prostu pyszny. Tzatziki — kulinarny symbol Grecji Sos tzatziki to jedno z tych dań, które od razu kojarzą się z Helladą — grecką tawerną, warzywami z grilla, suvlakami, świeżą rybą z rusztu. Próbowałam tzatziki w wielu miejscach i prawie zawsze były pyszne, jednak dla mnie najlepsze są te przygotowane wg najprostszej receptury, bez wymyślnych dodatków ziół i przypraw. Takim przepisem
Gotujemy i jemyMule w sosie pomidorowym z winem, tofu, papryką. Czy może być lepsze połączenie smaków. Do tego chrupiąca bagietka moczona w sosie.
wesoła kuchniaJak wiosna to wiosenne warzywa. W sklepach mamy już od jakiegoś czasu kalarepkę. Oprócz faszerowania czy gotowania warto ją też marynować! Taką marynowaną kalarepkę polecam dzisiaj
Delicious Placeugotowaniu – FASOLKI SZPARAGOWEJ ( może też być MARCHEWKA, też gotowana). Posiłek V – kolacja około godziny 18.00 100 g po ugotowaniu tego co jadłyśmy o godzinie 12 lub zamiast tego RYBA 100 g po ugotowaniu, albo MIĘSO 100 g po ugotowaniu, albo 1 całe JAJO, 1 BIAŁKO do tego dodajemy do tego zjadamy WARZYWA gotowane (do syta) + łyżka oliwy z oliwek. Przez
Z notatnikaZupa z mulami, szafranem, papryką żółtą. Czy może być lepsze połączenie. Złota przyprawa którą jest szafran tą przysłowiową kropką nad i zupy. 1
wesoła kuchniaSkładniki: 150 g ryżu 200 g polędwice z dorsza 1 pomidor 1/2 ogórka szklarniowego kukurydza konserwowa 1/2 bakłażana ulubione przyprawy słodki sos chili Przygotowanie: Ryż ugotować
czarrna od kuchniSkładniki: świeże, małe dorsze 8 sztuk, kucharek 1,5 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba marchew 4
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju 3 jajka pęczek szczypiorku 1 słoik pieczarek marynowanych lub smażonych w oleju majonez ocet
czarrna od kuchnipewnością podbije niejedno podniebienie :) Zatem jeśli błąka Wam się po lodówce resztka szpinaku, już wiecie jak można ją pysznie wykorzystać, a sos równie dobrze komponuje się z pieczoną rybą! Jajka na szpinakowym kremie Potrzebujesz: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki masła klarowanego 150g świeżych liści szpinaku 1 łyżka mascarpone 1 łyżka płatków owsianych 2-3 łyżki jogurtu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaTo prosta, ale jakże elegancka przekąska! Niby zwykły krem z jajek, a całej dostojności daje mu dodatek kawioru. Ja użyłam czarnego kawioru z ikry gromadnika i
Kulinarne przemyslenia