P odczas takich upałów, jak w ciągu kilku ostatnich dni, zupełnie odechciewa się gotować. Mimo że sam jestem ciepłolubny i za gorąco mi raczej nigdy nie
Food SquarePogoda za oknem nie przypomina lata. Raczej jesień. Pochmurno, co prawda bez deszczu, ale chłodno i wietrznie...Brr.. Miejmy nadzieje , że lato jeszcze sobie o
Z Majeczką w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniPapardelle ze szparagami i szynką dojrzewającą to niewątpliwe ciekawe połączenie składników. Dzięki temu, że użyjemy w tym daniu szynkę długo dojrzewającą danie zyska niezwykły smak i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekane ziemniaki w boczku to zarówno dodatek do innego dania, ale również może być pełnowartościowym posiłkiem. Potrawę najlepiej jest przygotować z młodych ziemniaków, jednak nie zawsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejny przepis przygotowany podczas warsztatów Akademii Smaku Siemens. Pyszna przystawka, czyli Grillowany camembert z bakaliami i konfiturą figową . Nieraz przyrządzałam w domu panierowany camembert, ale nigdy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięColesław to jedna z najprostszych i zarazem najbardziej znanych surówek na świecie. Jest smaczna, łatwa i niedroga – do przygotowania wystarczy świeża kapusta, marchewka, cebulka
Kulinarny S.O.S.Colesław to jedna z najprostszych i zarazem najbardziej znanych surówek na świecie. Jest smaczna, łatwa i niedroga – do przygotowania wystarczy świeża kapusta, marchewka, cebulka
Kulinarne S.O.S.Kiedy nikt nie patrzy, po cichu, w kąciku, Karo zajada się chipsami. Stety/niestety – te cieniutkie, solone skurw…ny są moją największą junkfood’ową słabością (zaraz obok
Karo in the KitchenNajbardziej soczysta pieczeń z drobiu jaką jadłem! Idealnie nadaje się do kanapek lub jako danie główne. Ja osobiście polecam jako pieczeń do kanapek.W danym przepisie podaję
Kuchnia ŁukaszaSezon grillowy jest jeszcze w pełni. Pogoda piękna, chęci na spotkania z przyjaciółmi są. Czas odpalić grilla i wrzucic na ruszt to co lubimy najbardziej. Dzisiaj na pierwszy ogień poszły szaszłyki z mięciutki i aromatycznymi pieczonymi łódeczkami z ziemniaków. W ziołach siła :) Składniki: 1kg piersi z kurczaka 2 duże papryki czerwone 2 duże cebule duża cukinia 5 łyżek oliwy łyżeczka(...)stopni na 30-40 minut ( w międzyczasie obracamy). Warzywa i kurczaka nadziewamy na patyczki od szaszłyków i posypujemy przyprawą do szaszłyków. Grillujemy z każdej strony. Podajemy z sosami,sałatkami. Tak jak lubicie. Smacznego
ChilliJemyDzisiaj coś dla mnie, czyli obiad dla jednej osoby. Czasami czekam na takie dni z utęsknieniem, bo kiedy reszta chce spaghetti, mielone albo pierogi to ja
bistro mamasłoika. Przetwór własny teściowej. Chyba Ci w gardle nie ustanie... 9. Splądruj zapas przypraw żony. Dosyp do zawartości patelni co Ci w rękę wpadnie. Papryka, chili, pieprz, przyprawa do grilla. Akurat nie grillujesz, ale co tam! Kozieradka. Nie wiesz co to jest, ale może być! No i sól oczywiście. 10. Spróbuj. Za słone. Dolej jeszcze soku pomidorowego. Spróbuj(...)największy talerz, jaki w domu znajdziesz, wyłóż makaron. Następnie pół patelni mięsa z sosem. Coś nudno. Żona pod groźbą karalną zabroniła Ci zużywać szczypiorku, bo potrzebuje do sałatki dla gości. I tak użyj. No teraz jest kolor! 15. Po tych traumatycznych przeżyciach kuchennych, zasiądź przed telewizorem, z talerzem w jednym ręku i piwem w drugim. Skonsumuj treść stałą i płynną
Grunt to przepis!