To jedna z pyszniejszych sałatek jakie ostatnio jadłam. Podpatrzyłam składniki w jednym z barów. Sami spróbujcie, dosłownie palce lizać 😋 Składniki (na jedną salaterkę): dowolny mix
Kuchnia domowa Anicuda mogę jeść nawet same z miski. Tego typu surówki to idealne dodatki do kotletów (wegetariańskich także), do bułek (z szarpaną wieprzowiną, wołowiną), chętnie zjadłabym ją także z panierowaną rybą albo z krokietami. Nie wiem czy są jakiekolwiek ograniczenia, dla mnie chyba nie ma. W ogóle wrócę jeszcze na chwilę do słodkich, aromatycznych gruszek. Jest na nie obecnie sezon, więc
KardamonovyJeżeli miałabym wybierać, stanowczo wybrałabym pieczone obiady od tych gotowanych, czy smażonych. Pieczone posiłki mają zupełnie inny smak. Dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować Wam pieczony, niezwykle prosty
Be Fit Be StrongSkładniki / 2porcje : – ok. 250 g filetu z łososia ( 2 porcje) – ok. 6 małych młodych ziemniaczków – 2 garście mixu sałat
I LOVE LIFESkładniki / 2porcje : – ok. 250 g filetu z łososia ( 2 porcje) – ok. 6 małych młodych ziemniaczków – 2 garście mixu sałat
I LOVE LIFEWyobraźcie sobie risotto, ale pełne azjatyckich smaków. Taki właśnie jest kokosowy ryż z krewetkami, niezwykle kremowy, a jednocześnie bardzo wyrazisty i rozgrzewający. Przepis na kokosowy ryż
Kulinarna PolskaTen kto mnie zna wie, że ze mnie jest prawdziwa makaroniara. Zawsze mam zapasy różnych makaronów w domu, jak idę zjeść coś na miasto to przeważnie
Be Fit Be Strongksiążkę o Bałtyku. Opowiada ona o morzu, ale nie takim jakie wszyscy znamy. Zwykle kojarzy nam się z dość zimną wodą i plażą. Niektórym jeszcze z bursztynami i smażoną rybą. Okazuje się, że Morze Bałtyckie skrywa wiele ciekawostek o których nie mamy pojęcia. Czy wiecie, że Bałtyk to jedno z najmłodszych mórz? Ma zaledwie 13 tyś. lat, jest też
kruche babeczkiRolmopsy z ogórkiem kiszonym i cebulą w zalewie octowej to nic innego jak filety śledziowe zawijane z warzywami. Bardzo lubię śledzia i zazwyczaj staram się
Zrób to smacznieTortilla z kotletem mielonym – niesamowicie pyszne danie, idealne na obiad, lunch czy kolację. Jest sycące, smaczne, szybko się je robi (zwłaszcza jeśli ma się wcześniej
Dorota Smakujewlałam trochę oliwy extra virgin, żeby zablokować dopływ powietrza. Mam teraz pewność, że pesto szybko się nie zepsuje. Mogę je zjeść spokojnie w przyszłym tygodniu, bez ciśnienia. Może z rybą? Wyjdzie w praniu. Jeżeli chodzi o dodatki, nie musicie się trzymać ściśle mojego przepisu. Każde pesto wychodzi u mnie prawie zawsze inne. I nie piszę tutaj o zieleninie
Kardamonovyposiekanego szczypiorku, łyżeczka oliwy z oliwek, odrobina soku z cytryny, sól, pieprz, pieprz cytrynowy. Sposób przygotowania Kaszę gotujemy według przepisu z opakowania. Z łososia pozbywamy się skóry i nacieramy rybę solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Następnie wkładamy łososia do rozgrzanego na 210 stopni piekarnika, funkcja góra-dół i pieczemy przez około 20 minut. W tym czasie awokado i paprykę kroimy
Natka PietruszkiZrobimy dzisiaj mule po marynarsku. To klasyczny przepis, być może jedliście takie na wakacjach gdzieś nad południowymi morzami. Obiecujemy, że po spróbowaniu powrócą wszystkie najlepsze wspomnienia
Kulinarna Polska