Pyszna, bardzo prosta sałatka. Świeże ogórki i łosoś wędzony to wbrew pozorom bardzo smaczne połącznie. Dodatek makaronu sprawia, że sałatka jest bardzo pożywna, a koperek zapewnia
Healthy food explorerPyszne danie w parę chwil, wytrawne, ale z odrobiną słodyczy i delikatnej pikanterii - makaron z krewetkami, soczystym mango, papryką i czosnkową nutą. 2 porcje: 2 porcje
Kraina Miodem PłynącaJak mijają Wam wakacje? Jesteście już po urlopie, w trakcie, a może już po? Czy ktoś z Was wybrał/wybiera się w tym roku do Grecji
Be Fit Be Strongnasion i suszonych ziół. Inne warianty przygotowania curry: Zamiast mięsa kurczaka można użyć indyka, dużych obranych krewetek lub przegrzebków. Zrób ten smaczny przepis z dowolną, ulubioną białą rybą (doskonały będzie dorsz, halibut, łupacz lub dorada). Jeżeli lubisz bardziej pikantne curry, możesz dodać posiekaną papryczkę chili albo czerwoną pastę curry. Dodaj liściaste warzywa jak szpinak lub jarmuż. Można dodać
Moja Książka Kucharskaregionu Basilicata i nosi nazwę Ciammotta. Ciammotta jest oczywiście podobna do francuskiego ratatouille, wolno gotowane śródziemnomorski warzywa. Gulasz może być bazą do innych sosów, podawanych z mięsem, czy też rybą, lub stanowić samodzielne wegańskie danie, które różni się od siebie, jak pisałem regionem, ale też porą roku. Przede wszystkim, jedno jest pewne, należy, mój drogi czytelniku użyć dobrej jakość warzyw
RafalCookGotowanie to jedna z podstawowych, codziennych czynności, jaką wykonujemy dla siebie oraz naszych bliższych. Jeżeli zależy nam na zdrowszym trybie życia, warto również przyjrzeć się naszym
Zdrowy Styl JoannyLekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu
Niedzielny kucharzbłyszczącą stroną do dołu, ręce zwilżamy wodą z octem i rozprowadzamy dokładnie ryż na płacie pozostawiając około 2cm u góry płata(aby sklei rolkę), smarujemy delikatnie pastą wasabi, układamy rybę, ogórka, rolujemy, rolki kroimy za pomocą ostrego noża zwilżonego wodą z octem na kawałki szerokości około 1,5-2cm, sushi podajemy z sosem sojowym
Kuchnia BeatySkładniki: 70 g ryżu 150 g fileta z dorsza 100 g szparagów 1/2 małej marchewki kawałek czerwonej papryki 100 cukinii kawałek pora 1 ząbek czosnku 3
czarrna od kuchniWyjątkowo prosta pasta z wędzonego łososia i twarogu z dodatkiem koperku. Pomysł na pyszne i leniwe śniadanie Składniki: 150 g wędzonego łososia 200 g twarogu półtłustego
Oryginalny smakoleju sól pieprz tymianek pieprz ziołowy 2 łyżki tartego parmezanu Łososia pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę razem ze szczypiorkiem, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać rybę, smażyć przez kilka minut. Dodać szpinak, smażyć aż szpinak odparuje. Dodać serek i śmietankę, wymieszać, zagotować. Gotować kilka minut, żeby sos nabrał gęstości. Doprawić do smaku. W międzyczasie ugotować makaron
Obiad gotowyprzystawek – fasolki szparagowej w wędzonym boczku, dwóch sałatek, pasztetu z sosem żurawinowym, ogóreczków, świeżych pomidorów oraz talerzyka serów. Na ciepło dostaliśmy makaron ze szpinakowym pesto oraz pyszną rybę w sosie śmietanowo – koperkowym. Na deser czekał talerz owoców i białe wino. Było pysznie i elegancko! Jeszcze nigdy nie jadłam w tak uroczych okolicznościach! Tuż przed wyjazdem swoją domową herbaciarnię
Raj dla Podniebieniapropozycję i wspólne spotkanie w doskonale znanym jej otoczeniu! Pogoda dopisała nam tego dnia wyśmienicie! Było przyjemnie i tak wakacyjnie! W restauracji “Panorama” wszyscy zamówiliśmy dania z rybą w roli głównej. Po obiedzie obowiązkowo trzeba było zakupić lody! Dla najmłodszej – smerfowe! W ramach “spalenia” obiadowych kalorii wybraliśmy się wszyscy na spacer do parku w pobliżu
Raj dla Podniebienia