ryby - 22566 przepisów (strona:905/1505)

Warstwowa sałatka śledziowa 48

Sałatka, która często pojawia się w internecie pod nazwą Szuba lub Śledzie pod pierzynką. W moim starym zeszycie nazywa się po prostu sałatką warstwową :) Jak zwał

Kulinarne przemyslenia
Co zrobić na wielkanocny obiad 60

Dzień dobry Kiedy myślimy o Wielkanocy to oczywiście od razu przychodzi nam na myśl żurek, biała kiełbasa, pieczone mięsa. I oczywiście to jest wspaniała i pyszna

Dorota Smakuje
Pasta jajeczno-śledziowa 70

Na blogu od dawna jest już przepis na pastę jajeczno-śledziową . Bardzo ją lubimy i często wracam do tego przepisu gdy brak mi pomysłu na kolację

Smaki Na Talerzu
Deska przekąsek na randkę 56

Bardzo lubię komponować i układać deskę przekąsek, bo prezentuje się zawsze zacnie, jest efektowna a można ją zrobić naprawdę szybko! Dzisiaj deska przekąsek na randkę –

Dorota Smakuje
Placek ziemniaczany Amerykański z szarpaną wieprzowiną 59

votes) Placek ziemniaczany Amerykański z szarpaną wieprzowiną Pyszny placek ziemniaczany z szarpaną wieprzowiną na styl amerykański. Czy w Ameryce go znają ..hm.. pewnie tak jak Grecy znają rybę po grecku, a Węgrzy placek po węgiersku Nie to jednak najważniejsze, tylko fakt, że ta potrawa jest dość szybka w wykonaniu-nie licząc czasu pieczenia łopatki Prosta i mega pyszna, naprawdę

Ogrodnik w podróży
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami 52

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Czas przygotowania:  30 minut Ilość porcji:  1

karolgotuje
Jajka faszerowane łososiem 47

 Pyszne jajka z wędzonym łososiem na stół wielkanocny i nie tylko. Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 200 g wędzonego łososia  majonez sól, pieprz

Kuchnia domowa Ani
Sałatka śledziowa z ogórkiem i fasolą 108

Smaczna i sycąca sałatka śledziowa, to propozycja np na kolację ale też i na Święta. Mamy tutaj śledzie, ziemniaki, czerwoną fasolę oraz ogórki konserwowe. Oglądając zdjęcia

Smaki Na Talerzu
Naleśniki zapiekane z tuńczykiem. Z tym nietypowym farszem wychodzą naprawdę smaczne. PRZEPIS 41

W tych naleśnikach kryje się farsz z tuńczyka, zostały one również zapieczone z serem. Szykujcie się na pyszne zaskoczenie. Przepis na naleśniki z tuńczykiem Składniki: Puszka

Kulinarna Polska
Spaghetti bolognese 58

starannie dobrane przyprawy. Spaghetti bolognese to doskonały pomysł na wykwintny obiad. Wbrew pozorom to danie nie pochodzi z Włoch, lecz z USA. Podobnie jest z nazwami potraw takich jak ryba po grecku czy ruskie pierogi. Moje bolognese wykonasz w 60 minut. Czas gotowania wynosi 120 minut, dzięki czemu potrawa jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Spaghetti bolognese – składniki: Szklanka

Ania gotuje
Tatar z awokado i wędzonego łososia. 46

Dzisiaj przepis na małą przystawkę z wędzonego łososia i awokado. Uwielbiam zarówno awokado jak i łososia, dla mnie jest to połączenie idealne. Do tego kapary, dobra

To co lubię - gotuję i polecam
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 47

rzemieślniczych piwach lub ciepłej herbacie, można też sięgnąć po serwowane tu dania. Wśród tych najpopularniejszych znajdują się kanapki z pastrami oraz gulasz węgierski. Grillowane żeberka, smażony ser oraz  ryba w cieśnie, podawana z frytkami i surówkami – oto kolejne propozycje, na które warto postawić w tym miejscu. 7. Manufaktura Karpacz 1946 Kto lubi burgery, ten doceni Manufakturę Karpacz

Słodkie okruszki
Morszczuk w sosie chrzanowym 39

skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. ? Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. ? Rozgrzać masło, dodać chrzan, śmietanę i zagotować. ? Lekko przestudzić, dodać przyprawy i roztrzepać z żółtkami. ? Rybę zalać sosem. ? Piec przykryte folią aluminiową w temperaturze 180 st.C przez 20 minut. ? Odkryć i zrumienić przez następne 10 minut

To co kocham
Dorsz w migdałach 41

minut. ? Białka ubić na sztywno, wymieszać z majonezem i posiekaną w drobną kostkę cebulą, doprawić solą i pieprzem. ? Wyjąć dorsza z piekarnika, ostrożnie odlać ze spodu naczynia powstały płyn. ? Rybę posmarować masą białkowo-majonezową i posypać płatkami migdałowymi. ? Ponownie wstawić do piekarnika na 15 minut aż migdały się zrumienią. Podawać od razu po upieczeniu, ale gdy wystygnie lepiej się kroi

To co kocham
Calzone z ciasta francuskiego z łososiem 35

kulki mozzarelli po 100g Wykonanie; ? Na połowie prostokątnego ciasta francuskiego rozłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. ? Łososia pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem cytrynowym. ? Rybę położyć na serze. ? Przykryć drugą połową ciasta i posklejać dookoła brzegi. ? Piec 30 minut w temperaturze 180 st.C

To co kocham