ryby - 22566 przepisów (strona:886/1505)

Gnocchi z kukurydzą 58

Zawsze gotuję więcej ziemniaków na obiad, bo mam alternatywę na kolejny obiad, gnocchi z kukurydzą na ostro, gnocchi z grzybami i szpinakiem , batatowe gnocchi z pieczarkami, czy gnocchi z rybą i cytrynowym sosem . Gnocchi podaję przeróżnie. Najbardziej zadziwił mnie jednak fakt, że te kluski można dodać do zupy . Gnocchi z kukurydzą 4 porcje Składniki: porcja gnocchi z tego przepisu

codojedzenia
Zupa borowikowa 94

bardzo gęstą, pełną grzybów. W moim rodzinnym domu grzybową zawsze jedliśmy ze śmietaną. A Wy jak lubicie?? Polecam również przepisy na inne pożywne zupy: Juszka grzybowa z fasolą i rybą Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Rosyjska zupa solanka Barszcz a'la ukraiński  Zupa z serkiem topionym i pieczarkami Krupnik na żeberkach Najlepsza grochówka  Kapuśniak z kiszonej kapusty

Obiad gotowy
Sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą 55

Share Pinterest Print Pyszna i zdrowa sałatka z tuńczykiem, awokado i rukolą . Prosty i ekspresowy przepis na lekki posiłek. Polecam! Składniki: garść rukoli 1 puszka tuńczyka

Oryginalny smak
Surówka z kiszonej kapusty z porem i jabłkiem + film 103

Surówka z kiszonej kapusty z porem i jabłkiem to błyskawiczny, prosty w przygotowaniu, smaczny dodatek do większości dań z rybą, kotletów schabowych czy mielonych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego wybornie smakuje.     składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty z marchewką 1 duże jabłko jasna część pora 2-3 łyżki oliwy czarny

Smakowite Dania
Curry z groszkiem i indykiem 50

wypełniacze np. sól. Stałym elementem curry są przyprawy, inne składniki są wymienne. Curry może być zrobione z samych warzyw, i to dowolnych, albo z dodatkiem mięsa (kurczak, indyk), z rybą lub krewetkami. U mnie przepis na curry był już w różnej wersji, nawet ze szpinakiem i kurczakiem. Wszystkie połączenia bardzo nam smakowały, gdyż sekret ich smaku na pewno tkwi

Kuchcik gotuje
Naleśnikowe wrapy 152

Takie warpy mogą być podane jako danie obiadowe lub kolacje. Dodatek świeżego koperku do ciasta sprawia, że są aromatyczne i wytrawnie smakują. Zrobiłam w

Kulinarne przemyslenia
Pomysł na dynię. Dynia Hokkaido z ziemniakami, szałwią i parmezanem! 48

czas jak zawsze razy 2.  Całość posypuje łyżką parmezanu, podaje z 1 jajem sadzonym lub poszetowym i kawałkiem gotowanego indyka. W wersji nie ft, podawaj z dowolnym mięsem, rybą czy jajami sadzonymi

SMYKWKUCHNI
Sushi z wędzonym łososiem 52

Dziś zapraszam na szybkie sushi maki z sałatką z wędzonego łososia i suszonych pomidorów. Składniki (12 kawałków): 200 g. ryżu do sushi 300 g. wody 2

Delicious Place
Krewetki z warzywami i sosem sojowym. Proste i pyszne danie do zrobienia w kilka chwil. PRZEPIS 73

Wystarczy kilka chwil, aby cieszyć całą patelnią pysznego jedzenia. Krewetki z warzywami i sosem sojowym to lekkie i pełne smaku danie w stylu orientalnym. Warto najpierw

Kulinarna Polska
Zupa curry z krewetkami 47

Kocham takie smaki! Proste, niesamowicie aromatyczne i przenoszące mnie w inne obszary naszego świata. Dziś zapraszam w kulinarną podróż do Tajlandii, bo to właśnie czerwona tajska

nietylkopasta.pl
Jogurtowe ziemniaczki z piekarnika 60

Jogurtowe ziemniaczki z piekarnika Mięciutkie i kremowe w smaku ziemniaczki w pysznej chrupiącej otoczce. Są rewelacyjne! Zawsze gdy planuję na obiad mięso lub rybę z piekarnika, piekę jednocześnie te ziemniaczki i mam za jednym zamachem cały obiad zrobiony w tym samym czasie :))     Składniki: 1 kg ziemniaków 150g jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu

Blog z Apetytem
Tosty francuskie z piekarnika 55

wersji wytrawnej . Pamiętajcie tylko, by nie dodawać cukru do masy jajeczno-mlecznej. Zamiast dżemów czy słodkich owoców możecie posmarować je np. serkiem, ułożyć na nich plastry awokado czy wędzoną rybę i dodać ulubione warzywa. Tosty francuskie – z piekarnika czy z patelni? Najpopularniejsza metoda przygotowania tostów francuskich to smażenie ich na patelni . Wersja z piekarnika jest wygodniejsza i zdrowsza

Na-talerzu.pl
Spaghetti z tuńczykiem i brokułem 58

Dobrze mieć zawsze w szafce kuchennej czy spiżarce puszkę tuńczyka albo dwie Tak na wszelki wypadek. Ten składnik ma duży potencjał i można wiele świetnych potraw

Dorota Smakuje