sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:117/190)

Pasta z wędzonej makreli 329

Wpadłem tu na moment ogarnąć dla was ten przepis. Madzia ogląda teraz Seks w Wielkim Mieście, a ja uciekam na zupę kalafiorową za chwilę. Taka pasta

Marder&Marder Manufacture
Jesień za pasem. Czas na KONKRET. 169

Temperatura coraz niższa. Przez ostatnie dni straszliwy wiatrporywał starszym panom kapelusze, a eleganckim paniom szarpał parasole.Deszcz wieczorami ostro zacinał w szyby, powodując rumor przypominającyjadący pociąg.Już

W kuchni Karmel-itki
HOTEL BIAŁY KAMIEŃ HOTEL & MEDI SPA 141

ryb. Basen, brodzik dla maluchów, sauna, jacuzzi solankowe, jacuzzi zewnętrzne to atrakcje dostępne dla wszystkich. Pokój zabaw. To tutaj odbywa się większość animacji. Akwarium Zewnętrzny plac zabaw Pieczemy ciasteczka. WYŻYWlENIE . Pobyt w hotelu można wykupić bez wyżywienia, ze śniadaniami lub w wersji HB czyli śniadania+ obiadokolacje. Posiłki podawane są w formie szwedzkiego stołu. Śniadania to duży wybór serków, past, sałatek

WYSPA SZCZĘSLIWA
WEGAŃSKI MAJONEZ Z FASOLI 221

prostu zrobić wegański majonez!     Nie jestem weganką, ale rezygnacja z mięsa w jakiś sposób spowodowała, że po części się nią stałam. Po części, żeby nie było! Ryby jem, jajka jem, miodu w życiu nie odmówię.      Tak, jak nie odmówię eksperymentów w kuchni i testowania przepisów wszelakiej maści. Taki już urok i "zawodowe" zboczenie(...)wegan, laktowowegetarian, osób niemogących spożywać jajek bądź uczulonych na jakikolwiek produkt wchodzący w skład tradycyjnego majonezu. Mnie osobiście bardzo przypadł do gustu.     Nadaje się na kanapki, do sałatek, do warzywa jako dip lub do jajek, jeśli ktoś pomimo ich jedzenia zdecyduje się na ten majonez. Co ważne, ma na pewno mniej kalorii niż ten jajeczny. WEGAŃSKI MAJONEZ

W kuchni Karmel-itki
Nieprzepisowo #3 Powiedz mi co jesz, a powiem Ci czy spać będziesz 192

spożywać ryby, akurat łosoś należy do tych "bezpiecznych", żaden problem podmienić go na plaster wędliny.Obiadowo Młode ziemniaki umyte i wyszczotkowane, ugotowane w mundurkach (oczywiście zjedzone bez łupinek). Surówka z zielonego ogórka, pomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem.Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. Kolacyjnie Hicior ostatnich dni: sałatka

bastalena
Zatar czyli za'atar - z kuchni emigranta 167

Jeszcze na długo przed moim wyjazdem do Arabii Saudyjskiej ( klik na bloga ) często eksperymentowaliśmy w kuchni z różnymi bliskowschodnimi przyprawami, ale dopiero w Al-Khobar poznaję

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
JAGLANKA WEGAŃSKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM. 143

Słońce wstaje wcześniej niż do tej pory. Promienie przenikają przez cienkie zasłony i atakują śpiącą dziewczynę. Zakrywa kołdrą głowę i próbuje śnić dalej, śnić o księciu

W kuchni Karmel-itki
Kurczak w marynacie teriyaki 146

Kurczak w marynacie teriyaki należy do naszych ulubionych potraw z grilla, a kiedy sezon grillowy się kończy, pieczemy go na patelni lub w piekarniku - zawsze jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ŚLEDZIE W SOSIE CURRY Z OGÓRKIEM KONSERWOWYM 215

fot. Moja Książka Kucharska Śledzie w curry z ogórkiem konserwowym i cebulą, to pyszne danie, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Słodycz orientalnych przypraw, słoność

Moja Książka Kucharska
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 151

Tak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka

Karo in the Kitchen
Kalerosse w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes 270

zbalansowany, delikatny i jedyny w swoim rodzaju efekt. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych. Dosyć nietypowe w nim jest to, że to warzywo sezonowe, którego nie uprawia się latem. Po ten wyjątkowy smak i liczne właściwości zdrowotne można sięgnąć(...)listopada do marca. Dziś proponuję kalerosse w pysznej parmezanowej śmietance z czosnkiem, jako pyszny i bardzo uniwersalny dodatek do każdego dania głównego. Doskonale komponuje się z mięsami i rybami, świetnie sprawdzi się też na świątecznym stole. Polecam, bo to samo zdrowie! Scroll down for recipe in English Kalerosse w śmietance z parmezanem (2-3 porcje) Składniki: 500 g świeżego kalettes

karmelowy
Śledzie z sałatką 179

Przystawka na imprezę Składniki 4 filety śledziowe a’la matias 2 duże cebule 1/2 szklanki octu liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty 1/2 puszki groszku

czarrna od kuchni
Rolada biszkoptowa z grzybami, polska superżywność – cz. 2 163

ciągu dnia jako przekąskę.  Olej lniany  - olej lniany tłoczony na zimno posiada idealną proporcję NNKT omega-3 i omega-6 (szczególnie ważne dla tych, którzy nie jedzą ryb). Te substancje są niezbędnym składnikiem komórek, (m.in. tkanki mózgowej) i muszą być dostarczane z pożywieniem (nasz organizm sam nie jest w stanie ich wyprodukować). Ich niedobór przyczynia się(...)cukrzycy i chorób krążenia.  Olej lniany działa przeciwnowotworowo (dieta dr Budwig), obniża poziom złego cholesterolu, poprawia odporność i funkcjonowanie układu krążenia.  Jem praktycznie codziennie. Olej dodaję do sałatek i surówek lub obiadu. Pamiętajcie, aby go nie podgrzewać! Traci wtedy wszystkie cenne właściwości. Pasta z chudego twarogu i oleju lnianego zwana jest „miksturą długowieczności”. Stosowana przez co najmniej

Qlinarnie i Qlinarnie
Śledzie po podlasku 713

Uwielbiam śledzie po podlasku nie tylko ze względu na ich ciekawy smak, czy fajne podanie. Ich sporym atutem jest dodatek naszej dumy narodowej, a mianowicie oleju

Kolizje Smaków
Pasta z wędzoną makrelą i kiełkami rzodkiewki 137

  Pasty królują często w naszym domu :) ...a to kolejna fantazja tym razem z kiełkami rzodkiewki :) Składniki: 1 wędzona makrela, 100g serka Philadelphia (można go zastąpić

Delicious Titbits