ryby - 22566 przepisów (strona:902/1505)

Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki 76

Pyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę. Czas przygotowania

karolgotuje
Zupa z cukinii z ryżem konjac 65

smaczna, zrobiłam do niej klopsy drobiowe bez jajka, mąki czy bułki tartej. Klopsy można zrobić z większej ilości i zamrozić lub wstawić do lodówki. Polecam Wam też przepis na Rybę w sosie brokułowym z makaronem konjac . Składniki: 1 cukinia, 1 mała marchewka, 1 op makaron konjac w kształcie ryżu – 1 opakowanie 5 drobiowych klopsów o wadze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś kurczaka z brzoskwiniami z szybkowaru 73

To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je z piersi kurczaka wyciągniętych z

Dorota Smakuje
Kurek pieczony z pikantną salsą z mango 75

Filet rybny krótko smażony z obu stron podany ze słodko pikantną salsą z mano i fioletowymi ziemniakami. KUREK PIECZONY SKŁADNIKI 2 tuszki kurka czerwonego; 1 dojrzałe

Kuchnia Tomka
Łosoś z piekarnika z ciecierzycą na gęsto 77

Porcja filetu z łososia marynowana i pieczona razem z warzywami podany z ciecierzycą na gęsto. ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI filet lub dzwonko z łososia o wadze

Kuchnia Tomka
Burgery rybne w sosie pomidorowym 69

Dorsz zmielony i doprawiony kminem i świeżymi ziołami a następnie smażony w formie burgerów i podany w sosie pomidorowym. BURGERY RYBNE SKŁADNIKI 900 gramów dorsza lub

Kuchnia Tomka
Mięso na steki – jakie wybrać 83

Jakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się

Dorota Smakuje
Dorsz pieczony z warzywami zimowymi 77

Dorsz pieczony podany z duszonymi warzywami korzeniowymi i pieczarkami. DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 400 gramów polędwicy z dorsza; 300 gramów zimowych warzyw korzeniowych (marchewka, pietruszka

Kuchnia Tomka
Makaron z sardynkami i fenkułem 65

Makaron z dodatkiem smażonych sardynek oraz fenkuła i kaparów. MAKARON Z SARDYNKAMI SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; kilka świeżych sardynek (w zależności od wielkości i apetytu

Kuchnia Tomka
Pulpety rybne w sosie koperkowym 64

Dorsz zmielony z wędzonym łososiem i boczkiem, uformowany w klopsy, po ugotowaniu podawane w sosie koperkowym. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z

Kuchnia Tomka
Karp smażony tradycyjny na Wigilię 75

Kawałki karpia idealnie wyczyszczone i smażone w sposób wyjątkowy by najlepiej smakować na wigilijnym stole. KARP SMAŻONY SKŁADNIKI 2 karpie o wadze do 2 kilogramów każdy

Kuchnia Tomka
Dorsz z kruszonką śródziemnomorską 74

Filet z dorsza obłożony kruszonką z czerstwego pieczywa, oliwek i suszonych pomidorów. DORSZ Z KRUSZONKĄ SKŁADNIKI 3 średniej wielkości filety z dorsza; natka pietruszki; garść czarnych

Kuchnia Tomka
Tuńczyk z makaronem w pomidorach 103

Tuńczyk z makaronem w pikantnym sosie pomidorowym z wyraźną nutą smakową kaparów i anchois. TUŃCZYK Z MAKARONEM SKŁADNIKI 400 gramów makaronu tagliatelle lub innego; około 100

Kuchnia Tomka
Jak zrobić krewetki? Możesz usmażyć je w cieście. Są chrupiące i obłędnie pyszne. PRZEPIS 415

Uwielbiamy krewetki smażone w cieście. Można podać je z różnymi sosami jako przekąskę . Z tego przepisu zawsze się udają, no i są takie pyszne… Przepis

Kulinarna Polska