ryby - 22566 przepisów (strona:912/1505)

Makrela filet smażony z warzywami podany 38

Wyrazisty w smaku smażony filet z makreli podany z bobem i papryką. MAKRELA FILET SMAŻONY SKŁADNIKI 2 świeże większe makrele dwie garści bobu czerwona papryka natka

Kuchnia Tomka
Sałatka nicejska przepis bez cudowania 40

Sałatka z tuńczykiem i warzywami w wersji odmiennej od oryginalnej sałatki nicejskiej. SAŁATKA NICEJSKA SKŁADNIKI około 100 gramów tuńczyka w oliwie; sałata masłowa, lodowa lub mix

Kuchnia Tomka
Makaron razowy z tuńczykiem 47

Poznaj ciekawy przepis na makaron razowy z dodatkiem szparagów i tuńczyka. MAKARON RAZOWY Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu razowego; około 12 sztuk zielonych szparagów; 150

Kuchnia Tomka
Wrapy z łososiem wędzonym i awokado 41

Świetna i zdrowa przekąska na lunch lub drugie śniadanie z wędzonym łososiem i awokado. WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 2 wrapy (tortille) szpinakowe; dwa kawałki po

Kuchnia Tomka
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 114

Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i buraczkami – klasyczny polski obiad nie tylko na święta. Choć trochę pracy trzeba włożyć w jego przygotowanie to

Dorota Smakuje
Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną 41

NALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do

Kuchnia Tomka
Burrito z tuńczykiem po meksykańsku 41

BURRITO Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI tortilla o średnicy 30 centymetrów puszka sałatki meksykańskiej z tuńczykiem rukola przyprawa do chili con carne (opcja) awokado świeża kolendra pomidor starty

Kuchnia Tomka
Łosoś smażony z warzywami podany 47

ŁOSOŚ SMAŻONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI dzwonko z łososia o wadze 200 gramów garść drobnej białej fasolki garść mrożonego groszku mała czerwona papryka kawałek cukinii 1 czerwona

Kuchnia Tomka
Burger ze śledziem bałtyckim 43

BURGER ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 10 surowych filetów śledziowych; kilka liści sałaty lodowej; 2 duże, miękkie bułki z sezamem; 1 posiekana czerwona cebula; garść ogórków z sałatki

Kuchnia Tomka
Sałatka śledziowa z warzywami 61

SAŁATKA ŚLEDZIOWA SKŁADNIKI 350 gramów płatów śledziowych typu Bismarck (kwaśnych); 1 duża marchewka; dwie garści świeżego lub mrożonego groszku; 1 cebula (najlepiej biała – jest łagodniejsza); 2

Kuchnia Tomka
Paprykarz z jesiotra na węgierską nutę 44

PAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki

Kuchnia Tomka
Dorada pieczona z warzywami 38

DORADA PIECZONA SKŁADNIKI 2 świeże dorady gałązka świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 czerwona papryczka chilli oliwa z oliwek warzywa według uznania natka

Kuchnia Tomka
Pierogi z dorszem i speckiem 43

PIEROGI Z DORSZEM SKŁADNIKI filet z dorsza o wadze 700 gramów; 50 gramów specku lub szynki dojrzewającej; pęczek świeżego koperku; 1 mała cebula; 2 wiejskie jajka

Kuchnia Tomka
Sandacz pieczony z brukselką i pieczarkami 51

SANDACZ PIECZONY SKŁADNIKI filet z sandacza o wadze 250 gramów; 300 gramów pieczarek; 250 gramów brukselki; parmezan; pęczek koperku; cytryna; masło; sól, pieprz; przepis na sandacza

Kuchnia Tomka
Sardynki smażone w oliwie z oliwek 37

SARDYNKI SMAŻONE W OLIWIE SKŁADNIKI 500 gramów świeżych sardynek; mąka pszenna; 1 cytryna; oliwa z oliwek (do smażenia); sól morska; przepis na sardynki smażone w oliwie

Kuchnia Tomka