To taka przekąska, o którą wszyscy upominają się już kilka dni przed imprezą. W cienkim cieście szpinakowym zawinięty jest łosoś i serek chrzanowy. Całość smakuje znakomicie
Kulinarna PolskaDelikatne śledzie w lekko słodkim sosie ze śmietany, jogurtu i majonezu. Inspiracją były kultowe śledzie z restauracji “
BullioŚLEDZIE Z IMBIREM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a’la matjas; 200 gramów kwaśnej, gęstej śmietany; 1-2 cebule; korzeń imbiru wielkości kciuka; 2 małe papryczki chilli
Kuchnia TomkaDORADA Z GRILLA SKŁADNIKI świeża dorada o wadze 400 gramów oliwa z oliwek 2-3 cytryny gałązki świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sól morska, pieprz
Kuchnia TomkaBURGER Z ŁOSOSIA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 300 gramów łososia bez skóry; 10 surowych krewetek; 2 łyżki kaparów; kawałek świeżego imbiru; czerwona papryczka chilli; pęczek świeżej kolendry
Kuchnia Tomka29.12.2022 Magda Muszle makaronowe nadziewane różnymi składnikami i podawane na zimno to bardzo smaczna i idealnie podzielna przystawka na wiele imprez. Na tegorocznego Sylwestra, właśnie taką
Smaczna StronaKLOPSY Z ŁOSOSIA SKŁADNIKI 300 gramów fileta z łososia bez skóry; 1 papryka czerwona; 1 papryka żółta; liście szczawiu; świeża kolendra; kiełki zielonego groszku; 150 gramów
Kuchnia TomkaDORADA DUSZONA PO MAROKAŃSKU SKŁADNIKI 2 świeże dorady; szafran; kuskus; harissa; kilka gałązek tymianku; dymka; pół pęczka świeżej kolendry; połowa kiszonej cytryny; 2 kawałki grillowanej papryki
Kuchnia TomkaWołowina pieczona w sosie musztardowo miodowym to moja propozycja na wykwintny obiad świąteczny. Ładny kawałek mięsa pokrojony w plastry i obsmażony na patelni a następnie posmarowany
Dorota SmakujeKARP WIGILIJNY DEMONEM JAKOŚCI Karp wigilijny być musi. Ja wiem, że czasy się zmieniają i karp powoli odchodzi w zapomnienie, ale dla mnie jedna rzecz niezmienna
Kuchnia Tomkadodaje bulion i piecze całość tak długo, aż ziemniaki są miękkie. Przygotowane w ten sposób ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych. Sprawdzają się podane z pieczonym drobiem, grillowaną rybą oraz pieczoną wołowiną. Po upieczeniu ziemniaki pięknie pachną ziołami , w tym czosnkiem oraz tymiankiem. Polecam Wam poniższy przepis na ziemniaki fondant i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog
MeCooksŁOSOŚ ZAPIEKANY z koperkiem SKŁADNIKI filet z łososia o wadze 300 gramów (na 2 osoby); pęczek świeżego koperku; limonka lub cytryna; oliwa z oliwek extra vergine
Kuchnia TomkaSteki wołowe to z pewnością to, co szczególnie mężczyźni lubią najbardziej i do tego najlepiej tak by były krwiste. Jaki stopień wysmażenia wy lubicie? Wyróżnia się
Dorota SmakujeBigos – lubicie? Ja muszę przyznać, że przepadam choć moi domownicy niekoniecznie… A wy? Jak często go przygotowujecie? Tylko na święta czy również bez okazji? Uwielbiam
Dorota SmakujeŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z WINOGRONAMI SKŁADNIKI 250 gramów śledzi typu matjas; 300 gramów gęstej, kwaśnej śmietany wysokiej jakości; 1-2 cebule (najlepiej białe, tzw. czosnkowe); 200
Kuchnia Tomka