sałatka z rybą - 2839 przepisów (strona:121/190)

Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 192

warzywa strączkowe, kapusta, papryka, por... Mogą powodować uczucie pełności, a nawet mocne bóle brzucha. W późnych porach nie sięgamy także po kawę czy mocną herbatę. Produkty wskazane: chude mięso ryby (także tłuste) owoce morza twaróg/serek wiejski jajka zdrowe tłuszcze jak oliwa czy olej kokosowy większość warzyw  Produkty niewskazane: tłuste sery potrawy ciężkostrawne, smażone na głębokim tłuszczu słodkie przekąski(...)porcję dla jednej osoby. Ich kaloryczność nie przekracza 300-400 kalorii. Potrawy są sycące, ale lekkie - nie obciążają żołądka, a ja nie odczuwam głodu i bez trudu zasypiam. :) 1. Sałatka z jajkiem i brokułem Sałatki dają szerokie pole do kulinarnego popisu. Moja ulubiona wersja jest z jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także

Kuchnia Ellie
CEVICHE 181

Ceviche to jedno z tradycyjnych dań kuchni peruwiańskiej, które jest również bardzo popularne w innych krajach Ameryki Łacińskiej, takich jak Ekwador czy Meksyk, przy czym w

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka polna (wiosenna) 194

Nasza żywność nie musi pochodzić w 100% ze sklepu. Część jedzenia możemy próbować sobie samodzielnie wyhodować (nawet na balkonie), a część możemy znaleźć na łące. Zainspirowany

PaleoSMAK
Pstrągi pieczone w całości 124

okazale, mięso kruchutkie i aromatyczne i nawet wyszukiwanie ości było nadzwyczaj łatwe. Oj, pojawią się jeszcze nieraz w mojej kuchni. Świetnym uzupełnieniem smakowym i kolorystycznym była sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych w sosie vinegrete. Skłdniki na 4 porcje: • 4 średnie pstrągi (ok. 250 g każdy) • 1 cytryna • pęczek koperku • 8 małych ząbków(...)pieprzem z każdej strony, także w środku. Zostawić na pół godziny. • Cytrynę pokroić w półplasterki o szerokości ok. 0,5 cm. • Wypełnić wnętrze ryby: do każdego pstrąga włożyć plaster masła, dwa kawałki cytryny, dwa ząbki czosnku i małą gałązkę koperku. • Na wierzchu naciąć skórę po skosie. Do nacięć włożyć

To co kocham
Catering dietetyczny? Pomelo! 141

domu. Syncio podjadał :) Po powrocie do domu w końcu mogłam odgrzać obiad. Surówka z czerwonej kapusty była całkiem niezła, pure ziemniaczane w niewielkiej ilości ale smaczne za to porcja ryby wielgachna. Podzieliłam się obiadem z Córcią i najedzone byłyśmy obie. Przejdźmy teraz do wniosków. Czy warto korzystać z tego typu cateringu jaki oferuje Pomelo? Tak. Jeśli mieszkacie w Warszawie(...)przygotowywanie posiłków na bieżąco warto rozważyć taką opcję choćby z racji zbilansowania i różnorodności posiłków.   Czy jedzenie oferowane prze Pomelo jest smaczne? Tak. Każde z dań, poza sałatką, miało wyrazisty smak i przyjemną formę, mimo tego, że były to dania odgrzewane a nie przygotowywane na świeżo. Czy skorzystam jeszcze kiedyś z cateringu dietetycznego Pomelo?  Pewnie nie choćby

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szaszłyki z tuńczykiem i krewetkami 126

będą się przypalać). Tuńczyka myjemy i kroimy w kostkę o wymiarach około 2cm x 2cm. Krewetki obieramy z pancerza. Papryki myjemy i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak ryba. Cebulę kroimy w ćwiartki i rozdzielamy warstwy. Na patyczki nabijamy na przemian kostkę z tuńczyka, paprykę czerwoną, cebulę i paprykę zieloną. Na koniec nabijamy po jednej krewetce. Szaszłyki doprawiamy z wszystkich(...)pomidorową. Zawijamy w folie spożywcza i marynujemy w lodówce przez kilka godzin. Na mocno rozgrzany grill układamy szaszłyki i grillujemy z każdej strony niecała minutę. Serwujemy z śwież a sałatka i pieczywem

Pyry na Gaz
Tymbaliki z musem z łososia, porem, żurawiną i kolendrą 122

Taką propozycję tymbalików przygotowałam jako danie alternatywne do rywalizacji #SmakTradycji , w której ostatnio brałam udział. Wolałam się zabezpieczyć i przygotować dwa dania, na wypadek, gdyby mi

Kolorowy Przepisownik
Pasta z wędzonego halibuta 142

Pastę rybną robię często  z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta  z ogórkiem  kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony

W kuchennym oknie Ewy
Śledzie pod pierzynką 307

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację

Anioły w kuchni
PASTA Z TUŃCZYKA 173

Tuńczyk z puszki sam w sobie ma, jak ja to określam - tępy smak :-) i nie ukrywam, że chociaż jest zdrowy i niskokaloryczny - nie mogłabym jeść go

Walijskie Pichcenie
Śledzie pod pierzynką 254

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację

Anioły w kuchni
Świeży tuńczyk z grilla 213

Tuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka z młodej kapusty z papryką, kukurydzą i korniszonami 290

wody 4 łyżki białego octu winnego lub jabłkowego 4 łyżki oleju (dałam z ostropestu, jest dobry na wątrobę) sól, pieprz łyżeczka płynnego miodu 1 spora łyżeczka suszonych ziół do sałatek, ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Jeśli nie jest to młoda kapusta, posolić i ugnieść. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Szczypiorek(...)sosu połączyć ze sobą. Warzywa polać sosem i jeszcze raz dokładnie wymieszać.?? Jeśli używamy bardzo młodej kapusty, należy ją najpierw schłodzić i zjeść zaraz po przygotowaniu. Podawać do mięs, ryb lub dań jarskich

Czerwień i błękit
Pasta z łososia 138

Takie pasty są przepyszne, idealne na chlebek. Do głębokiego naczynia wrzucić posiekany bardzo drobno czosnek,posiekany szczypiorek, serek, rozdrobionego łososia. Zmiksować wszystko na gładką masę, doprawić

Kuchnia Pokoleń
Tradycyjna pasta z makreli w wersji „odchudzonej” 25595

D ietetycznie, wcale nie znaczy niesmacznie! Od pewnego czasu zrewolucjonizowałam swoje podejście do posiłków zawierających śmietanę lub majonez . Obywam się bez tej tłustej „dobroci”, zastępując 

Grunt to przepis!
Surówka z młodej kapusty 392

Surówka z młodej kapusty Lubicie surówkę z kapusty? Według mnie, to jeden z najlepszych dodatków do wiosennych i letnich obiadów. Jest niezastąpioną częścią wszystkich zestawów sałatkowych

Pełny talerz