KONKURS ŚLEDZIOWY Kochani wraz z firmą SEKO mam przyjemność zaprosić Was na konkurs, w którym rybka lubi pływać! Zadanie jest proste- przygotuj lekką, letnią sałatkę śledziową
Z Kuchni Do KuchniMój ulubiony, zdrowy obiad. Burgery z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem, podsmażone na odrobinie oleju, podane z pyszną sałatką z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych
Moja Delicjaprzepisów, które zostały podzielone na cztery działy: zupy i przystawki, ryby i owoce morza, drób i mięso oraz makarony, kasze i warzywa. Znajdziemy tu dania ze wszystkich zakątków basenu Morza Śródziemnego, od aromatycznych dań marokańskich po słoneczne smaki Hiszpanii. Niektóre to znane wszystkim klasyki, jak gazpacho z Andaluzji, czy sałatka grecka, inne nowe i intrygujące, jak łupacz z cebulowo-miodowym
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam łososia pod każdą postacią, więc przepisy z łososia często pojawiają się na moim blogu. Łosoś wędzony na zimno czy ciepło to wyrafinowany i smakowity składnik przekąsek , sałatek , świetny do sosów i na kanapki. Bajgle z wędzonym łososiem i serkiem philadelphia są przepyszne. Delikatne w smaku z dodatkiem kaparów są pochłaniane jeden za drugim. Przepisy z łososia to proste dania(...)rodzinnych i przyjacielskich przyjęciach. Moja rodzina przepada za kanapkowymi tortami. Tort kanapkowy można przełożyć wcześniej, a dopiero przed podaniem udekorować. Wędzony lub gravad łosoś świetnie się do tego nadaje. Rybę można również dodać do nadzienia. The post Przepisy z łososia- kanapki appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaTarta w wytrawnej wersji, czyli kruche ciasto z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Na wierzchu przeplecione krążki bakłażana z pomidorem i mozzarellą, czyli coś na podobieństwo słynnej sałatki włoskiej caprese. CIASTO NA TARTĘ: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 100 g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki zimnej wody NADZIENIE: 1 cebula biała(...)mozzarelli. Wszystko posmarować oliwą doprawioną oregano i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 minut. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Tarty i kruche ciasta Tagged: bakłażan , mozzarella , pomidory , przecier pomidorowy , tuńczyk
https:KKuchniaMniambardzo proste w składzie, ale oczywiście nie zawierają ryby . I chyba Was nie zaskoczę jak powiem, że, podobnie jak w rosołku , za rybny aromat odpowiadają wodorosty. Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori
Lamarida.pludziałem zdrowe batoniki i muffinki lub dosypać do sałatki. Niesolone pistacje mogą również być składnikiem przepysznych deserów, np. wpomnianych finansjerek , tureckiej baklavy czy posypki do owocowego crumble . Zaś najprostrzym sposobem na wykorzystanie niesolonych pistacji jest dzisiejsze pesto pistacjowe, pyszne z makaronem, ale również wspaniałe rozmarowane na toście, filecie ryby albo użyte jako oryginalny sos do pizzy . Sam makaron z pistacjowym
Chilli Czosnek i Oliwanajpyszniejszy, jak dla mnie, był ten z mango i rybą maślaną. Nigdy nie jadłam sushi z mango i cieszę się, że dokładnie po 26 latach się to zmieniło. Ciekawa była też rolka z burakiem i pieczonym awokado (26,90zł), oraz z łososiem (34,90zł). Z dań głównych zostaliśmy poczęstowani sałatką Fokim Seafood (42,60zł), Kurczakiem Yakitori, Żeberkiem Wołowym
Fill The Bowloliwy posiekana natka pietruszki kminek, łyżeczka ziół do sałatek sól i pieprz do smaku Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Paprykę pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Jabłko i cukinię zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Podawać do mięs i ryby. Do surówki pasują również pokrojone w kostkę korniszony
Czerwień i błękitzasadzie. Składniki -żeberka mięsne -marynata klasyczna gotowa do użycia ROLESKI -paczka mrożonych warzyw- kalafior, brokuł,marchewka -vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż do gotowej marynaty klasycznej. To gotowa marynata do mięs zamknięta w wygodnym opakowaniu. Pozwala(...)papryki. Kompozycja użytych składników nadaje grillowanym potrawom z mięs głębszego i bardziej aromatycznego smaku. Marynata nie zawiera konserwantów ani glutaminianu sodu. Polecana do marynowania wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, drobiu i ryb. Zamknij opakowanie i włóż do lodówki, ja zostawiłam na całą noc. Na drugi dzień, rozgrzałam patelnie do grillowania z kopułą i wyjęłam mięso z worka. Rzuciłam na rozgrzany grill
Z Kuchni Do Kuchniskórki pomarańczowej, orzechów i liczi. Eleganckie dobrze zbalansowane w ustach z długim ziołowym finiszem i delikatną nutą maślaną. Doskonałe jako aperitif, również do homara oraz potraw z owocami morza, rybami, drobiem. Idealne do dań kuchni azjatyckiej ze szczególnym uwzględnieniem Pad Thai. Muros de melgaco Alvarinho 2007 - 100 % Alvarinho. Wino to wraz z Ewą Rybak prezentował jego producent Anselmo Mendes. Wino(...)Intensywne i orzeźwiające z charakterystyczną mineralną nutą. Wspaniałe wino z przyjemnym długim finiszem. Bardzo dobre już dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych lat starzenia. Wspaniale połączy się z sałatką z grillowanym kalmarem, duszoną piersią z kurczaka, pstrągiem w ziołach lub też z małżami w sosie cytrynowym. Herdade de Esporao Verdelho 2006 Średni wiek winorośli to 10 lat rosną
królestwo garówNiezwykle prosty sposób na przyrządzenie pomidorków koktajlowych- na sposób prowansalski – z miodem, oliwą z oliwek i tymiankiem. Tak upieczone pomidorki mogą stanowić świetny dodatek do grillowanych
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSezon grillowy w pełni, co stwarza kolejne pole do popisu. Grillujemy mięsa, warzywa, owoce… i nie tylko. Oczywiście nie obędzie się bez dodatków. Wszelkie sosy, dipy
mojewypiekiinietylkoOwoce morza cieszą się coraz większą popularnością. Do niedawna na frutti di mare decydowała się nieliczna grupa śmiałków, którzy chętnie próbowali kulinarnych nowości. Na szczęście trend
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżeczka płynnego miodu 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek Kapustę i bulwę kopru drobno posiekać lub poszatkować. Wszystkie warzywa wraz ze szczypiorkiem i koperkiem wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Schłodzić kilkanaście minut. Podawać do mięs i ryb
Czerwień i błękit