Rosół z gęsi – zapraszam was dzisiaj do wypróbowania przepisu na pyszny rosół z gęsiny! Na początku listopada, tuż przed świętem polskiej gęsiny dostałam od czytelniczki
Dorota SmakujePulpety w sosie kurkowym to moja propozycja na pyszny obiad jesienny. Same pulpety możecie zrobić z mięsa mielonego jakie lubicie: wołowego, wieprzowego czy drobiowego albo mieszanki
Dorota Smakujeśrodku. To może być przekąska z serkiem Almette, naturalnym lub każdym innym dodatkiem. Muszle z ciasta francuskiego jako przekąska bezmięsna, ale i z mięsem czy wędliną, a nawet rybą. Przekąski bez mięsa muszelki nadziewane serkiem Muszle z ciasta francuskiego to nie tylko smaczna, ale i tania przekąska. Możesz je zrobić w jednym wariancie smakowym lub w kilku. Mogą to być
Dieta moja pasjaKurczak z brzoskwiniami z szybkowaru To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je
Dorota SmakujeZnana wszystkim sałatka śledziowa warstwowa, czyli śledź pod pierzynką. Sałatka ze śledzia, która swoim smakiem cieszy już wiele pokoleń i nigdy się nie nudzi. Przepis na
Kuchcik gotujeGęś konfitowana – gęś confit – confit d’oie. Konfitowanie to metoda wywodząca się z kuchni francuskiej, polegająca na wolnym gotowaniu mięsa w tłuszczu. Takie
Dorota SmakujeMarynata do gęsi W czym zamarynować gęś, jakie przyprawy pasują do gęsi. Po tych pytaniach, które dostaję wnioskuję, że przygotowujecie gęsiny na zbliżające się święta 11
Dorota SmakujeSurówka z białej kapusty to świetny dodatek do każdego dania obiadowego. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi, jak i z rybą. Biała kapusta dostępna jest w sklepach cały rok, dlatego też tę surówkę można przygotować o każdej porze roku. Przepis na surówkę z białej kapusty jest niesamowicie prosty, a jej dodatek sprawia, że każde danie smakuje o wiele lepiej. Taką
Alle Dobre!Czy gęsinę można jeść na surowo – dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to dzień wedle tradycji
Dorota SmakujeJak najlepiej przyrządzić gęś? Co zrobić z gęsi na obiad? dzisiaj odpowiem na pytania które ostatnio dostaję. A ponieważ zbliża się 11 listopada w który to
Dorota SmakujeKoreańska pasta kanapkowa to propozycja dla wszystkich fanów azjatyckich klimatów. Moja córka jest wielką fanką kultury i muzyki tego kraju, dlatego wspólnie z nią wypróbowujemy przepisy
Dorota Smakujelubię też gołąbki z sosem grzybowym . Świetnie smakują gołąbki z sosem curry . Wybór mięsa zależy od upodobań smakowych. Może to być wieprzowina lub wołowina. Gotowałam też gołąbki z rybą , do których podałam sos krewetkowy. To danie można również przyrządzić w wersji wegetariańskiej . Wtedy zamiast mięsa można zastosować soczewicę, a ryż zamienić na kaszę. Jak widać sposobów na przyrządzenie gołąbków jest
codojedzeniaGołąbki tradycyjne z mięsem i ryżem Lubicie gołąbki? Ja bardzo! Moja rodzina niekoniecznie bo z kapustą bardzo na bakier są (swoją drogą nie wiem z jakiego
Dorota SmakujeUwielbiam smak tej zupy! Jest prosta, bardzo aromatyczna i robi się ją naprawdę ekspresowo. Czerwona pasta curry, będąca bazą tej zupy, super łączy się z mlekiem
nietylkopasta.plnadają daniom charakterystyczny smak. Jakie dania obiadowe są typowe podczas świąt w polsce? Podczas świąt w Polsce tradycyjnie podawane są dania takie jak barszcz z uszkami i pierogi, ryba po grecku, kutia (potrawa wigilijna z maku i miodu), a także karp smażony i kapusta z grochem. To potrawy, które mają swoje miejsce na wigilijnym stole. #stop
Ania i Marcin gotują