ryby - 22566 przepisów (strona:879/1505)

Tatar z matjasa holenderskiego 47

Tatar z matiasa holenderskiego przygotowany z dodatkiem śmietany i koperku podany. TATAR Z MATJASA SKŁADNIKI 1 śledź matjas holenderski, oryginalny; mały pęczek świeżego koperku; 1 łyżka

Kuchnia Tomka
Karp po żydowsku na Wigilię 41

Kawałki karpia gotowane w dużej ilości cebuli z dodatkiem cukru, rodzynek i migdałów podawane z chałką. KARP PO ŻYDOWSKU SKŁADNIKI kilka kawałków świeżego karpia; 2 duże

Kuchnia Tomka
Sałatka warstwowa ze śledziem 56

Sałatka śledziowa z dodatkiem gotowanych startych ziemniaków i marchewki oraz jajek, sera i majonezu. SAŁATKA WARSTWOWA ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 3-4 płaty śledzia korzennego; 2 duże

Kuchnia Tomka
Na co zwrócić uwagę kupując lodówkę – 5 rzeczy o których warto pamiętać 53

Zobacz też inne wpisy: Ciasto cytrynowe z makiem Na co zwrócić uwagę kupując lodówkę – 5 rzeczy o których warto pamiętać Sylwestrowe przekąski na 15 sposobów Kompot z suszu Ryba po grecku Artykuł Na co zwrócić uwagę kupując lodówkę – 5 rzeczy o których warto pamiętać pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto cytrynowe z makiem 49

Zobacz też nowe przepisy Ciasto cytrynowe z makiem Na co zwrócić uwagę kupując lodówkę – 5 rzeczy o których warto pamiętać Sylwestrowe przekąski na 15 sposobów Kompot z suszu Ryba po grecku Artykuł Ciasto cytrynowe z makiem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Tuńczyk z ananasem i kukurydzą 50

    Składniki: -puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym -3 łyżki kukurydzy -4 plastry ananasa  z syropu  -1 łyżka majonezu  Tuńczyka odsączyć

Kulinarne przemyslenia
Dorsz w cieście z mąki żytniej 43

Kawałki dorsza panierowane w cieście z dodatkiem mąki żytnie, a następnie smażone krótko w głębokim tłuszczu. DORSZ W CIEŚCIE SKŁADNIKI 500 gramów fileta (lub polędwiczki) z

Kuchnia Tomka
Pstrąg pieczony z boczkiem i migdałami 42

Pstrąg pieczony w całości z kawałkami cytryny oraz plastrami boczku i migdałami. PSTRĄG PIECZONY Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 2 około 300 gramowe świeże pstrągi; 4 cienkie plasterki

Kuchnia Tomka
Sałatka śledziowa z burakami 44

Sałatka przyrządzona ze śledzia z dodatkiem korniszonów, papryki, pieczonych buraków i gęstego jogurtu greckiego. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych typu matjas; 2

Kuchnia Tomka
Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem 67

Zostały Ci ziemniaki z obiadu? To jest niesamowity sposób na ich powtórne wykorzystanie, choć jak spróbujesz raz, to nie będziesz czekał/a na resztki obiadowe, tylko

nietylkopasta.pl
Burger rybny z zielonym sosem 33

Filet rybny smażony i podany w bułce z dodatkiem sosu z kaparów, sałaty, pietruszki i korniszonów. BURGER RYBNY SKŁADNIKI trzy filety rybne (dorsz, sola, miruna); 3

Kuchnia Tomka
Łosoś z grilla z bulgurem z warzywami 46

Dzwonko z łososia marynowane w świeżych ziołach a następnie grillowane lub smażone na patelni grillowej. ŁOSOŚ Z GRILLA SKŁADNIKI 2 ładne dzwonka z łososia o wadze

Kuchnia Tomka
Zapiekanka z dorszem bacalhau 42

Zapiekanka z dorsza gotowanego oraz z puree ziemniaczanego, kiełbasy chorizo i liści szpinaku. ZAPIEKANKA Z DORSZEM SKŁADNIKI 600 gramów rozmrożonego, bądź wymoczonego bacalhau; 1 litr mleka

Kuchnia Tomka
Kotleciki z dorsza w sosie kaparowym 44

Kotleciki z dorsza zmielonego razem z boczkiem a następnie usmażone i podane w sosie kaparowym. KOTLECIKI Z DORSZA SKŁADNIKI 400 gramów świeżego dorsza bez skóry; 1

Kuchnia Tomka
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem 316

Bardzo, ale to bardzo lubię sałatki z tuńczykiem, a najbardziej pasuje mi połączenie tuńczyka z ryżem. Nic więc dziwnego, że co jakiś czas, bazując na ulubionym

Smaki Na Talerzu