Lubicie ceviche? A co powiecie na wegańskie ceviche z bobem i awokado – z jackfruitem, mango i ostrą papryczką jalapeno? 🌶️ Uwielbiam klasyczne ceviche z rybą i owocami morza, ale w warunkach domowych ciężko o dobrej jakości składniki – tu sprawdzi się wersja wegańska, rześka … Artykuł Wegańskie ceviche z bobem i awokado pochodzi z serwisu
FlymetothespoonCo kryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi
COOKMAGAZINEDziś mam dla Was genialny przepis na niecodzienny makaron. Tym razem jednak nie zabiorę Was we włoskie klimaty, a w azjatyckie. Aczkolwiek na początku odpowiedzcie sobie
Be Fit Be StrongOch, makaron! Mogłabym o nim mówić i mówić i… oczywiście jeść. Jeść bez końca. W każdej odsłonie, na słodko, na słono, zapiekany, ugotowany na patelni, w
Be Fit Be StrongKilka lat temu odwiedzając Chorwację w lokalnej restauracji zamówiłam mątwy. Były one grillowane z dużą ilością czosnku oraz oliwy i podane z cytryną. Nigdy wcześniej nie
MeCooksSkładniki: 300 g fileta z łososia 1/2 brokuła 10 g suszonych pomidorów bez oleju 1 serek kremowy apetina 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g makaronu
czarrna od kuchnidziękuję bardzo. Przepis ten pochodzi z Rosji i jest tam bardzo popularny. Surówka / marchewka po koreańsku, jest bardzo smaczna, pełna aromatu i ostrego smaku. Do obiadu podałam ja z ryba z piekarnika i smakowała w jej towarzystwie wybornie. Bardzo Wam ja polecam. Składniki: 500 g marchewki 1 cebula 5 łyżek oleju 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 lyzka octu
Pani M - kuchnia smakowitaNie wiem jak Wy, ale ja nie ufam sklepowym szynkom. Nawet te z dobrym składem wydają mi się podejrzane, kiedy nie są pakowane hermetycznie, a mają
Be Fit Be StrongPrzyznam Wam szczerze, że kiedyś nie lubiłam bigosu. W sumie… mało co lubiłam jeść. Jednak wraz z wiekiem zmieniły się moje smaki i jak tylko mam
Be Fit Be StrongBłyskawiczny pomysł na niecodzienne danie. Kuskus, do tego lekko podgrillowana cukinia oraz krewetki smażone na masełku czosnkowo-pietruszkowym. Proste, a jednocześnie smaczne, jeśli oczywiście lubicie takie
Smaki Na TalerzuPrzepis na danie pochodzi z książki Jamiego Olivera "Jamie gotuje po włosku". Nie byłam w posiadaniu atramentu z kalmarów, niemniej i bez niego danie
Moje Małe CzarowanieŚledzie z suszonymi pomidorami to bardzo szybka i smaczna przekąska. Zrobisz ją bardzo zwinnie ,a efekt będzie naprawdę zadowalający. Śledzie z suszonymi pomidorami najlepiej zrobić
Z Kuchni Do Kuchniwarzywami sałatka z rzeczy sezonowych, świeżych, które tylko raz w roku tak smakują: młodych ziemniaków, groszku i bobu. Do towarzystwa, smaku i koloru znalazł się między nimi łosoś. Wędzona ryba doskonale znosi obecność warzyw, a już szczególnie młodych, kremowych ziemniaków. Całość polana jest gęstym sosem, zrobionym na bazie koziego sera. Równie dobrze można zamiast niego użyć fety. Zobacz przepis Stek
Niedzielny kucharzbędą złoto-brązowe – ok. 3-4 minuty z każdej strony (nie przewracamy zbyt wcześnie, bo będą się rozpadać). Gotowe zdejmujemy na papierowy ręcznik. Podajemy same, z jogurtem, wędzoną rybą lub sosem tzaziki. Tzaziki: Ogórka obieramy i trzemy na tarce jarzynowej. Solimy i odstawiamy. Po 10 minutach dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Do oliwy wymieszanej z octem dodajemy wyciśnięty ząbek
Poezja smaku