Ten schab w glazurze, choć robiony w piekarniku, smakuje zupełnie jak z grilla. Wszystko dzięki niecodziennej aromatycznej marynacie z winem i cynamonem. Czas: 10 minut Poziom
Niedzielny kucharzmówiłam, nawet go lubię i byłoby mi smutno. No powiem wam, że wyszło przepysznie! Przy okazji dostaniecie przepis na najlepszy sos czosnkowy, który zapewni wam mistrza wszystkich grilli, od Bugu po Odrę. Placki z kalafiora są aromatyczne, pikantne i pachną obłędnie. Na końcu podam wam przepis na sos czosnkowy i sposoby podania placków. Potrzebujemy: 1 mały kalafior podzielony(...)czosnkowego, to zróbcie z połowy składników, pamiętajcie, że majonezu, śmietany i zsiadłego mleka musi być po równo. Z czym podać placki z kalafiora? Sos czosnkowy harrisa lutenica hummus pita sałatka z pomidorów i cebuli lub to wszystko naraz wpakowane w pitę! A co! Możecie dodać do placków brokuła, zastąpić kalafior innymi warzywami, bawić się przyprawami. Próbujcie! Wiosna sprzyja eksperymentowaniu
ladykitchenzdrowo i bardzo łatwo. Mieszanka warzyw w cytrynowym dresingu, skropiona olejem sezamowym to chyba najszybsze z naszych dań z menu na tydzień – dieta przedświąteczna.. Pomysł na tę sałatkę podejrzeliśmy u sióstr Hemsley ( hemsleyandhemsley.com ), tyle że u nich jest w wersji wegetariańskiej. Postanowiliśmy dodać do warzyw krewetki, żeby danie było bardziej treściwe. Poza tym po prostu uwielbiamy krewetki, których(...)posypana. Przepis na pieczoną kapustę dawno temu podpatrzyliśmy u Marty Steward, a zupełnie niedawno widzieliśmy w programie też Marty ale Dymek. Obydwie panie proponowały kapustę jako substytut mięsa z grila. Kto nie próbował pieczonej kapusty ten nie uwierzy, ze spokojnie może iść w szranki z dobrym kawałkiem pieczystego. Można ją zjeść z ciemnym pieczywem, solo, albo z dodatkiem innych pieczonych
Niedzielny kucharzSezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Maślana młoda kapusta , duszona w śmietanie Delikatna , młoda kapusta , duszona z masłem i śmietaną , poezja – kwintesencja smaku . Generalnie uważam ,że młoda kapusta jest , jednym z
Ogrodnik w podróżySkładniki: (3 porcje) 2 szkl. łuskanego bobu (u mnie pół na pół zielony i czerwony) sałata (jaką lubisz) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła
Delicious PlaceMusicie wiedzieć, że kocham Pascala i jego przepisy (może poza tym na suflet czekoladowy, bo nigdy mi się nie udał). Dzisiaj, więc odchodzimy od kuchni świata
Życie zamknięte w smakuW Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SURÓWKI DO OBIADU Po krótkiej nieobecności wracam do blogowania i pysznych propozycji dla Was. Dzisiaj chciałam Wam zdradzić trzy przepisy na pyszne surówki do obiadu. Są
SMYKWKUCHNIKuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne
Cztery FajeryZapewnie wielu z Was uzna, że kasza gryczana z cukinią i kurczakiem to danie bardziej studenckie aniżeli posiłek dla całej rodziny. I tutaj Was zaskoczę to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wczoraj wpadłam na chwilę do pracy, aby podpisać dokumenty. Na stole leżała książka, o której mówiła mi kilka dni temu koleżanka. Zapewniała, że muszę ją przeczytać
W mojej kuchniSZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie ważne… Ważne, że są! Dzisiaj jako dodatek do makaronu z kurczakiem. Nie mogłam wymyślić lepszego dodatku niż grillowane szparagi! Na całość wystarczy około pół godziny(...)yogurt and cheese (cut into smaller pieces, so it’ll melt faster), let it simmer on medium heat for a while, mix once or twice. Preheat a grill pan with a tablespoon of frying oil and fry the asparagus on it, turn them few times so they’ll be equally fried on every side. Don’t worry
Martyna CooksSZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie ważne… Ważne, że są! Dzisiaj jako dodatek do makaronu z kurczakiem. Nie mogłam wymyślić lepszego dodatku niż grillowane szparagi! Na całość wystarczy około pół godziny(...)yogurt and cheese (cut into smaller pieces, so it’ll melt faster), let it simmer on medium heat for a while, mix once or twice. Preheat a grill pan with a tablespoon of frying oil and fry the asparagus on it, turn them few times so they’ll be equally fried on every side. Don’t worry
Martyna CooksSpaghetti z chorizo i krewetkami z dodatkiem szparagów to wyśmienite i bardzo aromatyczne danie. Idealne połączenie aromatycznego i pikantnego chorizo z delikatnym smakiem krewetek i zielonych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!