ryby - 22566 przepisów (strona:913/1505)

Roladki szpinakowe z łososiem. Przepis na świetną przekąskę imprezową 51

To taka przekąska, o którą wszyscy upominają się już kilka dni przed imprezą. W cienkim cieście szpinakowym zawinięty jest łosoś i serek chrzanowy. Całość smakuje znakomicie

Kulinarna Polska
Śledzie w sosie śmietanowym 49

Delikatne śledzie w lekko słodkim sosie ze śmietany, jogurtu i majonezu. Inspiracją były kultowe śledzie z restauracji “

Bullio
Śledzie z imbirem w śmietanie na ostro 40

ŚLEDZIE Z IMBIREM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a’la matjas; 200 gramów kwaśnej, gęstej śmietany; 1-2 cebule; korzeń imbiru wielkości kciuka; 2 małe papryczki chilli

Kuchnia Tomka
Dorada z grilla po chorwacku 52

DORADA Z GRILLA SKŁADNIKI świeża dorada o wadze 400 gramów oliwa z oliwek 2-3 cytryny gałązki świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sól morska, pieprz

Kuchnia Tomka
Burger z łososia z krewetkami po tajsku 50

BURGER Z ŁOSOSIA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 300 gramów łososia bez skóry; 10 surowych krewetek; 2 łyżki kaparów; kawałek świeżego imbiru; czerwona papryczka chilli; pęczek świeżej kolendry

Kuchnia Tomka
Muszle makaronowe z wędzonym łososiem i pieczonymi pomidorami 109

29.12.2022 Magda Muszle makaronowe nadziewane różnymi składnikami i podawane na zimno to bardzo smaczna i idealnie podzielna przystawka na wiele imprez. Na tegorocznego Sylwestra, właśnie taką

Smaczna Strona
Klopsy z łososia z groszkiem i dzikim ryżem 43

KLOPSY Z ŁOSOSIA SKŁADNIKI 300 gramów fileta z łososia bez skóry; 1 papryka czerwona; 1 papryka żółta; liście szczawiu; świeża kolendra; kiełki zielonego groszku; 150 gramów

Kuchnia Tomka
Dorada duszona po marokańsku 43

DORADA DUSZONA PO MAROKAŃSKU SKŁADNIKI 2 świeże dorady; szafran; kuskus; harissa; kilka gałązek tymianku; dymka; pół pęczka świeżej kolendry; połowa kiszonej cytryny; 2 kawałki grillowanej papryki

Kuchnia Tomka
Wołowina pieczona w sosie musztardowo miodowym 42

Wołowina pieczona w sosie musztardowo miodowym to moja propozycja na wykwintny obiad świąteczny. Ładny kawałek mięsa pokrojony w plastry i obsmażony na patelni a następnie posmarowany

Dorota Smakuje
Karp wigilijny porady praktyczne 36

KARP WIGILIJNY DEMONEM JAKOŚCI Karp wigilijny być musi. Ja wiem, że czasy się zmieniają i karp powoli odchodzi w zapomnienie, ale dla mnie jedna rzecz niezmienna

Kuchnia Tomka
Ziemniaki fondant 55

dodaje bulion i piecze całość tak długo, aż ziemniaki są miękkie. Przygotowane w ten sposób ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych. Sprawdzają się podane z pieczonym drobiem, grillowaną rybą oraz pieczoną wołowiną. Po upieczeniu ziemniaki pięknie pachną ziołami , w tym czosnkiem oraz tymiankiem. Polecam Wam poniższy przepis na ziemniaki fondant i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog

MeCooks
Łosoś zapiekany z koperkiem 38

ŁOSOŚ ZAPIEKANY z koperkiem SKŁADNIKI filet z łososia o wadze 300 gramów (na 2 osoby); pęczek świeżego koperku; limonka lub cytryna; oliwa z oliwek extra vergine

Kuchnia Tomka
Smażony stek wołowy średnio krwisty 45

Steki wołowe to z pewnością to, co szczególnie mężczyźni lubią najbardziej i do tego najlepiej tak by były krwiste. Jaki stopień wysmażenia wy lubicie? Wyróżnia się

Dorota Smakuje
Bigos świąteczny 48

Bigos – lubicie? Ja muszę przyznać, że przepadam choć moi domownicy niekoniecznie… A wy? Jak często go przygotowujecie? Tylko na święta czy również bez okazji? Uwielbiam

Dorota Smakuje
Śledzie w śmietanie z winogronami 40

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z WINOGRONAMI SKŁADNIKI 250 gramów śledzi typu matjas; 300 gramów gęstej, kwaśnej śmietany wysokiej jakości; 1-2 cebule (najlepiej białe, tzw. czosnkowe); 200

Kuchnia Tomka