Krewetki na maśle z chili to idealny pomysł na przystawkę. Bardzo proste danie, które smakiem urzeknie nie jeden żołądek. Krewetki , jako afrodyzjak można stosować w różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepisu był dla mnie sos do żeberek, który zakupiłam niedawno i szukałam pomysłu na jego wykorzystanie. Żeberka wyszły znakomite. Doskonale komponują się z azjatyckimi przyprawami. Sos przetestowałam również na grillu i naprawdę mogę go polecić wszystkim. Do żeberek podałam sałatę lodową z moim ulubionym dressingiem miodowo-musztardowym. Żeberka na sposób azjatycki Składniki: 1,5 kg żeberek 2 łyżki(...)posypania Miodowo-musztardowy dressing 2 łyżki musztardy Dijon 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek pieprz, sól do smaku Sałatka: 1/2 sałaty lodowej 1 ,5 pomidora lub około 9-10 pomidorów koktajlowych Przygotowanie: Żeberka dokładnie myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do dużej miski . Wszystkie składniki marynaty (z wyjątkiem
Mania GotowaniaSałatki są nieodłącznym elementem każdego dobrego przyjęcia - czy to większa uroczystość czy kameralna kolacja z przyjaciółmi. Wystarczy kilka dobrze dobranych składników (które często posiadamy w kuchennych
Kolorowy PrzepisownikKiedy zobaczyłam ten przepis wiedziałam, że muszę to danie zrobić w swojej kuchni. Intuicja i tym razem mnie nie zawiodła. To był pyszny obiad! Bardzo lubię
Blondynka GotujeSmażone krewetki z czosnkiem z dodatkiem pomidorków koktajlowych to potrawa, która idealnie nadaje się na przystawkę przed uroczystą kolacją. Danie to przygotujemy bardzo szybko i zachwyci
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się jada: jogurty, sery bardziej lub mniej dojrzale, jaja, mleko, sezonowe owoce i warzywa. v W zamrażarce: porcje kurczaka, krwiste wołowe steki, pare żeberek i kiełbasek na grilla, oraz niesmiertelne frytki! Moja kuchnia/spiżarnia na pewno różni się od kuchni mojej Mamy czy Babci. Świat się zmienia, a z nim nasze nawyki i preferencje. Uwielbiam makaron i kuchni(...)Moje śniadanie z reguły jest na słodko ( click ), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka ( click ), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc nie muszę dostarczać organizmowi zbyt wiele kalorii, tylko tyle żeby “wytrzymać” do obiadu
Mia Cucina SofietaCamembert - najsłynniejszy francuski ser, obok którego trudno przejść obojętnie, znany jest niemal na całym świecie. Recepturę tego produkowanego z surowego mleka krowiego, miękkiego sera podpuszczkowego, pokrywającego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKolejna odsłona komosy ryżowej. Ma delikatny, charakterystyczny posmak. Do tego dania można użyć dowolnej jej odmiany np. białej, czerwonej czy czarnej. Opcjonalnie ser kozi można zastąpić
Jaglusialodówki na 1-3 dni. Przed grillowaniem usuwamy cebulę. Grillujemy mięso często odwracając. Cebulę możemy, jeśli chcemy, zeszklić na patelni i podawać do mięsa. Ja wiem, że do grilla idealnie pasuje piwo, ale ta karkówka świetnie wchodzi, gdy jest popijana kieliszkiem dobrego czerwonego wytrawnego wina. Im dłużej mięso będzie w lodówce tym będzie bardziej wytrawne. Nasze leżało(...)pieprz oliwa z oliwek Sos: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki 200 ml mleka 2 jajka sól, pieprz, cukier - szczypta gałka muszkatołowa - pół szczypty parmezan (do posypania szparagów) Zamiast sałatki do mięsa proponujemy grillowane szparagi z jajecznym sosem. Szparagi nacieramy oliwą, solą i pieprzem i grillujemy do miękkości. Sos: masło rozpuszczamy w małym rondelku. Dodajemy mąkę i mieszamy trzepaczką
Marder&Marder ManufactureCamembert - najsłynniejszy francuski ser, obok którego trudno przejść obojętnie, znany jest niemal na całym świecie. Recepturę tego produkowanego z surowego mleka krowiego, miękkiego sera podpuszczkowego, pokrywającego
Cztery Fajerywarzyw liściastych, pełnym witamin i przeciwutleniaczy. Do tego jest rośliną odporną na mróz, dzięki czemu zbiory trwają przez całą zimę. Jarmuż można jeść na ciepło lub na surowo - w sałatkach. Wtedy ma smak trochę zbliżony do szpinaku, ale jarmuż jest w naszym domu łatwiej akceptowany. Kiedyś naczytałam się, że jarmuż nie jest łatwy w przygotowaniu i trzeba mieć na niego(...)Naleśniki zalać przygotowanym beszamelem. Zapiekać w piekarniku na środkowym poziomie, aż góra się zrumieni (ok. 15 minut w 180°C góra/dół, 160°C termoobieg, w opcji z grillem wystarczy 10 minut). Posypać posiekaną/porwaną pietruszką. Jako dodatek świetnie sprawdzają się podsmażone leśne grzyby. Smacznego
Pełny talerzJakoś w lato tyle tego warzywno-owocowego dobra, że jadamy głównie sałaty, a mniej surówek. Dzisiaj za to przepis na surówkę z brokułem, kalafiorem i rzodkiewkami
Mieszam w GarnkuMakaron z tuńczykiem – uznać go możemy za szybki, lekki obiad, który śmiało zabierzemy ze sobą również do pracy, bądź po prostu za sałatkę, którą ja
NiePieprz.plKrewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!