiona mieszanka przypraw do schabu / mięs) kilka łyżek posiekanego koperku Schab w sosie śmietanowym z porem i koperkiem, przygotowanie: Schab rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć przyprawami. Smażyć partiami do wyraźnego zrumienienia z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Odłożyć. Na patelnię po mięsie wrzucić posiekanego pora. Smażyć kilka minut, dodać drobno posiekany czosnek. Dodać mięso, ziele

Lekcje w kuchni
Schab w sosie koperkowym z marchewką 189

Schab w sosie koperkowym z marchewką  Jeśli nie macie pomysłu na obiad ze schabu , a znudziły się Wam tradycyjne schabowe, bardzo polecam mój pyszny schab w sosie koperkowym z marchewką - wymaga minimum składników i pracy. Kruchy schab w sosie wymaga tylko rozbicia mięsa jak na schabowe i zrumienienia go na patelni przed duszeniem. Jeśli macie ochotę, do sosu możecie(...)smakują z ziemniakami, kluskami z gotowanych ziemniaków, kaszą lub ryżem, a także surówkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na schab :) Polecam również moje polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Schab w sosie koperkowym z marchewką, składniki: ok. 800 g plastrów schabu (9-10 plastrów), 2 szklanki wody

Lekcje w kuchni
Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny 118

Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny Potrawka z delikatnego mięsa ze schabu w bardzo aromatycznym sosie, podana z ryżem Polskie Młyny. Ryż to cenne i bogate źródło składników odżywczych, delikatnym jaśminowym aromatem, doskonały jest do potraw tradycyjnych jak zarazem egzotycznych. Składniki na marynatę mięsa(...)koniec zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w połowie szklanki wody z dodatkiem miodu i octu jabłkowego. Dwie minut gotujemy. 6.                Gotowe, podajemy z ugotowanym ryżem Polskie młyny. 7.                Smacznego. Zapraszam do zakupu produktów

Kulinarna Chwila
Kilka słów o marce Lyo Food. 148

dań marki Lyo Food jest fakt, że posiłki przyrządzane są przed procesem liofilizacji, dzięki czemu zachowują świeży i naturalny smak. Owoce i warzywa pochodzą od lokalnych dostawców, a do gotowania używane są zioła i przyprawy, uprawianych z własnych plantacji. W daniach tych nie znajdziecie żadnych wzmacniaczy smaku ani sztucznych aromatów Dla porównania, konkurencyjne firmy zazwyczaj mieszają wcześniej liofilizowane składniki, przez(...)miałam okazję przetestować pięć dań głównych: - farfalle w sosie szpinakowo - serowym - risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado - kurczaka w pięciu smakach z ryżem - schab w sosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską  śniadania (wegańskie, bez laktozy i bezglutenowe): - eko jaglankę z maliną i aronią - owsiankę kokosową  z jagodami, figami i nasionami

Poranek na słodko
Pasztet domowy ze śliwkami 179

ochotę. Mój następny pasztet będzie z królika i już nie mogę się go doczekać…Pasztet domowy ze śliwkami – składniki:1.5 kg wieprzowiny (najlepiej łopatka, golonka, ale nie schab bo jest zbyt suchy)ok. 600 g boczku wędzonegook. 800 g wątróbki z kurczaka4 jajka1 czerstwa bułkaok. 17 śliwek suszonych i 50 ml brandy (opcjonalnie)4-5 ząbków czosnku3(...)kawałki przełożyć do rondelka. Dodać obrane warzywa (marchew, pietruszkę, por, czosnek) i zalać wodą. Dodać sól, kilka listków laurowych, ziarenka pieprzu, ziele angielskie i owoce jałowca i rozmaryn. Gotować aż mięso zrobi się miękkie i odstawić do ostygnięcia.Śliwki – jeśli dokładamy – kroimy i podgrzewamy w rondelku z brandy aż wchłoną płyn.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy

UgotujmyTo.pl
Rolady po grecku 198

Jeśli lubicie rolady i szukacie alternatywy dla tych klasycznych to zapraszam to wypróbowania tego przepisu. Roladki można zrobić w sposób tradycyjny bez użycia piekarnika, możemy do

Mania Gotowania
Schab pieczony na patelni. 189

Lubię w ten sposób przyrządzać kawałek , dobrego chudego mięska. Idealny na kanapki i z sosem na  obiad. W galarecie też go robiłam , smakuje idealnie. Składniki

Eli Gotowanie
Szynka duszona w plastrach z warzywami – przepis na obiad 166

makaronu i ulubionej surówki np. z buraczków. Jak przygotować szynkę duszoną w plastrach? Wystarczy pokroić mięso w plastry, obsmażyć na patelni, zalać bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy warzywa i przyprawy. Danie nie jest skomplikowane do zrobienia, wymaga jednak trochę czasu, gdyż mięso musi się trochę poddusić, aby było miękkie. Składniki na szynkę duszona w plastrach(...)mięso i cebulę. Plastry szynki obsmażamy z obu stron po kilka minut. Następnie mięso zalewamy bulionem, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około godzinę. Po tym czasie wrzucamy warzywa, dodajemy sos sojowy i przyprawy. Dolewamy ewentualnie jeszcze trochę bulionu jeśli cały wyparował. Dusimy jeszcze około 20 minut, do miękkości mięsa i warzyw. Szynka duszona w plastrach z warzywami – przepis

e-PrzepisyKulinarne
Schab w sosie po węgiersku. 136

Schab w sosie po węgiersku, to specjalność mojego męża. Zawsze, kiedy ma  wolną niedzielę, to on gotuje obiad. Robi pyszny rosół i schab w sosie.  Ja mam wtedy wolne :) Bardzo lubię te leniwe niedziele.....  Już dawno, chciałam wstawić przepis na ten schab, ale jakoś tak się nie składało.  Teraz była okazja, bo na kursie kulinarnym(...)którym już Wam pisałam,  tematem był właśnie, schab w sosie. To jest wersja mojego męża.  Spróbujcie koniecznie, bo jest pyszny :) Składniki: 1 kg schabu przyprawa do mięsa wieprzowego 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1 mały ogórek kiszony 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Zalewa: 4 szklanki

Agusiowe smakołyki
Wędlina na kanapki. Domowa wędlina. Łopatka gotowana 2 razy 196

pokazałam zdjęcie łopatki na FB to okazało się, że wiele osób poprosiło o ten przepis.Takim sposobem przygotowujemy też inne rodzaje mięsa: Schab 5 minutowy , szynka gotowana z jałowcem, schab gotowany Zamiast sklepowych wędlin polecam przygotować domową wędlinę na kanapki, wędlinę bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku, bez dymu w płynie, bez szprycowania mięsa wodą. Pyszna łopatka parzona. Idealna i bardzo łatwa(...)dopiero włożyć mięso. Możemy też do garnka włożyć mięso, zalać je wodą ( mięso musi być przykryte wodą) i dopiero dodać wszystkie pozostałe składniki, doprowadzić całość do wrzenia. Łopatkę gotujemy 5 minut, po czym zostawiamy mięso pod przykryciem w garnku do całkowitego wystudzenia, ja zostawiam mięso na całą noc w garnku. Rano ponownie wszystko doprowadzamy do wrzenia i znowu gotujemy łopatkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię