Share Pinterest Print Prosta i bardzo smaczna zupa z łososiem, ziemniakami i szpinakiem z dodatkiem marchewki, koperku i zabielana śmietanką. Pożywny posiłek, który robi się błyskawicznie
Oryginalny smakPyszne, smażone krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Podlewane białym winem, podawane z bagietką. To szybki i łatwy przepis na przystawkę. Czas przygotowania
karolgotujesmaczna, zrobiłam do niej klopsy drobiowe bez jajka, mąki czy bułki tartej. Klopsy można zrobić z większej ilości i zamrozić lub wstawić do lodówki. Polecam Wam też przepis na Rybę w sosie brokułowym z makaronem konjac . Składniki: 1 cukinia, 1 mała marchewka, 1 op makaron konjac w kształcie ryżu – 1 opakowanie 5 drobiowych klopsów o wadze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTo jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je z piersi kurczaka wyciągniętych z
Dorota SmakujeFilet rybny krótko smażony z obu stron podany ze słodko pikantną salsą z mano i fioletowymi ziemniakami. KUREK PIECZONY SKŁADNIKI 2 tuszki kurka czerwonego; 1 dojrzałe
Kuchnia TomkaPorcja filetu z łososia marynowana i pieczona razem z warzywami podany z ciecierzycą na gęsto. ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI filet lub dzwonko z łososia o wadze
Kuchnia TomkaDorsz zmielony i doprawiony kminem i świeżymi ziołami a następnie smażony w formie burgerów i podany w sosie pomidorowym. BURGERY RYBNE SKŁADNIKI 900 gramów dorsza lub
Kuchnia TomkaJakość wołowiny O jakości wołowiny świadczą wiek i rasa zwierząt, sposób odżywiania, rozmieszczenie tłuszczu oraz stopień dojrzałości mięsa. Do celów kulinarnych o wiele bardziej nadaje się
Dorota SmakujeDorsz pieczony podany z duszonymi warzywami korzeniowymi i pieczarkami. DORSZ PIECZONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 400 gramów polędwicy z dorsza; 300 gramów zimowych warzyw korzeniowych (marchewka, pietruszka
Kuchnia TomkaMakaron z dodatkiem smażonych sardynek oraz fenkuła i kaparów. MAKARON Z SARDYNKAMI SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; kilka świeżych sardynek (w zależności od wielkości i apetytu
Kuchnia TomkaDorsz zmielony z wędzonym łososiem i boczkiem, uformowany w klopsy, po ugotowaniu podawane w sosie koperkowym. PULPETY RYBNE W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI 500 gramów fileta z
Kuchnia TomkaKawałki karpia idealnie wyczyszczone i smażone w sposób wyjątkowy by najlepiej smakować na wigilijnym stole. KARP SMAŻONY SKŁADNIKI 2 karpie o wadze do 2 kilogramów każdy
Kuchnia TomkaFilet z dorsza obłożony kruszonką z czerstwego pieczywa, oliwek i suszonych pomidorów. DORSZ Z KRUSZONKĄ SKŁADNIKI 3 średniej wielkości filety z dorsza; natka pietruszki; garść czarnych
Kuchnia TomkaTuńczyk z makaronem w pikantnym sosie pomidorowym z wyraźną nutą smakową kaparów i anchois. TUŃCZYK Z MAKARONEM SKŁADNIKI 400 gramów makaronu tagliatelle lub innego; około 100
Kuchnia Tomka