NALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do
Kuchnia TomkaBURRITO Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI tortilla o średnicy 30 centymetrów puszka sałatki meksykańskiej z tuńczykiem rukola przyprawa do chili con carne (opcja) awokado świeża kolendra pomidor starty
Kuchnia TomkaŁOSOŚ SMAŻONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI dzwonko z łososia o wadze 200 gramów garść drobnej białej fasolki garść mrożonego groszku mała czerwona papryka kawałek cukinii 1 czerwona
Kuchnia TomkaBURGER ZE ŚLEDZIEM SKŁADNIKI 10 surowych filetów śledziowych; kilka liści sałaty lodowej; 2 duże, miękkie bułki z sezamem; 1 posiekana czerwona cebula; garść ogórków z sałatki
Kuchnia TomkaSAŁATKA ŚLEDZIOWA SKŁADNIKI 350 gramów płatów śledziowych typu Bismarck (kwaśnych); 1 duża marchewka; dwie garści świeżego lub mrożonego groszku; 1 cebula (najlepiej biała – jest łagodniejsza); 2
Kuchnia TomkaPAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki
Kuchnia TomkaDORADA PIECZONA SKŁADNIKI 2 świeże dorady gałązka świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku 1 cytryna 1 czerwona papryczka chilli oliwa z oliwek warzywa według uznania natka
Kuchnia TomkaPIEROGI Z DORSZEM SKŁADNIKI filet z dorsza o wadze 700 gramów; 50 gramów specku lub szynki dojrzewającej; pęczek świeżego koperku; 1 mała cebula; 2 wiejskie jajka
Kuchnia TomkaSANDACZ PIECZONY SKŁADNIKI filet z sandacza o wadze 250 gramów; 300 gramów pieczarek; 250 gramów brukselki; parmezan; pęczek koperku; cytryna; masło; sól, pieprz; przepis na sandacza
Kuchnia TomkaSARDYNKI SMAŻONE W OLIWIE SKŁADNIKI 500 gramów świeżych sardynek; mąka pszenna; 1 cytryna; oliwa z oliwek (do smażenia); sól morska; przepis na sardynki smażone w oliwie
Kuchnia TomkaTo taka przekąska, o którą wszyscy upominają się już kilka dni przed imprezą. W cienkim cieście szpinakowym zawinięty jest łosoś i serek chrzanowy. Całość smakuje znakomicie
Kulinarna PolskaDelikatne śledzie w lekko słodkim sosie ze śmietany, jogurtu i majonezu. Inspiracją były kultowe śledzie z restauracji “
BullioŚLEDZIE Z IMBIREM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a’la matjas; 200 gramów kwaśnej, gęstej śmietany; 1-2 cebule; korzeń imbiru wielkości kciuka; 2 małe papryczki chilli
Kuchnia TomkaDORADA Z GRILLA SKŁADNIKI świeża dorada o wadze 400 gramów oliwa z oliwek 2-3 cytryny gałązki świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sól morska, pieprz
Kuchnia TomkaBURGER Z ŁOSOSIA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 300 gramów łososia bez skóry; 10 surowych krewetek; 2 łyżki kaparów; kawałek świeżego imbiru; czerwona papryczka chilli; pęczek świeżej kolendry
Kuchnia Tomka