sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:111/190)

Paprykarz z tuńczyka - montignac 311

puszkami z rybami. Mimo że rzadko po niego sięgamy, pewnie ze względu na niepewność tego co się w nim znajduje, jego smak jest nam nadal bliski. Ja często robię go domowym sposobem z użyciem tuńczyka, szczególnie wtedy kiedy jestem na diecie, bo taki paprykarz stanowi pyszny dietetyczny, węglowodanowy posiłek np kolacje. Do tego trochę warzyw w postaci sałatki i brzuszek

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka na krakersach 256

Składniki: 36 krakersów 1 puszka tuńczyka sos 1000 wysp 1/2 szalotki 4 jajka 15 dkg sera żółtego majonez pieprz szczypiorek Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce

czarrna od kuchni
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 286

Składniki: 250 g makaronu 1 puszka tuńczyka 1 puszka groszku 4 pomidory 1/2 pora 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować, przepłukać zimną wodą

czarrna od kuchni
Sałatka z krewetkami 299

Składniki: 150 g krewetek w oleju z czosnkiem (2 opakowania) 1/2 pora 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 1/2 czerwonej papryki 3-4 połówki brzoskwiń z puszki 2

czarrna od kuchni
Zamiast kanapki...tortilla z łososiem 162

W życiu każdego człowieka pracującego przychodzi kryzys związany ze śniadaniami :)Co zabrać do pracy kiedy chleb z szynką i żółtym serem się znudzi, czasami jogurt lub

bistro mama
Makaron z warzywami, łososiem o nucie cytrynowej (z lekko słodko gorzkim posmakiem) 203

często w mojej kuchni gości, a wybieram te o najwyższej jakości. Na  al dente je gotuję i na różne sposoby przygotowuję. Używam makaronu do zup, dań drugich i sałatek bo to znakomity dodatek. Kształty maja przeróżne, świderki, kokardki, okrągłe czy podłużne, więc dania z nimi wyglądają znakomicie i smakują wyśmienicie. Czas dań wykonania, prostota przygotowania, w mojej kuchni(...)mnie przyjemność, relaks, smakowita zabawa. Moim dzieciom z makaronu proste dania wyczarowuję, a mężowi ze względu na pasję do biegania maratonów, makaron też gotuję. Łączę je z warzywami, mięsami, rybami, czasem serami posypuję czy z sosami przygotowuję. Makaronowe dania są dla mnie idealne, krótko mówiąc smakowo genialne. Składniki na 2 porcje: (czas. max 20 min) 4 gniazda makaronu Lubella Pełne

Moniki Smakołyki
Sałatka z tuńczykiem i fasolką 311

Składniki: 1 puszka tuńczyka 200 g fasoli z puszki, w mnie „z oczkiem” kawałek pora 3 jajka ugotowane na twardo 4-5 ogórków marynowanych

czarrna od kuchni
Sałatka fasolkowa z makrelą 248

Składniki 1/2 brokuła 20 dkg fasolki szparagowej 2-3 dojrzałe pomidory 1 puszka fileta z makreli z oleju 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól

czarrna od kuchni
Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego 223

Sałatka z pomarańczy i kopru włoskiego Składniki (na 4 porcje): 2 pomarańcze 2 łyżki białego octu winnego (ja użyłam octu aromatyzowanego pomarańczą, anyżem i koprem włoskim ) sól, pieprz 3 łyżki oliwy 1 duży koper włoski  1 czerwona cebula garść czarnych oliwek przekrojonych na połówki Przygotowanie: Przy pomocy ostrego noża (ja użyłam noża o cienkim ostrzu do filetowania ryb) odetnij

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka śledziowa 132

400 g śledzi w oleju, 2 cebule, 4 jajka ugotowane na twardo, sos: 4 łyżki cukru, 4 łyżki soku z cytryny, 10 łyżek oliwy, Śledzie, jajka

królestwo garów
Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 241

sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc i boczniaków. Żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana była kawa Inka i nadawała im ciekawy smak. Wszystko było pyszne, najlepsze chyba dla mnie oprócz naszej ryby było

Parowar Faceta
Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony 325

aromatyczna ryba niczym nie odbiegająca od tradycyjnego łososia. Mięso pstrąga łososiowatego jest niezwykle delikatne o różowawej barwie i charakterystycznym smaku. Pstrąg podobnie jak łosoś jest na tyle smaczną rybą, że nie wymaga zbytniego doprawiania i okazałych dodatków. Klasyką jest pstrąg łososiowy smażony w czystej postaci i w takiej postaci jest według mnie najlepszy - możemy się wtedy rozkoszować pełnią jego(...)porcjujemy, a następnie posypujemy odrobiną koperku, pieprzu i soli. Delikatnie wcieramy przyprawy w rybę. Masło topimy na patelni teflonowej. Pstrąga łosiowego przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu (skórą do dołu) do momentu, gdy 3/4 mięsa z różowego (surowego) stanie się bledsze (podsmażone). Mięso ryby jest bardzo delikatne i podczas smażenia wyraźnie widać "linie" po której możemy obserwować kiedy

Słodka Strona
Weganie nad morzem 228

jedzeniem nad morzem bywa różnie. Pozornie wydaje się, że wybór jest duży: smażone ryby, frytki, zapiekanki, kebaby, szaszłyki, gofry z bitą śmietaną… jednak z ich jakością bywa różnie, ale mimo wszystko turyści wypoczywający nad morzem są w stanie trafić na jedzenie dobrej jakości. A jak mają sobie poradzić turyści-weganie? Z pozoru sprawa wydaje się trudna, ale okazuje się(...)miejscach zamawialiśmy już tego typu pizzę i nie było problemów, przyjęła nasze zamówienie.  W niewegetariańskich knajpkach można spróbować też zamówić na przykład makaron z warzywami, grillowane warzywa czy sałatki. Przekonaliśmy się, że wakacje z pominięciem mięsa i produktów mlecznych to nic trudnego, a daje to szansę na spróbowanie zupełnie nowych smaków, my zaś czuliśmy się lekko i mieliśmy dużo

Roślinna - blog wegański
Śledzie z sałatką 256

„WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO” Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim Seko 2 ziemniaki 3 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek kiszony 3 łyżki groszku

czarrna od kuchni