ryż smażony - 6533 przepisów (strona:302/436)

Chrupiący makaron - Paccheri. 195

Paccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Curry z ziemniaków 156

olej wrzucamy cebulę i smażymy aż zmięknie. Zmniejszamy ogień, dodajemy imbir i przyprawy, w razie potrzeby podlewamy wodą, całość mieszamy i dusimy przez około minutę. Następnie, dodajemy ziemniaki i smażymy przez około 3 minuty, co jakiś czas mieszając. W tym miejscu można dodać papryczki chilli – proszę pamiętać, że w pestkach jest koncentracja “ostrości” papryczki i należy dodawać(...)dodajemy groszek i szpinak albo jarmuż i gotujemy jeszcze przez około 5-10 minut (w zależności jakiego groszku używamy). Na końcu przyprawiamy solą do smaku. Nam bardzo smakuje z ryżem, ale można je również podawać solo albo z dowolnym chlebkiem. Smacznego! Artykuł Curry z ziemniaków pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Kurczak pod pomidorową pierzynką 159

szybki obiad, to właśnie mam dla Was taki przepis. Bardzo szybko i smacznie przygotowane piersi z kurczaka pod pomidorową pierzynką, a całość polana kremem balsamicznym. Mięso można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do obiadu podałam surówkę z marchewki i rzodkwi Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. Polecam! Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka(...)patelni roztopić masło i zeszklić cebulę drobno posiekaną, na koniec dodać drobno posiekany czosnek. Każdego pomidora koktajlowego przekroić na pół i dodać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem i smażyć aż pomidory puszczą sok. Na talerzu ułożyć kotlety z kurczaka i na każdy nałożyć warstwę podsmażonych pomidorów. Całość polać delikatnie kremem balsamicznym. kurczak pod pomidorową pierzynką

O kuchni z uczuciem
Meksykańska potrawka z kurczaka 129

zwykle zachęcam do przygotowania i spożycia, a nawet poczęstowania gości. Wszystkie potrawy, które tu publikuję są dla mnie przepyszne i gorąco je polecam. Potrawkę jednego dnia jadłam z ryżem, a drugiego z makaronem. Pasuje ona także do kaszy, tak więc wybierajcie to, co wy lubicie. Bardzo szybkie danie! Składniki na meksykańską potrawkę z kurczaka (około 6 porcji): podwójna pierś(...)pieprzu czarnego łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki czosnku Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na średniej wielkości kawałki i posypać solą oraz pieprzem. Podsmażyć do ścięcia się mięsa (wtedy też smażyć drobno posiekany czosnek). Dodać pokrojoną w słupki paprykę i wlać pomidory. Chwilę dusić, a następnie przelać do garnka. Dodać po uprzednim odsączeniu czerwoną fasolę i kukurydzę. Gotować 5 minut. Przyprawić

Karola gotuje
Dorsz po bretońsku. 433

cytryny sól i pieprz 3 - 4 nitki szafranu (opcjonalnie) zielona pietruszka Wykonanie: Kawałki ryby obtoczyć w mące. Na grubej stalowej patelni rozgrzać masło z oliwą i smażyć dorsza po 3 minuty z każdej strony. Zwiększyć ogień do maksimum i wlać koniak. Podpalić. Po wypaleniu ognia zdjąć patelnię z ognia i przełożyć filety na talerz. Wrzucić na patelnię posiekaną cebulę(...)małym ogniu około 20 - 30 minut. Dodać kawałki ryby i gotować jeszcze 5 minut. Przed samym podaniem dodać posiekaną natkę, szafran oraz sól i pieprz do smaku. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem

zadanie-gotowanie
Prosta zupa ‚Meksykańska’ 346

krem – to pozwoli nam potem zagęścić nieco zupę ;) Zabieramy się za smażenie (najlepiej od razu w garnku). Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy do zeszklenia na oleju, i dodajemy mięso. Smażymy je aż do momentu, w którym będzie dobre (nie surowe, ale nie za bardzo wysmażone), i do garnka dodajemy przecier pomidorowy. Chwilę razem podgrzewamy i wrzucamy do wszystkiego fasolkę(...)mnie jest) – dodajemy bulion lub wodę. Myślę że około szklanki powinno wystarczyć, ale po raz kolejny – jak kto lubi! Można to danie potraktować bardziej jako gulasz i podać z ryżem bądź kaszą, wtedy być może w ogóle nie trzeba będzie go rozrzedzać ;) Ja podałam ją z kromką pumpernikla, i aż mi się uszy trzęsły jak ją jadłam ;D I wszystko

Jak gotować i nie zwariować
Wołowina z marchewką i groszkiem 183

pomidorowy (300ml) 1 łyżeczka suszonej kolendry sól natka pietruszki oliwa do smażenia Przygotowanie : Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej mięso z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Smażyć do czasu, aż mięso się przyrumieni. Dodać ziele angielskie i pieprz, zalać niewielką ilością wrzątku, tak aby zakrył mięso i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 40 minut(...)zamieszać od czasu do czasu. Pod koniec gotowania dodać groszek, delikatnie wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut z uchyloną pokrywką, aby sos zgęstniał. Podawać przybrane natką pietruszki z ryżem lub chlebkiem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Karkówka słodko-ostra 199

chwilkę podsmażyć. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Następnie dorzucić pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz sos sojowy. Całość smażyć około 10 minut. Dolać wodę i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W międzyczasie dorzucić pokrojone w paski suszone śliwki i papryczkę pepperoni ( z której najlepiej usunąć pestki(...)zdejmujemy z ognia. Jeśli zajdzie taka potrzeba można dodać więcej mąki (jeśli gulasz wyjdzie za rzadki) lub troszkę więcej wody (gdy wyjdzie zbyt gęsty). Podajemy z kaszą lub ryżem

My simple kitchen
"Farrotto" - risotto z pszenicy farro z grzybami 220

porcje czas przygotowania: 45 min. Składniki: 25 g suszonych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 230 g pszenicy farro (można zastąpić kaszą pęczak lub ryżem do risotto) 125 ml białego wytrawnego wina 600 ml bulionu warzywnego 2 łyżki masła 200 g świeżych grzybów, np. prawdziwków lub borowików kilka gałązek świeżego tymianku świeżo starty parmezan do podania(...)ciepły w czasie przygotowywanie farrotto. Przygotuj sobie chochlę do zupy. W dużej, głębokiej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze przez chwilkę. Na patelnię wsyp kaszę i mieszaj drewnianą łyżką, aż dobrze pokryje się oliwą, cebulą i czosnkiem.  Wlej na patelnię wino, dodaj posiekane suszone grzyby i listki

Chilli Czosnek i Oliwa
Dorsz z pary z warzywami i sosem 197

Dorsz, to pierwsza ryba jaką spróbowałam zrobić na parze. Wyszła bardzo dobra i od tej pory często ją robię. To fajne urozmaicenie od tradycyjnie smażone ryby w panierce. I jak wiem, na pewno zdrowsze.Składniki:filet z dorszapół cytrynykoperek suszonypieprzkilka różyczek brokułów i kalafiorasos do rybyjogurt naturalny lub śmietanaWykonanie:1. Filet rozmrozić, odsączyć z wody, w zależności od jego wielkości(...)przygotować według przepisu na opakowaniu.4. W garnku do gotowania na parze układamy dorsza i różyczki brokułów i kalafiora. Gotujemy na parze do odpowiedniej miękkości warzyw.Danie można podawać z dodatkiem ryżu

Pasja Smaku
Schab duszony z warzywami i boczkiem 208

kompozycję. W podobny sposób można przygotować również karkówkę czy łopatkę wieprzową. Danie podałam z ziemniakami tłuczonymi z dodatkiem masła i zmiksowanej natki pietruszki. Doskonale będzie również do niego pasował ryż ugotowany na sypko. [embed]https://youtu.be/di1ZyhHXExw[/embed] Składniki na schab duszony z warzywami i boczkiem (3 porcje): około 250 g schabu około 250 g boczku spora marchew 2 cebule(...)garnka, zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i jałowiec. Garnek nakrywamy pokrywką i mięso dusimy do miękkości przez około 30 minut. W tym czasie na patelni na której smażył się schab, podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i cebulę. Kiedy schab będzie już dość miękki, a większość bulionu odparuje, wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie i jałowca. Mięso zalewamy przecierem

e-PrzepisyKulinarne
DOMOWE PALUSZKI RYBNE W PANIERCE Z KUSKUSU 225

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 300 g dorsza (u mnie polędwica). Składniki panierki z

JejKuchnia
dynia z ciecierzycą - żółte rozgrzewające danie 160

zrobiło, że naszła mnie ochota na coś rozgrzewającego. Czasami nie trzeba jeść zielone, żółte w zupełności wystarczy. Zaspokoi to podniebienie każdego smakosza. Mimo, że nie ma w nim ani ryżu, makaronu czy kasz to jeszcze bez mięsa. A piękna barwa przypomina mi nadchodzącą złotą jesień. Danie jest bardzo sycące więc spokojnie nadaje się jako główne danie na obiad.  Improwizacja(...)odrobiną tłuszczu (może być bez) podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i również chwilę podsmażamy dodajemy paprykę, przyprawy do smaku i ponownie chwilę smażymy dodajemy odsączoną ciecierzycę, kukurydzę, ajvar i mleko kokosowe - dokładnie mieszamy i dusimy przez około 15 min na małym ogniu (na kuchni elektrycznej miałam 5) od czasu do czasu mieszając Smacznego

Gotowanie z pasją
Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym i pomidorami- Coconut Malai Chicken Curry 190

sproszkowana chili do smaku plus ew. posiekana mała papryczka chili jak ktoś lubi ostre smaki sól świeża kolendra i cząstki limonki do przybrania klarowane masło do smażenia Curry z kurczaka z mlekiem kokosowym – sposób wykonania: Piersi z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki Pomidory obierz ze skórki i pokrój(...)minut pod przykryciem. Zdejmij pokrywkę z patelni i dodaj mleko kokosowe. Gotuj ok. 5 minut na mocnym ogniu, aby sos się zredukował. Podawaj z ryżem, posiekaną natką kolendry i cząstkami limonki, której sokiem można przyprawić potrawę tuż przed zjedzeniem. DRUKUJ PRZEPIS Powiem Wam w sekrecie, że nie lubię ostrego

Patchwork
Roladki Schabowe 172

rozgrzewamy razem z olejem i przesmażamy rolady na rumiano. 2. W garnku zagotowujemy wodę razem z pietruszką i liśćmi laurowymi. Przesmażone rolady przekładamy do garnka, a na pozostałej oliwie smażymy 1/3 główki cebuli. Usmażoną, przekładamy do gotujących się rolad. 3. Na patelni topimy masło, dodajemy mąkę i przesmażamy na złoty kolor pamiętając o tym aby cały czas mieszać mąkę(...)bardzo smaczny) Rolady wraz z sosem gotujemy około 1 i 1/2 godziny. Pod koniec gotowania, dodajemy śmietankę i pozwalamy odparować i zagęścić się sosowi. Gotowe roladki podajemy z kaszą, ryżem, kluskami, lub ziemniakami i kiszonym ogórkiem. Smacznego !!! #myAmbition

Gotowanie...to proste !