Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem niedźwiedzim

Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem niedźwiedzim

Pasta jajeczna z tuńczykiem i czosnkiem niedźwiedzim

Przepis na : śniadanie

Przeglądałam właśnie przepisy, o których zupełnie zapomniałam. Na komputerze zawieruszyła mi się jedna sałatka, którą jednak skasowałam, zdjęcie wyszło średnio na jeża. Tzn. poprawne, ostre. Po prostu nudne jak flaki z olejem. Na sałatki jeszcze przyjdzie pora. Natknęłam się jeszcze na pastę jajeczną, którą się robi migusiem. Jedynym problemem, może być czosnek niedźwiedzi, który nie jest stałym bywalcem wszystkich kuchni w Polsce. U mnie jest, od zeszłorocznych wakacji. Kupiłam go przypadkiem, bo „może s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.