sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:114/190)

Smaki Hiszpanii cz.3: Restauracja La Bota (Tossa), Hotel Alhambra (Santa Susana) 129

Restauracja La Bota w Tossie - także znaleziona przypadkowo. Po prostu "chodziły za nami" owoce morza. Kuchnia bardzo smaczna, aczkolwiek nie wszystko wpisuje się w moje upodobania

Karola gotuje
Śniadania świata - Japonia... 143

białka. Często jest przyprawiana bardzo prosto sola. Ulubionym gatunkiem jest łosoś, ale suszony  ostrobok pospolity  (horse mackerel - aji) jest też popularny. Generalnie śniadanie może zawiarać jakakolwiek ulubiona rybę; marynowane warzywa  (tsukemono) - podstawowa przystawka w japońskiej kuchni, przeznaczona, jako dodatek do jakiegokolwiek dania z ryżu. Jednym z najbardziej znanych typów tsukemono jest marynowana śliwka -  umeboshi . Pasuje znakomicie(...)popularne, jako japońskie śniadanie. Podawane, jako małe porcje (nie limitowane rygorystycznie do warzyw) - kobachi. Poza marynatami i wodorostami, do japońskiego śniadania można właczyć zarówno gotowane warzywa, jak i świeże sałatki.              Przetłumaczone ze strony  about food . To teraz pytanie: czy pokusiłabym się na takie poranne smakołyki? Hm... No rzeczywiście jest to raczej posiłek

Lejdi of the house
Soczewica... 171

brazowa : idealna do sałatek na ciepło, zapiekanek i nadzień, ponieważ zwykle zachowuje kształt po ugotowaniu; Soczewica Puy : szaro-zielona, rośnie we francuskim regionie Le Puy, jest zwykle droższa, niż inne powszechnie dostępne rodzaje, ale uważa się, że jest lepsza w strukturze (zachowuje ja po gotowaniu), oraz smaku. Dzięki temu jest idealnym dodatkiem dla droższych składników, jak ryby, dziczyzna i kiełbaski

Lejdi of the house
Śledzie Dziadka Mariana 180

Powoli zaczynami myśleć o Bożym Narodzeniu. W każdym domu są potrawy bez których nie wyobrażamy sobie świątecznego stołu. Tym razem chcieliśmy podzielić się z Wami przepisem

Kuchnia od dwojga
SAŁATKA Z PIECZONYM PSTRĄGIEM ŁOSOSIOWYM 215

tortilli. Sałatka w tortilli to też fajny pomysł na przekąskę imprezową- super się prezentuje i możemy wykonać tyle porcji ile gości, wtedy nikomu nie zabraknie 😊  Składniki: ok. 300 g pstrąga łososiowego 1 op. miksu sałat 1/2 op sera feta ok. 8-10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 10-12 szt. oliwek czarnych 1/2 granatu przyprawa do ryb sól, pieprz

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z pomidorami i ciecierzycą 163

Na śniadanie Składniki 1 puszka ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 pomidory 1 zupka chińska szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób

czarrna od kuchni
Sałatka z łososiem 197

Lekka, ale syta, zdrowa, ale smaczna Składniki 3/4 szklanki drobnego makaronu 250 g fileta z łososia 50 g kiełków 1 puszka czarnej fasoli 1 duży pomidor

czarrna od kuchni
Sałatka z tuńczykiem i soczewicą 209

Na śniadanie :) Składniki 150 g zielonej soczewicy 3-4 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka sałatkowego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy

czarrna od kuchni
Jarmuż z boczkiem i czosnkiem / Bacon and garlic kale 259

Dziś zapraszam na bardzo zdrowy, szybki i łatwy w przygotowaniu dodatek do każdego dania głównego. Niedoceniony jarmuż z czosnkiem i chrupiącym boczkiem doskonale komponuje się z

karmelowy
sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus 189

podałam masę ryby ) 1 puszka kukurydzy 4 ogórki korniszony 1 średnia czerwona papryka 1 średnia cebula 1 pęczek koperku sól, pieprz Sposób wykonania: Kaszę zalałam wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu wystudziłam. Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, koperek posiekałam. Tuńczyka rozdrobniłam, kukurydzę odcedziłam. Wszystkie składniki połączyłam z kaszą doprawiając solą, pieprzem i olejem z tuńczyka. Sałatkę można także przygotować

Darcia w kuchni
Sałatka z wędzonej makreli z pieczarkami 117

tradycyjnych  sałatek z majonezem jest tak samo smaczna . składniki na 4 porcje 2 małe makrele 10 dag białych pieczarek 1 cebula sok z cytryny oliwa z oliwek sól i pieprz natka pietruszki przepis Pieczarki myjemy starannie i osuszamy ,ścieramy je na tarce o dużych oczkach i od razu skrapiamy sokiem z cytryny , żeby nie ciemniały .Rybę obieramy z ości

Smakowite Dania
Śledzie w śmietanie 141

Dzisiaj kolejny przepis – z cyklu przepisów wigilijnych – a będzie to przepis na śledzie w śmietanie, jest to kolejny z moich ulubionych przepisów zaraz po

UgotujmyTo.pl
Okrasa z pstrąga 190

wystygnięcia.Kiedy ryby ostygną, oddzielić mięso od skóry i wybrać ości. Mięso porwać na drobne kawałeczki.40 g masła rozpuścić na patelni i smażyć do zrumienienia.Pozostałe masło utrzeć mikserem do białości.Cebulę drobno posiekać.Do masła dodać pstrąga, śmietanę, cebulkę, doprawić solą, pieprzem. Utrzeć, pod koniec dodając rozpuszczone, zrumienione masło.Wstawić do lodówki, do zastygnięcia.Sałatka z ogórków

kolorowotorcikowo
Łosoś w sosie BBQ 199

kawałki). Rybę polewamy sosem BBQ, odkładamy na godzinę do lodówki. --> Sos BBQ: --> Do garnka wsypujemy cukier, podgrzewamy do momentu uzyskania karmelu. Dodajemy wodę oraz sos sojowy, mieszamy. Następnie dodajemy ketchup, musztardę oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut. --> Wykonanie: --> Łososia wyjmujemy z marynaty i grillujemy na patelni lub na grillu. --> Podajemy z ulubioną sałatką. --> Smacznego Notatki Wpis

Marta Gotuje
Sałatka ryżowa z łososiem 120

Sałatka dla tych co cenią zdrowie, są na diecie, żyją fit i lubię zjeść kolorowo, smacznie i zdrowo.Polecam łososia ugotować na parzę bo jest bardzo delikatny i soczysty. 1/2 szklanki ryżu 20 dkg łososia 6 truskawek 1/2 awokado 10 gron winogrono ciemne 6 kulek mozzarella 1 garść roszponki 1/2 cytryny sól, pieprz kolorowy przyprawa do ryb oliwa z suszonych pomidorów

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania