Wyrazisty w smaku smażony filet z makreli podany z bobem i papryką. MAKRELA FILET SMAŻONY SKŁADNIKI 2 świeże większe makrele dwie garści bobu czerwona papryka natka
Kuchnia TomkaSałatka z tuńczykiem i warzywami w wersji odmiennej od oryginalnej sałatki nicejskiej. SAŁATKA NICEJSKA SKŁADNIKI około 100 gramów tuńczyka w oliwie; sałata masłowa, lodowa lub mix
Kuchnia TomkaPoznaj ciekawy przepis na makaron razowy z dodatkiem szparagów i tuńczyka. MAKARON RAZOWY Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu razowego; około 12 sztuk zielonych szparagów; 150
Kuchnia TomkaŚwietna i zdrowa przekąska na lunch lub drugie śniadanie z wędzonym łososiem i awokado. WRAPY Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 2 wrapy (tortille) szpinakowe; dwa kawałki po
Kuchnia TomkaSchab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i buraczkami – klasyczny polski obiad nie tylko na święta. Choć trochę pracy trzeba włożyć w jego przygotowanie to
Dorota SmakujeNALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do
Kuchnia TomkaBURRITO Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI tortilla o średnicy 30 centymetrów puszka sałatki meksykańskiej z tuńczykiem rukola przyprawa do chili con carne (opcja) awokado świeża kolendra pomidor starty
Kuchnia TomkaŁOSOŚ SMAŻONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI dzwonko z łososia o wadze 200 gramów garść drobnej białej fasolki garść mrożonego groszku mała czerwona papryka kawałek cukinii 1 czerwona
Kuchnia TomkaBURGER ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 10 surowych filetów śledziowych; kilka liści sałaty lodowej; 2 duże, miękkie bułki z sezamem; 1 posiekana czerwona cebula; garść ogórków z sałatki
Kuchnia TomkaSAŁATKA ŚLEDZIOWA SKŁADNIKI 350 gramów płatów śledziowych typu Bismarck (kwaśnych); 1 duża marchewka; dwie garści świeżego lub mrożonego groszku; 1 cebula (najlepiej biała – jest łagodniejsza); 2
Kuchnia TomkaPAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki
Kuchnia TomkaDORADA PIECZONA SKŁADNIKI 2 świeże dorady gałązka świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 czerwona papryczka chilli oliwa z oliwek warzywa według uznania natka
Kuchnia TomkaPIEROGI Z DORSZEM SKŁADNIKI filet z dorsza o wadze 700 gramów; 50 gramów specku lub szynki dojrzewającej; pęczek świeżego koperku; 1 mała cebula; 2 wiejskie jajka
Kuchnia TomkaSANDACZ PIECZONY SKŁADNIKI filet z sandacza o wadze 250 gramów; 300 gramów pieczarek; 250 gramów brukselki; parmezan; pęczek koperku; cytryna; masło; sól, pieprz; przepis na sandacza
Kuchnia TomkaSARDYNKI SMAŻONE W OLIWIE SKŁADNIKI 500 gramów świeżych sardynek; mąka pszenna; 1 cytryna; oliwa z oliwek (do smażenia); sól morska; przepis na sardynki smażone w oliwie
Kuchnia Tomka