Karp – słodkowodna ryba bez której w zdecydowanej większości polskich domów wręcz nie można wyobrazić sobie Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowywany na wiele sposobów – smażony, pieczony, w galarecie czy po żydowsku. Mimo faktu, że jest on aż tak popularny w całym kraju, w moim domu, na przekór, od zawsze był on nieszczególnie darzony sympatią. Jakoś ... The post Karp w migdałach z winnym
Pogotujmy.plPstrąg na parze z warzywami to mój pomysł na zdrowy, pyszny, jednogarnkowy obiad dla całej rodziny. Lekka, idealnie miękka i soczysta ryba, chrupiące (przygotowane idealnie al dente) warzywa i wszystko w towarzystwie aromatycznych przypraw oraz masła rozmarynowo-koperkowego. Danie to przygotujecie w jednym naczyniu, w nieco ponad 30 minut. Powodzeniem przygotowania tych zdrowych pyszności zajmie się ... The post Pstrąg
Pogotujmy.plSzybki obiad na bazie makaronu. Tym razem wstążki makaronu podane ze wstążkami z cukinii z czerwoną cebulą i wędzonym łososiem, obtoczone w sosie na bazie ricotty
Smaki Na TalerzuWsypać mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia marchewki, podawać jako dodatek do różnych potraw lub jeść samą do podjadania nie za mocno gęstą - doskonały dodatek do obiadu z mięsem, rybą, jajkami lub są do podjadania, bardzo lubimy marchewkę z groszkiem nie za mocno gęstą..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszna, bardzo prosta sałatka. Świeże ogórki i łosoś wędzony to wbrew pozorom bardzo smaczne połącznie. Dodatek makaronu sprawia, że sałatka jest bardzo pożywna, a koperek zapewnia
Healthy food explorerPyszne danie w parę chwil, wytrawne, ale z odrobiną słodyczy i delikatnej pikanterii - makaron z krewetkami, soczystym mango, papryką i czosnkową nutą. 2 porcje: 2 porcje
Kraina Miodem PłynącaJak mijają Wam wakacje? Jesteście już po urlopie, w trakcie, a może już po? Czy ktoś z Was wybrał/wybiera się w tym roku do Grecji
Be Fit Be Strongnasion i suszonych ziół. Inne warianty przygotowania curry: Zamiast mięsa kurczaka można użyć indyka, dużych obranych krewetek lub przegrzebków. Zrób ten smaczny przepis z dowolną, ulubioną białą rybą (doskonały będzie dorsz, halibut, łupacz lub dorada). Jeżeli lubisz bardziej pikantne curry, możesz dodać posiekaną papryczkę chili albo czerwoną pastę curry. Dodaj liściaste warzywa jak szpinak lub jarmuż. Można dodać
Moja Książka Kucharskaregionu Basilicata i nosi nazwę Ciammotta. Ciammotta jest oczywiście podobna do francuskiego ratatouille, wolno gotowane śródziemnomorski warzywa. Gulasz może być bazą do innych sosów, podawanych z mięsem, czy też rybą, lub stanowić samodzielne wegańskie danie, które różni się od siebie, jak pisałem regionem, ale też porą roku. Przede wszystkim, jedno jest pewne, należy, mój drogi czytelniku użyć dobrej jakość warzyw
RafalCookGotowanie to jedna z podstawowych, codziennych czynności, jaką wykonujemy dla siebie oraz naszych bliższych. Jeżeli zależy nam na zdrowszym trybie życia, warto również przyjrzeć się naszym
Zdrowy Styl JoannyLekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu
Niedzielny kucharzbłyszczącą stroną do dołu, ręce zwilżamy wodą z octem i rozprowadzamy dokładnie ryż na płacie pozostawiając około 2cm u góry płata(aby sklei rolkę), smarujemy delikatnie pastą wasabi, układamy rybę, ogórka, rolujemy, rolki kroimy za pomocą ostrego noża zwilżonego wodą z octem na kawałki szerokości około 1,5-2cm, sushi podajemy z sosem sojowym
Kuchnia BeatySkładniki: 70 g ryżu 150 g fileta z dorsza 100 g szparagów 1/2 małej marchewki kawałek czerwonej papryki 100 cukinii kawałek pora 1 ząbek czosnku 3
czarrna od kuchni