ryby - 22566 przepisów (strona:896/1505)

Rolada buraczkowa z serkiem i śledziem 152

Rolada buraczkowa z serkiem i śledziem to fantastyczny sposób na wykorzystanie buraków ćwikłowych. Prezentuje się cudnie i ma świetny smak. Ciasto na roladę przygotowane jest na

MeCooks
Makaron razowy z tuńczykiem, groszkiem i suszonymi pomidorami 84

Wpis trochę nieplanowany, dość wyjątkowy. Powinnam już dziś publikować przepisy świąteczne, ale postanowiłam przemycić Wam jeszcze coś innego. I nie, to nie jest wpis sponsorowany. Parę

Kardamonovy
Śledź po żydowsku, czyli śledź w majeranku. 317

 Nadszedł czas na przepis na śledzia po żydowsku, bo robię je od lat. Jeśli miałabym określić jego smak, to zdecydowanie czosnkowo-majerankowy.  To jedna

Codziennik Kuchenny
Hot dogi z pastą marchewkową 89

Domowe hot dogi to danie, które ostatnio przygotowywałam z dziećmi na ich prośbę. Nieśmiertelna, kultowa potrawa typu fast food jest też niesamowicie prosta do przygotowania a

Dorota Smakuje
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 653

Śledzie po kaszubsku to nic innego jak filety śledziowe w sosie pomidorowym z cebulką i nutką słodyczy uzyskaną po dodaniu rodzynek lub suszonych śliwek. Pyszna potrawa

Zrób to smacznie
NALEŚNIKI BAMBUSOWE (keto, LCHF, bez glutenu) 207

dobrane makro. Ich atutem jest też to, że doskonale smakują zarówno „na słodko” np. z mascarpone, twarogiem, dżemem, owocami, jak i w wytrawnej – z warzywami, awokado, mięsem lub rybą. Naleśniki bambusowe polecam także jako bazę do krokietów. Składniki – naleśniki bambusowe (4 sztuki) 4 jajka 40 g śmietany 30% 20 g błonnika bambusowego/mąki bambusowej (ilość zależy od wielkości

Ola la LCHF
Krewetki z patelni z masłem, czosnkiem i chili. Nasze ulubione. PRZEPIS 1045

To nasz ulubiony sposób na przyrządzanie krewetek z patelni. Maślany sos z czosnkiem i chili robi tu niesamowitą robotę. Uwielbiamy! Przepis na krewetki z patelni z

Kulinarna Polska
KETO BUŁKI BAMBUSOWE (LCHF, bez glutenu) 156

zależy od piekarnika), pilnując by bułeczki nie przypiekły się za bardzo. Keto bułki bambusowe w zależności od indywidualnego makro należy serwować np. z masłem, wędliną, jajkiem, rybą, pasztetem, serem, pastą itp.) oraz oczywiście warzywami. Wszystkie dodatki należy wliczyć do bilansu kalorycznego i makro. — BTW całości bez dodatków: 490 g, 1009 kcal

Ola la LCHF
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 82

łyżki posiekanego koperku 3 duże łyżki sosu chrzanowego sól, pieprz     Przygotowanie:     Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Jajka, ser i ogórek kroimy w kostkę. Rybę, fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Ananasa możemy pokroić na mniejsze cząsteczki (zależy od preferencji). Wszystkie składniki łączymy z sosem chrzanowym i koperkiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed

R'n'G Kitchen
Anyway- Paulina Świst 92

przyszła do mnie zajawka, że Świst szykuje nową książkę, przebierałam nóżkami, w głowie szepcząc…uff… no w końcu no! No i przyszła. Wciągnęłam jak ryba przynętę- na raz Co wyróżnia książki tej autorki? Dialogi! Totalna mieszanina mądrości, z sarkazmem, z rzeczywistości, humorem i często seksualną pikanterią. Znajdziecie tu akcję, dużo humoru, krążący testosteron, kopiastą porcję pikanterii, pożądania

Latosiowydom
Makaron po azjatycku 95

Zapraszam dzisiaj na przepis z kuchni azjatyckiej. Danie jest proste do przygotowania i szybkie jak to dania makaronowe. Azjatycki makaron – fajny, uniwersalny produkt, który warto mieć

Dorota Smakuje
Bataty pieczone po meksykańsku 78

Dynia z chilli con carne Burrito z kurczakiem Tacos z kurczakiem i guacamole Pieczone ziemniaki z guacamole Nachos z kurczakiem Tacos z tofu Tacos z szarpaną wieprzowiną Tacos z rybą Bowl burrito z łososiem Huevos Motuleños – jajka z guacamole Chilli con carne z dynią i kalafiorem Enchiladas z kurczakiem BATATY PIECZONE PO MEKSYKAŃSKU Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Śledzie Kaszubskie z cebulą i rodzynkami 259

bieżącą wodą. Przekładamy do pojemnika i moczymy około 2 godziny, aby pozbyć się nadmiaru soli. Po tym czasie smakujemy, czy takie nam odpowiadają. W razie potrzeby jeszcze chwilę moczymy. Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym. Dwie cebule kroimy w piórka. Przelewamy cebulę na sitku wrzątkiem. Im dłużej polewamy, tym cebula będzie bardziej miękka. Rodzynki przekładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania